contact

Verslag van de rit van 23 september 2012 Langemark.


Een bedrukt kijkende Jacques begroette ons voor de voorlaatste rit van het seizoen. De donkere regenwolken die zich samenpakten boven Heule zijn voor hem normaal voldoende om opnieuw de warme bedstede op te zoeken maar zijn verplichtingen als parcoursbouwer noopten er hem toe om het gekende rood-zwarte ros te bestijgen en zijn strijdmakkers op sleeptouw te nemen. Wat verder stond Ronny, na het overwinnen van zijn huwelijkscrisis zoals beschreven in een vorig verslag, te glunderen: de eerste titel was wiskundig zeker en nu wist hij zich verzekerd van eeuwige roem en een definitief plaatsje in de rijke geschiedenis van de Tinekesvrienden.

Ondertussen was Kevin komen aansloffen op zijn nieuwe fiets die eindelijk op zijn maat gemaakt was: een soort kinderfietsje met twee steunwieltjes. Je zag onmiddellijk dat dit voor hem de ideale maten waren.

Ondertussen probeerde Jacques de rit omwille van de weersomstandigheden in te korten maar hevig verzet van de andere leden  brachten hem tot inkeer. Ook het fantastisch voorstel om bij hevige regen naar Kortemark te rijden in plaats van Langemark vond geen genade. Men wilde de rit afmaken zoals voorzien.

Wie niet deelnam aan de debatten en aan wie het allemaal wat voorbijging, was ons aller Ringo. Zware verplichtingen de avond voordien waar we niet in detail over treden, lagen naar verluid aan de basis.

Met onze gekende flair en klasse vertrokken wij  en moesten we vaststellen dat Jacques ondanks de gekende bestemming opnieuw een blik vol nieuwe en ongekende trajecten had opengetrokken. Op datzelfde moment beleefden wij nog een première: Simon nam voor de eerste keer de kop. Vooral zijn echtgenote zal daar blij mee zijn want naar het schijnt, is het al weken zo dat hij in zijn slaap ligt te woelen en alsmaar roept ‘ik wil ook eens op kop rijden, ik wil ook eens op kop rijden!’. Zo zie je maar dat rijden met de Tinekesvrienden ook een positief therapeutisch effect heeft want vanaf nu zal daar ten huize Simon opnieuw kunnen genoten worden van een normale nachtrust.

Wie dit met tevreden blik aanschouwde, was onze Willy. Net terug van 1000 en 1 km in het buitenland zag hij met tranen in de ogen hoe de generatiewissel van de familie Wittewrongel een feit was. Nu moet u echter ook weten dat er maar één codewoord bestaat ten huize Wittewrongel en dat is ‘Perfectie’. Willy heeft nog een aantal tekortkomingen gezien en daarom moet Simon dinsdag aanstaande van 18 tot 20 uur langskomen bij schoonvader voor een theoretische vorming en donderdagavond dezelfde uren voor een les praktijk op kop rijden. Wanneer een evaluatie volgt, is op vandaag nog niet geweten.

Willy was zich echter op een bepaald ogenblik zodanig aan het vergapen op zijn schoonzoon dat hij vergat dat er op Vlaamse wegen nog putten en boorden liggen en zo werd het peloton opgeschrikt door een bijna-valpartij. Sommigen dachten dat dit een oefening kunstduiken was, anderen meenden dat het gewoon onhandigheid was. Feit was dat hier een grote valpartij zoals onze vrouwelijke collega’s in Valkenberg realiseerden nipt kon vermeden worden.

Voor de rest was de rit er eentje om in te lijsten: mooie wegen, goede leiding,  mooi tempo en geen ‘accrootjes’, dit om maar te zeggen dat dit voor een verslaggever niet altijd even makkelijk is er zinnige dingen over te schijven.

Eens in Heule terug aangekomen, spoedde Ringo zich naar het toilet (dit was de enige tempoversnelling die hij die dag in huis had) alwaar hij de plaatselijke riolen op een grote portie Duvel met frieten (volgorde volgens de dosis die hij had ingenomen) op een bedje van verschillende coctails trakteerde.

Kevin was de volmaakte gastheer: naast een traktaat onder de baan kwam hij na de rit nog aandraven met een bak bier hetgeen fel gesmaakt werd door onze leden. Bedankt Kevin. Klasse !

Bij deze wensen wij nog met z’n allen de groeten te doen aan ons lid Gerd die thuis revalideert na een schouderoperatie. Wij wensen hem het beste toe en hopen hem begin volgend seizoen opnieuw te mogen begroeten. We zijn er zeker van dat hij tegen dan zijn bovenste-beste- forme zal  teruggevonden hebben en dat we weer de oude superGerd zullen terugzien.

Leuke rit in aanwezigheid van 22 renners die de rit van 74 km afwerkten aan een mooie gemiddelde van 27,2 per uur. 348 hoogtemeters

Yvan

NVDR: herbeleef de rit op

5 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag van Yvan en een even prachtige rit olv Jacques waarvoor proficiat. Origineel parcours over rustige landelijke wegen aan een sportief doch verstandig tempo. Het was genieten geblazen. Dank aan sportdirecteur Kevin voor spijs en drank en het pintje achteraf. Spoedig herstel aan Gerd en al een dikke proficiat aan de verdiende kampioen Ronny!!!!

Skatbewaarder zei

Inderdaad, mooi verslag , wij zijn een volk (club) van dichters. Red Philippe zal het graag lezen.
De reflexen gezien van den "ouden", na zijn slingerbeweging. Perfectie en discipline staan hoog op de agenda.
Zaterdagavond kids proberen vroeg in bed te krijgen , met of zonder sex voor de wedstrijd.
Ben nu al bezig om de nieuwe Gilbert (met name kleinzoon Eward)op te leiden (nog 15 jaar geduld aub, eerst Tinekesrangen doorlopen natuurlijk).

Jacques zei

Hartelijk dank voor de lovende woorden ivm het parkoers. Nochtans gemakkelijk in elkaar te boksen : enkele diverse fietsroutes combineren maar wel hier en daar een lichte afwijking op de wegwijzers inlassen, wat in mijn geval niet zo moeilijk is want ik heb er zelf één (een lichte afwijking). Dank ook aan mijn medekopman Simon voor de morele en fysieke steun, de verslaggever en de sportdirecteur. Sterkte ook aan Gerd en een dikke proficiat aan Ronny.

Red Philip zei

Dikke proficiat aan de nieuwe en overdiende champ Ronny! Idd opnieuw verslag om duimen en vingers van af te likken,heerlijk om lezen.Dit seizoen meer gelezen dan gefietst...Gelukkig moet er op de algemene vergadering en de kampioenenviering niet gefietst worden :-)

Red Philip zei

oververdiende champ dus