contact

Verslag van de rit van 16 september 2012 Ronse & Merlijntje


“Ten Koetshuize” zondag 16 september om 7u55. De President is terug na 2 weken welverdiende vakantie en treft zijn geliefkoosde club aan in volle crisis. Op het programma staat een rit van 80km richting Ronse met aankomst aan lokaal Merlijn waar enkele trappisten en een stapel boterhammen met gekapt en mosterd wachten. De Fondateur heeft echter de knuppel in het hoenderhok geworpen: ge zult nooit op tijd terug zijn, niemand zal willen meegaan naar onze lokaalhouder en hij zal blijven zitten met zijn stutten, enz, enz…. De echte reden is dat Marc geen tijd heeft om te blijven plakken want om 12u moet hij met col en plastron bij zijn Veerle klaar staan wegens uitstap naar een of andere eetgelegenheid. Jaarplanner Wim bevestigt dat het rittenschema al van februari vastligt en dat daar niet wordt van afgeweken. Organisator Geert Sioen kan echter de kilometrage van zijn rit niet bevestigen door het ontbreken van een fietscomputer op zijn Amerikaans High Tech Carbonros…..Enfin, de President hakt de knoop door: we rijden zoals gepland naar Ronse en als er iets gebeurt onderweg snijden we een stuk af.  Bernard heeft last van een moeilijke zadelgang en we moeten hem van het toilet plukken. Zonder zijn handen te wassen springt hij op zijne velo, dat hij straks maar van de boterhammen blijft....

Met de vlam in de pijp en de wind in de rug vliegen we via Moen en Avelgem en een intermezzo in Walenland naar Ronse. In het centrum houden we ons aan de snelheidsbeperking van 30km/u en dit jaar is de overweg gelukkig open , vorig jaar nog moeten improviseren wegens een wanhoopsdaad op de sporen.  Geert serveert ons 2 beklimmingen : een steile zijflank van de kanarieberg ( tripelkost!) en de Savooistraat , een echte loper die zelfs de Fondateur met de kopgroep beëindigd. Op het hoogste punt, aan het stemmige kerkhof van Ronse, serveert sportbestuurder Bart Huysentruyt frisdrank "on the rocks" en gebakjes waarvoor dank. De timing begint te nijpen en in gestrekte draf en gesloten gelederen stomen we richting onze herbergier Johan tot het noodlot toeslaat: Rambo valt eens te meer plat en wordt alleenrecordhouder in deze triestige statistiek. Om geen tijd te verliezen wordt een reservewiel gestoken dat echter na 5m bollen ook de geest geeft. Materiaalkenner Bart Vanmarcke had al opgemerkt dat het bandje een verstorven indruk gaf. Het tweede reservewiel wordt aangerukt: een antiek exemplaar waarop Briek Schotte in 1948 in Valkenburg  nog Wereldkampioen is geworden. Het specimen telt slechts 6 tanden maar dat zijn er nog altijd meer dan de originele in het bakkes van Rambo.  Driewerf helaas echter, het wiel kan niet recht in de kader worden gestoken en de enige oplossing blijkt toch een nieuw binnenbandje steken. Ondertussen wordt Rambo voortduren uitgelachen door 2 ganzen die niet meer bijkomen van zoveel geklungel. Toegegeven: het reservemateriaal kan beter maar zelfs een gedreven Materiaalmeester zoals Pantani kan geen  12 jaar wanbeheer in 3 maanden rechtzetten. Ondertussen hebben we enorm veel tijd verloren en het lijkt erop dat de Fondateur gelijk krijgt. Simon en Matthijs nemen echter het commando over en we snellen door de sens-uniques, langs de paaltjes en dwars door overstekende jeugdbewegingen. Zelfs de Bolide Met Wielen van sportdirecteur Bart kan ons niet meer volgen. In de finale doen Kevin en David er nog een schepke bovenop en gaat de snelheidsmeter niet meer onder de 35. Om 11u35 vliegen we de terras van café Merlijn op waar Johan ons met een glimlach maar toch lichtjes ongerust ons opwacht. Liefst 17 man waaronder de Fondateur zijn nog meegekomen voor een stevige pint en boterham. We krijgen nog het charmante gezelschap van secretaris Petra en haar vriendin/kinesiste die Petra begeleidt in het herstel van haar achillespees. De sfeer op het terras  is opperbest, Bernard heeft eerst zijn handen gewassen en in tegenstelling tot de voorspellingen worden alle stutten soldaat gemaakt!!!!  Prachtige rit over landelijke wegen, afgelegd in ideale zonnige omstandigheden: 86km aan een atletisch gemiddelde van 27,5 km/u. 509 hoogtemeters

 

 

Een tevreden President

 

NVDR: herbeleef de rit op Garmin http://connect.garmin.com/player/223884514

3 opmerkingen:

pantani zei

Mooi verslag van onze voorzitter.
Net terug en weeral volop aan het werk gezet,ie kan er maar deugd van hebben.Dank aan Johan voor de boterhammen.
De 2 oude wielen uit 1914-1918 zijn intussen op de schroothoop beland en Dirk heeft nog 2 exemplaren liggen die hij ons zal schenken,waarvoor dank. In 1 seizoen moest bijna het volledige reservemateriaal worden vernieuwt,wat toch aanduid dat het al even oud was als de vorige materiaalmeester.Tot zondag .

Anoniem zei

Voorzitter heeft duidelijk inspiratie teruggevonden tijdens het verlof. Zijn verslagen zijn opnieuw swingend en verfrissend.
En het mag ook eens gezegd worden: de crisis oplossen in 5 minuten: il faut le faire ! Misschien moet hij zich eens kandidaat stellen voor de federale verkiezingen.
En nog een specifiek voorstel voor Rambo: vanaf nu verboden te genieten van de bevoorradingen tot de fiets helemaal in orde is!
Yvan

Skatbewaarder zei

Het wordt hoogtijd dat ik er terug bij ben. Eerst en vooral om kampioen in spé Ronny , zijn nieuwe bolide te zien. Ten tweede om de gemoederen te bedaren en ten derde om de kosten wat te drukken.
Zij hebben er van geprofiteerd om de clukkas duidelijk lichter te maken. Waarvan akte
Ten slotte nog melden dat de ex-MM ook met Aldi materiaal rijdt. De enige platte tubes tijdens onze fietsweek waren voor hem. Maar hij heeft de clukleuren sterk verdedigd, was bij de besten onderweg en in het koppeleton op de top van de Pas de Peyroll waarin stukken van 15 à 16 %.
Bij leven en welzijn. Tot zondag