contact

Verslag van de rit van 15 juni 2014 Rally Wevelgem


Onheilspellende berichten in de week voorafgaand aan de Gent-Wevelgemklassieker. Door een speling van het voetballot werd de heilige grond van Ten Koetshuize hermetisch afgesloten en omgevormd tot een VIP-WKdorp. Een regelrechte staatsgreep van Koning Voetbal die Roi Vélo zonder slag of stoot naar de straatstenen verwees . Letterlijk en figuurlijk op straat gezet dus zoals wel in eens in de beste koningshuizen durft voor te vallen. Even werd gehoopt dat de Streuvelsvrienden hun gewicht in de schaal zouden werpen om deze coup ongedaan te maken maar uiteindelijk kwamen ze in extremis enkele kilo’s te kort. Alle hoop rustte vervolgens op de frele schouders van onze MM Pantani. Onze perfectionistische MM heeft voor elke mogelijke situatie niet alleen een plan A maar ook een plan B. Hij anticipeerde dan ook vlot op de noodtoestand en dribbelde op  kousevoeten Koning Voetbal  door  alle clubmateriaal te kidnappen en thuis  te verbergen. Meesterlijke zet die ervoor zorgde dat de volgwagen zijn core-buiness ongehinderd kon uitvoeren : volgen. Ook de rest van het bestuur blinkt uit in efficiënt management. Zo stelden de president en de SB-PM zich strategisch op aan de start in Wevelgem ten einde geen tijd te verliezen aan de inschrijvingstafel. Het aantal aanwezigen werd via de modernste communicatietechnieken draadloos doorgespeeld vanuit Heule. In Wevelgem zelf diende nog de truc met de bpostduif bovengehaald te worden toen bleek dat Willy onze president in de schaduw had laten staan. Zou dit de voorbode kunnen zijn van een bestuurscoup?

Nadat iedereen voorzien was van een polsbandje, kon het echte werk beginnen. Sportdirecteur Jan wist zijn volgwagen in een gunstige positie te piloteren. Kevin en Wesley waren de eerste kopmannen van dienst en dreven langzaam het tempo op. Opvallende vaststelling : de ambitie om als club politiek correct uit de hoek te komen, krijgt stilaan vorm.  Zowel Rambo als de president zorgden voor een verbruining van het peloton nadat ze allebei genoten hadden van een zonnig en deugddoend intermezzo op buitenlandse bodem. Het politieke correctheidsgehalte van de club steeg daarmee naar 90%. Als er nu nog iemand uit de kast wil komen, staat het dak erop en is de 100 % binnen!

Aan de splitsing voelden  Steven en Kevin de benen zodanig kriebelen dat ze kozen voor de 140 km. Voor Steven nog een laatste doorgedreven training alvorens zaterdag samen met Wesley de flanken van de Mont Ventoux te bestijgen. Klasse te koop binnen onze club en we wensen beiden dan ook een succesvolle en hoogtevreesloze trip toe!

Onder een komen en gaan van verschillende kopmannen belandden we in de bergzone waar de Monte - en Kemmelberg de te nemen hindernissen waren. Een 4-tal eliterenners liet de Kemmelberg links liggen, namen en adressen bekend op de redactie. In Kemmel kregen we een deugddoende bevoorrading aangeboden al leek de inhoud van bepaalde drankkartonnetjes eerder op met water verdunde pannenkoekendeeg. De massagetent op het middenplein was daar zo leeg als de Staatskist. Niet echt verwonderlijk nadat Petra het geheim van een echte massage had onthuld : beetje losschudden, vervolgens aan trekken en ’t is in de sjakos! Of vertaald naar wielerjargon : eerst aan de boom schudden, vervolgens kop trekken en  de ontsnapping is een feit!

Met deze wetenschap zetten we tegen een heel gezonde pedaalslag koers richting Heule. Guy ging nog even in de remmen nadat een verraderlijke put alle lucht uit zijn band had gezogen.

Gelukkig en fier reden we Heule binnen na weer een geslaagde trip op zondagmorgen.

17 renners,94 km,27,1 gemiddeld en 620 hoogtemeters.

Tot volgende week voor de verbroederingsrit met onze vrienden uit Geraardsbergen, u komt toch ook?

Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op GARMIN: http://connect.garmin.com/jsPlayer/522656230

1 opmerking:

President zei

Briljant verslag opnieuw van onze eminente kroniekschrijver waarvoor dank. Leuke rit, genoten van het verstandig kopwerk dat mooi verdeeld werd. Collectief heel sterke prestatie als ik zie wie we allemaal inhaalden. Met bijzondere pluim voor Petra die vlot haar mannetje staat!!!(let op de woordkeuze)