contact

Verslag van de rit van 6 juli 2014 Velaines


Voor de start van rit 19 bood het WK-dorp Ten Koetshuize een heel desolate aanblik. Het VIP-gehalte was tot onder het vriespunt weggezakt, bierdampen stegen als stille getuigen van een verloren veldslag op uit de grond, het grasplein was bezaaid met wereldse lege Jupilerbekers, de tarmac gaf blijk van een hoge vochtigheidsgraad…Dit was duidelijk geen zondags schilderij, het was een mistroostige momentopname van de day after-kater waar geen enkele pil tegen opgewassen bleek. Noeste werkers bliezen met gebalde spieren en een van frustraties verwrongen gezicht de restanten van het losbandig leven op een hoopje. De Saturday night fever was omgeslagen in het ijselijk gevoel van een op de tong smeltende coupe Brésilienne. Aan de andere kant van de wereld dienden ze op dit eigenste moment sappig Duivelsgebraad op, overgoten met een chateau demi finale 2014. Game over. De Duiveluitdrijving heeft zich voltrokken…

Maar ook in deze hallucinant neerslachtige toestand laten Tinekesvrienden zich niet kennen! Met kuiten vol buskruit, glimmende bolides en bananen in granaatvorm passeerden 9 clubleden langs de inschrijvingstafel van Pantani. Als gebeten honden, klaar om bergen te verzetten, met het mes tussen de tanden om met bloed, zweet en tranen de uitschakeling te wreken. Is de bal rond, dan is het wiel dat evenzeer!

Helaas, driewerf helaas, een ongeluk komt nooit alleen…De president kreeg per Postduif de droevige mare dat Geert S, onze parcoursbouwer, geveld in bed lag tussen 2 nachtkastjes gedrapeerd met ajuinen en eucalyptusdruppels om het reukorgaan vrij te krijgen. Onze Alpenarchitect moest, geveld door een virale buienradarontsteking, op doktersadvies noodgedwongen forfait geven. Plan A werd daarmee naar de prullenmand verwezen. Onze alerte president liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en diepte uit zijn achterzak een gestoffeerd plan B op. Hoogtemeters à la carte, kilometers uit de losse pols : opnieuw crisismanagement van de beste soort. De Streuvelsvrienden stonden erbij en keken ernaar, de poids lourds Mark en Johan vielen mekaar van pure ontroering in de armen. Een omhelzing over de clubgrenzen heen…Nu onze politici nog.   

Onze fondateur  is eveneens van alle markten thuis en besteedde zijn opdracht van sportdirecteur uit in onderaanneming. Onder het motto de morgenstond heeft goud in de mond, trakteerde hij als een echte familieman vader en dochter op een vroege verrassingsreis.

We noteerden na 9 fietsloze zondagen ook het opgemerkt wederoptreden van een flink uit de kluiten gewassen Tim die tijdens de examens regelmatig het krachthonk opzocht om Rambo het vuur aan de schenen te kunnen leggen. Onze youngster boette daarbij een klein beetje  aan conditie in maar zal klaar zijn voor een spetterend seizoenseinde.

De president troonde ons in het gezelschap van Wesley mee richting Pecq en Velaines via een onvervalst intervalparcours. Er werden zelfs even nieuwe wegen bereden! Pantani overschouwde als een veldheer regelmatig de troepen en zag dat het goed was. Nu er opnieuw een vrouw aan het stuur van de volgwagen zat, was de vraag niet “wanneer rijdt iemand lek vandaag?” maar wel “wie rijdt er lek?”.  Dieter sleepte die prijs in de wacht en kon Lies even van dichtbij bewonderen. Een prachtige en conditiebevorderende rit met dank aan de president die onopgemerkt en naadloos  de etappe hertekende.

9 renners, 80 km, 27 gemiddeld en 576 hoogtemeters. Tot zondag voor een vlak intermezzo!

Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op http://connect.garmin.com/jsPlayer/537263390

2 opmerkingen:

President zei

Briljant verslag!! De exit van de Rode Duivels naadloos verwerken in ons ritverslag, il faut le faire!! Zelfs Herman Brusselmans kan het niet beter. Proficiat en dank aan Red Philippe. De afwezigen hadden eens te meer ongelijk. Ze moeten meer geloven in Meteo Tineke, geen druppel gevallen, leuk ritje en met propere velo gefinished.. Om 10u45 al aan den apero...

Skatbewaarder zei

Bravo makkers,
Wat een souplesse. Zomaar direct het programma aanpassen en een dito rit uit de mouwen schudden.
Klasseclub.
Inderdaad, meteo Tineke niet gevolgd en op moeders sleppe blijven liggen