contact

Verslag van de rit van 20 juli 2014 Fiertel Ronse

Weer bingo met meteo Tinekes dat een droge voormiddag voorspelt. Frank en Sabine hebben echter pokkenweer voorspeld en het onweer van zaterdagavond heeft menigeen afgeschrikt. Toch zes man en een peirdekop (niet bedoeld op sportbestuurder Piet natuurlijk ) aan de start. Nog altijd het dubbele van onze Streuvelsvrienden .Toch opmerkelijk dat wij de laatste weken maar met een beperkt aantal aan de start komen. De taak van stand-in MM Philippe in Bpost tenue zit er dan ook snel op . Aanwezigen opnemen en vlug naar huis om zich voor te bereiden en af te zonderen in afwachting van de derby van volgende week zondag tussen de boeren en de kerels. Regenvestjes in de achterzak en weg zijn wij voor de Fiertelrit. De Fiertel is een traditionele ommegang met de relieken van Sint Hermes rond de stad, om de Ronsenaren te vrijwaren van geesteskwalen. Daar krijgen wij geen last van want Ronse slaapt nog als wij na een paar uur door de stad fietsen. Als aanloop daar naartoe rijden wij door ander slapende dorpen zoals Celles,Amougies en Russignies. SB Willy krijgt aan kop , met afwisselend het gezelschap van bruingebrande Guy, ongeschoren Bjorn en bleke Wesley. Champ Ronny en fondateur Marc ( recuperend van Heule conge) laten zich gewillig meedrijven. De gesprekken gaan niet over voetbal maar over de Tour. Het is serieus heuvelachtig in en rond Ronse. 20 % (Marc) a 30 % (Willy) van het peleton haakt bij elke klim regelmatig af maar sluit nadien weer aan. Aan het gekende schooltje in Maarkedal houden wij halt. Hooligan Bjorn is er opnieuw in geslaagd om het slot en het poortje van het schooltje open te breken zodat wij op de bankjes op de speelplaats genieten van het tussendoortje aangeboden door Piet : volkoren pennepisse en een koele ice tea. Via Nukerke en Kluisbergen bereiken wij de kasseien van de Varent die wij over de volle lengte aansnijden. In de aanloop er naartoe dalen wij de Kortekeer af waar Bjorn , niets vermoedend ,de vleugel van een lijster afrijdt, Krinkel de winkel bereiken wij de laatste helling van de dag, de Tiegemberg die wij beklimmen via de Bergstraat. De laatste kilometers zijn vlak en na 96 km en 500 hoogtemeters bereiken wij Heule. 80 % van de groep steekt de duim omhoog en heeft genoten van de trip. De afwezigen hadden weer ongelijk want het bleef droog.

25,6 gem;

 Redacteur nr 5

PM/SB Willy

3 opmerkingen:

President zei

Er is in de club te weinig geloof in Meteo Tineke: wie had weer gelijk????? Juist!!! geen druppel regen tot de middag!! Bravo aan de believers, tot aan Ronse en terug, chapeau!!

Red Philip zei

De buienradars kennen er geen buien van! Meteo Tineke neemt alle weerstations en buienradars over. De Tinekesbelievers zijn de dappersten onder de Galliƫrs!

pantani zei

Spijtig van de magere opkomst.
Proficiat aan de " echte ".
Groeten vanuit het zonnige en moooie Kroatiƫ.