contact

Verslag van de fietswijding en seizoensopeningsrit 1 maart 2015


Voor de opener van ’t seizoen werd er voor het huis van God verzamelen geblazen. Voor zij die er mochten aan twijfelen : de Almachtige is wel degelijk in Heule gehuisvest, voor de andere locaties is het zoals met de Sint : het zijn maar hulpgoden die in bijhuizen bivakkeren. Er waren geen zwarte pieten aanwezig, enkel blauw-oranje ridders op stalen, semi-stalen of carbonnen rossen die de goden gunstig probeerden te stemmen met het oog op een veilig en geborgen seizoen. Onder massale persbelangstelling orakelde de gezant van God het ene schietgebed na het andere en prompt werden we getuige van het allereerste mirakel op Heuls grondgebied : de herder Gods hield tijdens het voorlezen de helm op maar nam de bril af. Ofwel kende hij de tekst van buiten, ofwel betrof het hier een wonderbaarlijke instantherstelling van de ooglens. Met het oog (…) op een zaligverklaring en het daaraan verbonden feestgedruis, gaan we alvast voluit voor optie 2. Heule  is namelijk niet voor niets dé feestgemeente van groot-Kortrijk. Na het nemen van de ploegfoto zakten we – met een ongevallenverzekering in de achterzak – af richting Ten Koetshuize voor de troepenschouw en echte start van een seizoen dat zich opnieuw beloftevol aankondigt. De president stelde meteen een eerste nieuwkomer voor : Frederik Mahieu vervoegt ons peloton terwijl Petra er vrouwelijk gezelschap bijkrijgt onder de vorm van hormonenvrije testster (moeilijk woord…) Fanny Davids. We heten beiden alvast hartelijk welkom in onze Tinekesvriendenfamilie! Bart Vanhoutteghem wou onder geen enkel beding de Primavera missen. Veiligheidshalve koos hij voor een 4-wieler waarin hij met verve de rol van sportdirecteur op zich zou nemen. Onze gedachten gaan eveneens uit naar Keizer Ronny die verhakkeld in de zetel ligt na een tuimelperte op weg naar het werk. De schouder en aanverwante spieren hangen nog slechts met haken en ogen aan mekaar waardoor onze karaktermens out is tot 15-03. We wensen hem alvast veel sterkte en een spoedig herstel toe.

Van bestuurszijde misten we MM Pantani en SB/PM Willy. Eerstgenoemde is in volle voorbereiding op Parijs-Heule terwijl Willy maar niet gerecupereerd raakt van al die  Zultse thuisnederlagen. Tradities zijn er om in ere gehouden te worden : good old fondateur en clupgps Mark (gelukkig niet langer bestuurslid want met dergelijke eretitels is hij gewoonweg onbetaalbaar geworden) was de eerste parcoursbouwer van dienst. Naast ritarchitect is onze zilvervos ook een volleerd tacticus : gezien de zeer winderige klimatologische omstandigheden bracht hij in de kop van het peloton een driehoek in stelling met de punt naar achter. Links en rechts doorkliefden  Kevin en David met brute spierkracht de wind terwijl Mark de teugels strak hield.

Achteraan waakten Tim en Red Philip over de gelederen. Ook hier was er strategie in het spel : hun liederlijk winterleven (geen trek in voorjaarsklassiekers maar wel pieken tegen het betere rondewerk) behoeft nog enige conditietraining en waar kan je beter aan intervaltraining doen dan achteraan het peloton. Zo konden ze ook de pedaaltred van de concurrentie evalueren en daarbij viel op dat Fanny al heel soepel ronddraait terwijl de president zichzelf folterde op een toestel dat het midden houdt tussen een verende traktor en een gesmeerde bolide. Eveneens een ideaal marteltuig om een conditionele voorsprong mee op te bouwen.

De pitstop was er één om u tegen te zeggen : Bart verwende de smaakpapillen met heerlijke rijsttaartjes die in het midden voorzien waren van het Crelanlogo. Bedankt Bart voor dit culinair hoogstandje!

De eersteling van het seizoen was opnieuw een voltreffer op alle gebied.

Iedereen haalde probleemloos de finish, 22 renners, 60 km en 25,7 gemiddeld.

Sterke start en tot zondag voor een vernieuwende rit o.l.v. de president!

 Red Philippe
 

 

4 opmerkingen:

President zei

Prachtig sfeervol verslag waarvoor dank. Leuke rit, eens iets anders en sportiever dan de openingsritten van de vorige jaren, te zien aan het gemiddelde. Wist je dat we vorig jaar maar 22,4 gem haalden?
Proficiat aan de fondateur en de kopmannen Kevin & David

Anoniem zei

Wie duidelijk reeds de conditie te pakken heeft, is onze vaste kroniekschrijver! Een alziend oog in combinatie met een vlotte pen zorgen ervoor dat we weer wekelijks schitterende columns krijgen voorgeschoteld. In vergelijking hiermee zijn Jan Mulder en Hugo Camps slechts eenvoudige koorknapen....Yvan

Skatbewaarder zei

Het is er aan te zien dat onze redacteur in Brussel werkt.
Zijne vocabulair us er nog op vooruitgegaan. Dat beloofd voor de rest van het seizien.

pantani zei

Een mooie start van een nieuw seizoen.
Gisteren de rit alsnog gereden.
Red Phille is ook weer in form...voorlopig met de pen weliswaar. ;-)