contact

Verslag van de rit van 22 maart 2015, Wontergem


Hoogdag in Sportland want naast de 4e rit in de Tinekestour stonden tevens nog de Primavera en de Bekerfinale op het programma. Let op de volgorde van deze gebeurtenissen : de graad van belangrijkheid wordt ermee aangeduid. Ofschoon Hij de zevende dag rustte en de naam van die dag verwijst naar een verkwikkende  zon, bleek de weergod opnieuw enkele snipperdagen ingelast te hebben. Bij deze wordt de bewering  dat er enkel bij bpost met congé gesmeten wordt naar het rijk der fabelen  verwezen. De temperatuur was niet om over naar huis te schrijven. Vergeet de opwarming van de aarde, de outfit in het peloton verwees eerder naar de ijstijd.  Hartverwarmend was dan weer het nieuws over de familieuitbreiding in de schoot van het bestuur. Na het nog pril oma-en opaschap van Petra en Dirk kondigden zowel de president als de SB/PM aan dat er zich ook bij hun nageslacht nieuw leven aan het ontwikkelen is. De daders luisteren naar de naam Pieter en Sven. De voorzitter hoopt nu op een vlot scorende kleinzoon terwijl onze penningmeester stilaan begint te dromen van een met voetbal – of wielertalent gezegend elftal. We wachten nu vol ongeduld op een viriele prestatie van Niels zodat zijn toekomstige schoonvader MM Pantani de babyboomhype binnen ons bestuur kan vervolledigen. Dit laatste zal zich dan wel in het zwart moeten voltrekken  want Willy kreeg nl. een vlammende telefoon vanuit het Vaticaan. Paus Franciscus vindt het nog altijd not done dat er tegenwoordig gekweekt wordt als konijnen. Dat zijn grote baas de kat bij de melk heeft gezet door hete konijnen te produceren waarbij onthouding geen optie kan zijn, schijnt hij evenwel gemakshalve te vergeten.

Veel beweging aan de inschrijvingstafel waar  maar liefst 20 renners en 2 rensters een kruisje achter hun naam kregen. Opvallend hierbij was dat een select viertal zich spontaan aanbood voor een fotosessie. Nog voor de fotograaf goed en wel besefte  wat er aan de hand was, had hij de Willydynastie op de gevoelige plaat vereeuwigd. De meerderheidsaandeelhouder van de Tinekesvrienden is duidelijk mediageiler dan de  KVK-hoofdaandeelhouder. Kevin zag er gestresseerd uit en diende nog voor de start het kleinste kamerke op te zoeken voor zijn zondagsgebed. Naar verluidt stelde de huisarts deze week tot zijn eigenste verbazing vast dat er geen rood maar blauwzwart bloed door zijn aderen stroomt terwijl zijn darmflora  bestaat uit roze wolkjes. Blauwzwart op een roze wolk, Nostradamus had het niet beter kunnen voorspellen. Paniek bij onze ritarchitect van dienst : de gps van de fondateur bleek vervroren en weigerde resoluut alle dienst. De stresszweetdruppels baanden zich via zijn steeds dieper wordende gelaatsgroeven een weg richting moeder aarde waarbij ze alsnog gefilterd werden door borsteldikke ruitewisserswenkbrauwen. Ze voelden zich als het balleke in de flipperkast maar good old Mark vermande zich alsnog en deed zijn eretitel van clubgps vervolgens alle eer aan. Frederik was de Lomme Driessens van dienst en kon hierbij rekenen op versterking van Frederik junior. Mark gidste het peloton richting Dentergem en deelde daarbij het kopmanschap met een messcherpe ex- Secretary-General Jacques. Samen met Willy etaleert hij een conditie om u tegen te zeggen. We zijn heel blij dat Okra beide 60-plussers met plezier ter beschikking heeft gesteld. Originele pitstop waarbij we verwend werden met professioneel geserveerde en versgebakken cupcakes. Ook de bijpassende drankjes werden fel gesmaakt waarvoor dank aan Frederik en co. Met de vent à la poupe gleden we daarna richting Heule waarbij in een prangende finale enkele mannen in conditie de neus aan het venster staken. Een kopgroep bevatte o.a. Ringo, Simon, Gert, Kevin, de President en een herboren Tim (wat een conditie al!) achterna gezeten door Yvan, Diederik, Red Philip en de SB/PM.

Opnieuw een prachtige ritcreatie van de fondateur : 68 km, 22 renners en 26,3 gemiddeld. Volgende week klimmersbenen meebrengen en het zomeruur indachtig zijn!

Voetnoot : het natuurlijk gezag van de MM ai zorgt er blijkbaar voor dat er tot op heden niemand durfde lek te rijden. De eerste die lek rijdt wint een prijs : hij betaalt een tournée générale!

Tot zondag!

Red Philip
NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/728036486

3 opmerkingen:

President zei

Merci aan onze clubschrijver voor dit sfeervol verslag! Avontuurlijke rit waarin de Fondateur, in de steek gelaten door de technologie, zijn improvisatietalent heeft bewezen waarvoor respect. Plezant ritje in goed gezelschap!

pantani zei

Opnieuw machtig verslag van onze Red ai MM supporter ;-).
Tijdens het lezen beleef je bijna de echte rit, ook al was je er niet bij. Klasse van de fondateur om het parcours van buiten te leren. Blijf ik toch met een vraag zitten. Zal het over(ge)wicht van de Willyfamilie ook resulteren in sponsering nu ze de meeste aandelen bezitten ?

Skatbewaarder zei

Clubgps Fondateur Marc heeft zich behoorlijk van zijn taak gekweten, ook zonder GPS. Wat de sponsoring betreft doet de clan al best want ze betalen allemaal lidgeld.
De dividenden worden uitgekeerd aan het nageslacht, veel zal er niet iverblijven vrees ik