contact

Verslag van de rit van 15 maart 2015 Wambrechies


3e rit al in de Tinekestour waar geen enkele etappe beschouwd wordt als een overgangsrit. Achter de schermen  blijft de cel scouting duchten timmeren aan de uitbouw van de club. Het ordewoord daarbij is kwaliteit ipv kwantiteit, er wordt gestreefd naar een evenwichtig en uitgebalanceerd geheel waarbij naast het koesteren van de vrouwelijk touch ook veel belang gehecht wordt aan een paritaire vertegenwoordiging over de wieler-en voetbalgrenzen heen. Voor het eerst in het bestaan van de club brak er zelfs muiterij uit in de schoot van het bestuur. Een ontketende SB/PM verleent zijn medewerking aan de infiltratie van roodgroene kapers in deze roodwitte zee. Zo werd bekend dat Fanny haar dagen en nachten doorbrengt in de armen van een Esseveesup terwijl good old Willy roodgroene schoonzoon Sven het mes op de keel heeft gezet : minimumcontract aanvaarden bij ons of de familie langs de achterpoort verlaten. De clubaandelen dreigen zodoende via een zachte maar briljante coup versjacherd te worden  aan de Willydynastie : naast de pater familias himself nemen nu ook zoon Kevin en schoonzonen Sven en Simon het Tinekesleger op sleeptouw. Gelukkig zijn hun wielercapaciteiten zoveel indrukwekkender dan hun balgevoel. Gentleman als hij is, verwelkomde onze voorzitter met de glimlach naast dit vers en gewaardeerd bloed ook een veelbelovend testend koppel : familie uit de aangetrouwde stal van neofiet Frederik.

Opmerkelijk was tevens  de rentree van een bijna herstelde Keizer Ronny. De haken en ogen werden inmiddels uit de schouder verwijderd en vervangen door roestvrije bouten en een verende voorarm. Een messcherpe MM Pantani stak ook de neus aan het venster. Hij wordt op doktersadvies nog even ontlast van zijn zware taak ten einde goed voorbereid aan de start van Parijs – Heule te verschijnen. Ons elitekorps is in volle voorbereiding op deze marathon en zal gewoontegetrouw de clubkleuren met verve verdedigen. Tim blijft voorlopig vermist en zou naar verluidt sukkelen met pijn aan zijn goesting terwijl de fondateur op hoogtestage is en Mathijs aan het oefenen is om  de last van een extra jaar te kunnen torsen . Rambo van zijn kant nam de sportdirecteurshonneurs waar en slaagde erin de pump vakkundig te herstellen.

Willy trok als ritarchitect het peloton op gang en spande meteen Sven voor de kar. Dit zorgde voor een uniek beeld dat de hele rit op ons netvlies gebrand bleef : Zulte Waregem voor het eerst dit seizoen op kop! Het aangedane roodwitte  legioen kneep zich even in de wang om zeker te zijn dat dit geen droom was. We sloegen voor één keer het  play-off circus over en gingen direct Europees : over de skreve richting Wambrechies. Red Philip was als vervangend MM vergeten de buitenverwarming op te zetten hetgeen resulteerde in tandengeklapper en beverige Parkinsontoestanden. Pas naarmate het hartritme werd opgedreven, kwam de machine op gang en verliep alles gestroomlijnder. In het pittoresk decor van jeneverstad Wambrechies verwende Rambo zijn discipelen met koolhydraten en sportdrank waarvoor hartelijk dank!

Op de terugweg werd de eerste cartouche van het seizoen afgeschoten. Langs het Kanaal scheurde het peloton doormidden waarbij de mannen in vorm olv de president de vlucht vooruit namen. In het 2de  groepje nam een eveneens in bloedvorm verkerende Pantani het voortouw waarbij niemand erin slaagde de kop over te nemen. De strakke Noordooster gierde langs alle kanten, de benen stonden op ontploffen, de longen werden leeggezogen, het  hartritme bereikte de bovengrens, Willy reed ei zo na Simon de graskant  in (de 1e familieruzie over de clubaandelen?) maar uiteindelijk bereikte iedereen op 2 wielen het einde van de ellenlange strook.

Puffend gleden we geruisloos opnieuw de skreve over om via Wevelgem onze thuishaven te bereiken. Iedereen doorstond met brio de 1e conditietest, de benen blijken reeds meer dan voortreffelijk te zijn. Heel mooie rit met dank aan onze zeer gewaardeerde SB/PM.

74 km, 21 deelnemers en een sterk gemiddelde van 26,3. Tot zondag!

Red Philip

 
NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/721860196

2 opmerkingen:

President zei

Briljant verslag van onze MM ai waarvoor dank. Proficiat aan de PM voor deze leuke rit, voor herhaling vatbaar.

Skatbewaarder zei

Leuk en kleurrijk voetbalverslag⚽️
Kvk europees hahaha (Cleague)
Wambrechies-kvk : 3-0