contact

Verslag van de heroïsche mini Gent-Wevelgem 29 maart 2015


Wij schakelen over van winter op zomeruur : 2 wordt  3. Droog wordt regen , windstil wordt 8 beaufort ,. 10 graden.

Gelukkig geen 2 maar 3 renners aan de start. waarnemend Materiaalmeester Red Philippe in zondagskostuum met dikke sigaar en Fanny met volgestouwde klassevolgwagen ,( voor elk 3 koeken . 3 drankjes  en zelfs paashazen heeft zij mee ),wachten de echte Flandriens op. Een ritje in de regen sterkt immers het karakter.

De dapperen  : 2 zwaargewichten : Philippe Devos en  schatbewaarder Willy , naast kopman ook reserveverslaggever. Derde man is Diederik, groot en messcherp met zijn zakken vol straf spul . Keizer Ronny komt ook effen piepen in de hoop wat punten te sprokkelen. voor het klassement. Na rijp overleg en nadat Philippe alle aanwezigen genoteerd heeft, beslissen wij te starten. Wij danken Fanny voor de logistieke steun en sturen haar huiswaarts.

Willy had nochtans een sluitend tactisch plan klaar : hij zou 4 kopmannen aanduiden , plaatsnemen in de volgwagen naast Fanny om  met een megafoon de instructies door te geven. Het plan valt echter letterlijk in het water.

 

Nabij Bergelen steken wij de 2 Streuvelsvrienden voorbij. Ook zij hebben leedvermaak : zijn jullie maar met 3 .

Het gedruppel valt mee en in Dadizele doen wij zelfs ons regenvestje uit. In Ieper begint het echter serieus te gieten en doen wij ons vestje maar opnieuw aan , ditmaal tot aan de finish. Af en toe opletten voor een rukwind.

Diederik doet het grootste deel van het kopwerk en de 2 anderen verstoppen er zich zo goed en zo kwaad het kan , achter .   Nu en dan doen Philippe en Willy   een korte afwisselingsbeurt.

Willy blaast nu en dan het water uit zijn "skuiferlink" . Bij een pisstop is het ook wat zoeken naar de fluitjes.

In Kemmel hebben wij na 2 uur 44 km.  Vanaf nu krijgen wij de wind in 't gat en gaat de snelheid gevoelig  de hoogte in.

Wat verder worden wij opgehouden door een colonne tractors met boeren  die gaan  protesteren  tijdens de grote  Gent-Wevelgem die volgt.

Wij overwegen nog een stop in Hollebeke, in café "In de Lustige Boer .  Volgens Philippe is het een boer die zich gereconverseerd heeft van boer tot cafébaas. Naar het schijnt zit hij nu regelmatig op de boerin in plaats van op zijn tractor.

Wij beslissen  toch maar om door te rijden en aan TGV-snelheid denderen wij naar Heule. De aanwezigen zijn vol lof over de mooie rit en vragen om die nog eens op te nemen in de kalender, waarvan akte.

Na 81 km aan 24,1 gemiddeld bereiken de waterkiekens de thuishaven. Veel kuiswerk is niet nodig want de regen spoelde de modder van onze fietsen.
 
PM/SB Willy

2 opmerkingen:

President zei

RESPECT, RESPECT, RESPECT. 3 Paolini's in onze club, alleen nog hun baard laten groeien.
En het knappe verslag van Willy zat zondagmiddag om 15u al in de mailbox, onvermoeibaar onze Penningmeester

Philippe zei

Onze SB/PM is zoals de wijn : hoe ouder, hoe beter! Wat een gedrevenheid, wat een grinta, wat een winnaarsmentaliteit! Hij draagt de KVK-waarden hoog in het vaandel! Ritarchitect, parcoursbouwer, mentor, verslaggever...superlatieven schieten te kort. Knap, knapper, knaptst, proud to be a Tinekesvriend!