contact

Verslag van de rit van 8 maart 2015 Gitsberg


Na een week van slopende onderhandelingen bereikte ons bestuur op de valreep een  strategisch akkoord met de weergoden en de sociale partners. Het akkoord werd voorgelegd aan de achterban en met unanimiteit bekrachtigd. Zo werd beslist om vanaf de 2e etappe in de Tinekestour de temperatuur gestadig op te drijven ten einde het deelnemersveld een meer sexy look te bezorgen. Voorts werd er en petit comité besloten  om onze rijdende 50-plussers fietszekerheid te verschaffen tot hun 67 ste. Geen brug-en terbeschikkingstoestanden bij ons. Gedwongen afdruipen op 57 j om vervolgens tegen een minimumcontract bij de Streuvelsvrienden terecht te komen, dat zou pas de emmer der vernederingen doen overlopen. Naar verluidt  is BDW sterk onder de indruk. SB/PM Willy fungeert als proefkonijn om de theorie te toetsen aan de praktijk. Er wordt ook overwogen om Geert Guillemyn en Tchmil herop te vissen. Een andere pluim op de bestuurshoed is de geslaagde transferpolitiek waarbij topploegen het gras van voor de wielen gemaaid wordt. Zo ondertekende fietstalent Fanny al na 1 testrit  een contract van onbepaalde duur. Sterke zet waarmee het politiek correctheidsgehalte van de club opnieuw een boost kreeg. Heuglijk nieuws kwam er ook van Petra en Dirk. Het eens zo jeugdig fietskoppel werd door hun nageslacht tot oma en opa gebombardeerd : Finn zag het levenslicht en dat net op de dag dat ze 11 j gehuwd waren. Van timing gesproken! Proficiat aan de ouders en de grootouders. Dat Petra nu bij opa  en Dirk bij oma moet slapen, kan enkel maar hun fietsprestaties ten goede komen. David besloot om na het kopwerk van vorige week sportdirecteur te spelen en niemand minder dan de president was parcoursbouwer van dienst. Het bouwwerk van de president vergde bloed, zweet en tranen want een frontale aanval van griepbacteriën in de verkenningsweek gooide ei zo na serieus wat roet in het eten. Puur op karakter en vertrouwend op een kathedraal van een lichaam deed de voorzitter een Julius Caesarke : hij kwam, hij zag en hij overwon ook al moest een heerlijk visgerecht van de First Lady daardoor onaangeroerd blijven zwemmen in de pan.

Klokslag 8u30 trokken 16 renners zich op gang richting Gitsberg, een nieuw en fris geluid in de rijke geschiedenis  van deze club. Jan showde al zijn blote billen terwijl Rambo de knielappen netjes boven zijn kuiten had gedrapeerd. Tim, nog altijd onze youngster, haalde de start niet vanwege amoureuze verplichtingen op deze internationale vrouwendag. De loodzware combinatie student – Tinekesvriend – VKsupporter – adonis is niet van de poes maar het woord plooien staat niet in zijn woordenboek.

Aan kilometerpaal 18 kregen we een 1e verrassing geserveerd : een ministrook Paris-Roubaix die de spieren losgooide en de tanden deed klapperen. Opgewarmd ging het vervolgens licht golvend richting de Gitsberg, het koninginnestuk van de rit. Enkele dapperen vraten kasseien alsof het rijsttaartjes waren terwijl de asfaltjeannetten zich een weg baanden langs het biljartvlakke zijwegeltje. De pitstop streelde de smaakpapillen waarvoor dank aan David. Consternatie tijdens de pauze  toen bleek dat onze president niet alleen heerst op de weg maar ook in het luchtruim. Met sprekend gemak werden via de smartphone app vliegtuigen geïdentificeerd alsof het oude bekenden waren. Zo werd er een lading zwevende KVK-sups gespot in een DC 19. Bleek dat ze aan het oefenen waren voor de nakende Champions Leagueverplaatsingen. We kregen tevens een roodgroen toestel in de gaten dat op ramkoers vloog richting Gaverbeek. De app van de SB/PM daarentegen toverde een  slachtrijpe wilde boerendochter op het scherm. SOS Piet zou interesse hebben om ze gaar te serveren op de fandag in Zulte. Nu hun supportersleger gereduceerd werd tot 10 man en een paardekop is er genoeg voor iedereen.

Gezapig ging het vervolgens richting Heule. Gezien de prilheid van het seizoen werden er nog geen cartouchen afgeschoten of bommen gesmeten. Heerlijke rit, heel vernieuwend met tal van nog onbereden paden. Bravo aan de president!

16 renners, 66 km en 26,4 gemiddeld. Tot zondag om…8u!                       

Red Philip
NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/716315295

2 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag waarvoor dank aan onze clubschrijver Red Philippe. Dank voor de bloemen, heb mij ook geamuseerd. Felicitaties voor mijn medekopman Kevin die de dag voorheen niet minder dan 200km bolde en zondag toch gezwind de kop overnam van papa Willy. Tevens felicitaties aan de jonge Oma en Opa Petra & Dirk. De Tinekesfamilie breidt gestaag uit!!!

Skatbewaarder zei

Prachtig relaas met heel wat reclame voor de boeren.
Onze vlieger zal nig wel eens opgaan.
Tijd voor de kerels om aan een europees palmares te beginnen.
Leuk ritje bij de eerste lenteprikkels.