contact

Verslag van de rit op verplaatsing vanuit Rumillies 17 mei 2015


Hoogdag op de kalender van de Tinekesvrienden: de rit op verplaatsing, vertrekkende uit het onooglijk dorpje Rumillies, in de schaduw van Doornik.

17 leden hebben het marsbevel van de inrichtende macht, zijnde de Fondateur opgevolgd. 4 flandriens leggen zelfs de verplaatsing al fietsend af!!! Ringo, Bjorn, Champ Ronny en Wesley zijn uit Liefde voor de Fiets om 5u opgestaan en hebben al 38km onder de wielen als ze het startdorp binnenbollen. Niets menselijks is Ringo vreemd en onderweg moest hij wreed dringend naar de grote WC. Pitstop in de Gare de Tournai waar hij het deficit van de ijzeren weg met 50 cent vermindert door gebruik te maken van hun sanitaire instellingen.

Bij zo’n rit op verplaatsing is de logistieke impact niet te onderschatten. Zo vergeet Geletruidrager Piet zijn helm mee te nemen en heeft de President, materiaalmeester ai, geen pen en papier om de aanwezigheden te noteren. Hij doet het dan maar op digitale drager en neemt van iedere deelnemer een foto als startbewijs. (zie foto's hieronder)

Mooi op tijd trekt de groep zich op gang, genietend van de goeie klimatologische omstandigheden, fris maar zonnig en windstil. Mark laat ons slingeren tussen dorpjes waar we nog nooit van gehoord hebben, Maulde, Herquegies, Taurpes en het geboortedorp van Wilfried Puis: Willaupuis. Geen enkele commerce te zien buiten een verdwaalde coiffeuse en een gesloten boucherie. Het peleton geniet van de prachtige landschappen en vergezichten. De ene helling na de andere wordt bedwongen en de hoogtemeters lopen aardig op. Het enige incident doet zich voor na een goeie 20km. Ronny rijdt in een Waalse trou, verliest zijne bidon maar ook de air uit zijn chambre a air. Crevaison en geen service course mee: dat wordt artisanaal herstellen. Guy is de samaritaan van dienst en onze Keizer kan weer op pad. Tijdens deze korte pauze wordt opgemerkt dat Ringo het mikpunt is geweest van een pestvogel die zijn ontlasting niet in een NMBS station heeft gelaten maar wel op het koerstenue van Ringo. Stront aan de knikker dus, een papieren zakdoekje verwijdert de grootste smurrie..

Halfweg tijd voor een break in de omgeving van Moulbaix met een subliem vergezicht van 360°. De superlatieven vliegen Mark rond de oren. Nog mooier dan vorig jaar is het credo!! Op de terugweg steekt de wind wat op maar door collectief kopwerk wordt het parcours vlot afgewerkt. We worden alleen nog gehinderd door een stinkende veteranenmotorrally (de veteranen en de moto’s) en een wandeltocht. Kunnen die mensen op zondagmorgen niet gewoon thuisblijven!!! Na 71km komen we eindelijk een café tegen en wat meer beschaving. We laten de lokale horeca links liggen want de President heeft als motivator een koel glas rosé bij de finish beloofd. (rosé want de Giro is bezig, ben je mee??) De laatste kilometers lopen in dalende lijn langs de indrukwekkende cementgroeven en 17 bolides laten Rumillies voor de tweede maal opschrikken. De doos rosé wordt aangesproken en met le verre d’amitié in de hand wordt gezellig nagekeuveld. Prachtige rit, grote lof en dikke proficiat voor de Fondateur die zijn vrije pensioentijd verstandig invult. 82km , 26gemiddeld en  liefst 678 hoogtemeters!!!

President, 

 in remplacement van onze rédacteur principal Red Philippe, aan het feest met zijn Anneke wegens 30j huwelijk. Van harte proficiat in naam van de club
 
 

2 opmerkingen:

Skatbewaarder zei

Goed gewerkt, voorzitter., verslag doorspekt met wat Bpost frans.En de fondateur ook zijn deel gedaan,prachtige rit ,het niveau van de club waardig. B

Red Philip zei

Schitterend relaas,prachtig proza, het parcours ontrolt zich zo voor mijn ogen! Willaupuis...Ge moet er maar opkomen. :-) .Bedankt van ons beiden voor de felicitaties. Jeukende benen gehad maar ik kon ze in bedwang houden. Gegroet van tussen de herten en everzwijnen hier.