contact

Verslag van de rit van 10 mei 2015 "rond de Koppenberg"


Korte mouwen, korte broek, lange mouwen, lange broek? Dit soort vraagstuk hield ons bezig toen we in alle zondagse vroegte de warme bedstonde inruilden voor een niet-gemotoriseerde  tocht op 2 perfect geoliede wielen. Als man vol twijfel voor de kleerkast gaan staan, beseffend dat de tijd ontbreekt om de thuiscatwalk op te lopen en de spiegels te monsteren. Dan maar vlug even de buitentemperatuur opmeten en vaststellen dat de atmosferische omstandigheden het niet toelieten om vlug vestimentaire knopen door te hakken. Wegens te veel twijfel dan maar op safe spelen : beenstukken met jartellen vasthaken aan korte broek, armstukken als een 2de huid aanbrengen ten einde een sponsor te plezieren. M.a.w. vrouwelijk denkwerk mannelijk uitgevoerd, polyvalentie binnen het Tinekespeloton.

Ten Koetshuize liep druppelsgewijs vol op deze dag van alle moeders. Fanny en Petra lieten zich als fiere mama’s de gelukwensen welgevallen. Ze werden door hun wederhelften liefdevol op pad gestuurd voor een stevige en gezondheidsbevorderende fietswandeling. De vaders onder ons daarentegen delegeerden de festiviteiten aan hun zonen en dochters voor wie moeder-en vaderdagen deel uitmaken van hun corebusiness net zoals verliezen de hoofdbezigheid van Zulte geworden is. De fondateur vierde zijn wederoptreden na 2 weken van relatieve rust. Zijn overvolle agenda was niet alleen verantwoordelijk voor een gat in zijn geheugen, maar zorgde tevens voor een bloedneus. Een vakkundig omgekeerd aangebrachte tampon blokkeerde zijn neusgat en voorkwam zodoende dat de in jaren opgedane parcourskennis zijn bovenkamer via het reukorgaan zou verlaten. Een zucht van opluchting ging door het peloton, de clubgps bleef intact. Parcoursbouwer van dienst was Kevin die daarbij geassisteerd werd door David. Sportdirecteur was niemand minder dan Geert, vader van Tim. Korte dubbele briefing alvorens van wal te steken : David kondigde een verrassing aan terwijl Pantani als volleerde belleman onder luid gejuich  orakelde dat Tim na de rit trakteerde op zijn 21e verjaardag. Met deze mooie vooruitzichten werd de 1e volwaardige bergrit van het seizoen op gang gefloten.

Met de vent à la poupe haalde de Tinekestrein in de 1e koershelft  een strak tempo. Er werd lichtvoetig gepedaleerd waarbij we enkele minuten voorsprong namen op het wedstrijdprogramma. We scheerden eerst vakkundig langsheen de Kluis waarop vervolgens iedereen vlot een 1e col van 3e categorie verteerde . Even verderop kwam de Ladeuze aan de beurt : steil en krachtig. De reserves werden aangesproken, de zweetdruppels gutsten van het voorhoofd, de pedalen werden rechtstaand gefolterd waarbij de been-en dijspieren tot in hun diepste vezels aan het werk gezet werden. De verrassing dook inmiddels ook op : net voor de break vergastten Lies en de andere helft van haar bed papa de fondateur op een blitzbezoek! Tijdens de pitstop werden we door Geert verwend met drank en spijs waarbij ook Lies zich niet onbetuigd liet : versgebakken cup - en spacecake. Hartelijk dank aan sportdirecteur en aan de erfgenamen van Mark.

Goed innerlijk versterkt werd de 2e helft op gang gefloten waarbij vlug de kasseiloze kant van de Koppenberg soldaat gemaakt werd. Ook hier geen grote tijdsverschillen : de conditie van de troepen groeit stilaan naar een climax.

Inbeukend tegen de wind en in waaiers reden we de eindfase tegemoet. Het werd een schitterende finale langs het geliefkoosd kanaal waar snelheden van 50 km/u en meer werden opgetekend. De president vuurde een cartouche af zoals enkel de straaljagers van Malaysian airlines dat kunnen!

Op de laatste brug voor de thuishaven vuurden de vertegenwoordigers van fusieploeg SVKZWVK ook nog een laatste cartouche af : ze dachten een groen blaadje gespot te hebben maar bij nader toezien bleek het al om een volgroeid en volgeschreven blad te gaan.

In optimale conditie werd de eindmeet gehaald. Het door Tim geschonken gerstenat piste als een engeltje op de tong : bedankt Tim en veel succes gewenst in de laatste blok van je nog jeugdig leven.

95 km, 26,3 gem, 21 deelnemers en 585 hoogtemeters! Bedankt aan Kevin voor deze spektakelrijke rit!

Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/772450449


2 opmerkingen:

President zei

Machtig verslag alweer, het GPS archief van de club bijna verdwenen langs de neusholten van de Fondateur...
Alle lof voor Kevin, heb 3u35 genoten van deze rit, prachtig parcours aan verstandig tempo, nooit gedacht dat klimmen leuk kon zijn,... dikke proficiat

Skatbewaarder zei

Inderdaad, genoten van de 5 sterren rit op moederdag.
Cohesie in het peleton; de geleerde uitspraak van Wim
Verslag geeft sfeer weer en de spanning die boven de Veeka hangt. Nieuwe naam : de boeren,kleuren blijven rood-wit, Frituur Bertrand schakelt over op loempia's.
Toch een drama vermeden: een fusie.
Getekend: wan Tan Tan