contact

Verslag van de rit van 24 mei 2015 Kemmel & Heuvelland


Voorwoord door de schatbewaarder

Om 6 u 30 stond ik al aan het Koetshuis. Eerst in het park wat luisteren naar het gezang van de vroege vogels. De andere leden van het bestuur hadden mij al hun taken overgedragen waardoor ik nu een nieuwe titel kreeg  ", schatbewaarderkopmanmateriaalmeesterverslaggever".
Onderweg naar de startplaats stopte ik voor een babbel met keizer Ronny , met zijn regenbotten aan op wandel met zijn pitbull . Zo verspeelde hij net als zijn ploegske, de kans op europees succes . Hij vertelde mij dat hij zijn honger wat aanscherpte in afwachting van een communiefeest.
Ik was blij toen ik Red Philippe, terug van het herhalen , na 30 jaar, van zijn trouwgelofte aan Anneke, zag toekomen en zo ėėn van mijn taken aan hem kon overdragen. Hier volgt zijn relaas van de rit.

Een gemotiveerde van bende van 20 renners (de rensters hadden voor één keer zelfs hun kat niet gestuurd) gaf present voor de heruitgave van Willy’s klassieker richting Westhoek. De 1e editie was letterlijk en figuurlijk in het water gevallen al werd die toen wel gereden door de echte Flandriens Rambo, Dieter en de SB/PM himself. Willy stond met het zweet op het voorhoofd aan de inschrijvingstafel te multitasken. Het was van tijdens de bankencrisis geleden dat hij nog onder dergelijke hoogspanning stond maar zijn getraind atletisch lichaam overwon met bravoure alle hindernissen. Enkele deelnemers alsook sportdirecteur Piet kwamen rechtstreeks van de VerLeieding alwaar ze de hergeboorte van de golden river uitgebreid hadden gevierd. Er zit niet alleen terug vis in de Leie maar ook gerstenat in de Tinekesogen. Piet verdook, net als Mathijs de schuimproductie op zijn traankanalen achter een zonnebril. Keizer Ronny zette inmiddels zijn kampioenenambities voor de huidige  jaargang noodgedwongen op een laag pitje. Dit tot groot jolijt van een 1e communicant binnen zijn familie die eindelijk, op 11-jarige leeftijd, mocht aanschuiven aan de feestdis. De vorige vieringen werden telkens gebarreerd door de zondagse fietsverplichting van onze champ tot de 3e macht.

Net na het dichtklappen van de inschrijvingstafel verscheen Gerd stipt om 7:30 aan de start. Blijkt dat hij telkens achter het Kasteel plichtsbewust staat te wachten totdat de pastoor zijn klokkenspel in gang zet om just in time van start te kunnen gaan. De Tinekestrein kon dus vertrekken en werd daarbij aangedreven door Willy en Guy die samen synoniem staan voor een locomotief van zo maar eventjes 117 jaar! Een oldtimer van onschatbare waarde om u tegen te zeggen. Ter hoogte van Wevelgem vervoegden Kevin, Simon, Sven en Jan de troepen. In de verte zagen we Vincent Tan als een dief in de nacht verdwijnen…Zou het kunnen dat de hoofdaandeelhouders van onze vereniging  een Kay Vee Kay’tje in gedachten hebben? In het onderhandelingspakket zouden naast een knalrode uitrusting ook rode fietsen en een rode volgwagen vervat zitten. Ken Choo zou de vaste sportdirecteur worden terwijl de kampioenenviering zou opgefleurd worden met Maleisische danseressen. Als enige tegenprestatie wordt gevraagd om 1 rit per seizoen op Maleisische bodem af te werken. Werk aan de winkel dus voor Mark, onze clubgps.

In het gezelschap van de zon gleden we geruisloos richting Heuvelland alwaar de Monte-en Kemmelberg lagen te watertanden. Heerlijke vergezichten ontrolden zich voor onze ogen, het Vlaamse land oogt bijzonder mooi bij zonnige omstandigheden. De Monteberg is een plezier voor longen en benen. Nijdige stijgingspercentages gecombineerd met deugddoende afdalingen : perfecte intervaltraining! Een select klimmersgroepje veroverde ook de Kemmelberg om daarna een calorierijke pitstop te houden in het pittoreske Kemmel dorp, waarvoor dank aan sportdirecteur Piet. De gps van Yvan en Sven verloor het Noorden in deze bergzone waardoor ze met enige vertraging aanschoven voor het walking dinner.

De terugtocht naar de heimat verliep rimpelloos, zelfs niemand was bereid lek te rijden.

Schitterende rit met dank aan SB/PMduiveldoetal Willy.

91 km, 20 man, 26,6 gemiddeld. Tot zondag!

 Red Philippe

 

1 opmerking:

President zei

Wat een club!! Weeral een primeur: een verslag met voorspel door de SM-PM, multitasker van dienst net voor zijn welverdiend verlof van één maand. Leest er leuk uit, respect voor organisator, verslaggevers en deelnemers.