contact

Verslag van de rit van 21 juni 2015 Hotond

Ongewone toestanden aan het start van deze bergrit. Medisch interventieverantwoordelijke Guy speelt letterlijk met de voeten van Ringo die een blessure aan zijn onderstel vreest. Guy geeft hem echter groen licht om de geplande cols onder zijn tweewieler te schuiven. Meteo Tineke wordt drukt gepolst aan de start. De President verschijnt zonder regenfrakske aan den départ en verwijst daarmee het doemdenken van Deboosere en Sabine naar de prullenbak. En zoals altijd ook terecht, geen druppelke hemelvocht  zal het Tinekespeleton raken. Op de terugweg zullen we zelfs getrakteerd  worden op enkele zonnestralen. 16 man en sportdirecteur Gerd tekenen present voor deze Koninginnerit. Onder de voornaamste afwezigen noteren  we de virtuele zilveren medaille Mathijs die zijn podiumplek doorschuift naar papa Bart, een laat Vaderdagcadeau dus. Ook  Keizer Ronny is en geen velden of wegen te bespeuren en laat het kampioenschap duidelijk varen. Clubredacteur Red Philippe wordt verontschuldigd omdat hij als financieel expert van bpostbank  aanwezig moest zijn op de eerste open training van KVK waar hij de Griekse aanwinst Thanasis Papazoglu moet verwelkomen met een Grexitherziening van zijn contract in Drachmen!!! Ritarchitect PM Willy zit dan weer in voetbaldwerg Wales dat enkele weken geleden Goliath België versloeg. Willy gaat daar op industriële spionage naar Cardiff, zusterclub van de VK. Hij werd er waardig ontvangen door Vincent Tan en Ken Choo met een staal pret en een bondel karoten.
Zeuneke Kevin neemt de navigatie over per elektronische Garmindrager . Voor de officiële start echter nog een safetyoverlegmoment met streekkenner Dirk die de afdaling van de Schapenberg doet sneuvelen wegens te vochtig en te gevaarlijk. We trappen af met een originele aanhef door stad Kortrijk en Hoog Kortrijk waar de spieren en pezen langzaam aan op temperatuur worden gebracht. We slingeren verder door Moen en Kluisbergen waar de Nieuwe Kwaremont wordt aangesneden. Op de voorste rijen peddelen 50-ers Bart H en Geert D 1 vlot mee! Wat een club, wat een niveau!! Via de kasseizuster van de Oude Kwaremont bereiken we het kerkje waarna de Rampe alias de Kalkhovenberg wordt geserveerd. De kasseien liggen er vochtig bij en de achterband kan onze tomeloze energie niet slipvrij overbrengen. Enkele Tinekesvrienden bestijgen de laatste meters van de 22% helling met hun spikes. Het klimfestijn is nog verre van afgelopen: de Zeelstraat in Zulzeke gevolgd door de Hotond leiden (lijden) ons naar de welverdiende pauze op 151 m hoogte, hoogste punt O-Vl. Gerd serveert ons een klassebuffet met banaan, peperkoek en fruitsap. Hartelijk dank Gerd!! Op de terugweg schuiven we nog de Kluisberg tussen de kiezen  en incidentvrij fietsen we richting Heule.  Enkele minieme wegvergissingen te wijten aan het kleine scherm kunnen de pret niet bederven en moe maar voldaan bollen we Heule binnen. Heel sterke collectieve prestatie , 86km , 26,4 gem en 707hoogtemeters!!

President





2 opmerkingen:

Red Philip zei

De presidentiële pen verkeert in topvorm : schitterend relaas met Zuiderse Grexit en Drachmes-insteek! 707 hoogtemeters en niemand, behalve onze Griek, aan de rand van de afgrond! Klasse! Tot zondag!

Skatbewaarder zei

Ja, wat een schrijverstalent in de club.
Zelfs in Wales kan ik het allemaal op de voet volgen. De caroten en de bundel pret zijn in Cardiff afgeleverd.
Heb bij Tan aangedrongen om de clubkleuren van de kerels niet te veranderen.
De naam kan wel veranderen in FC Malaysian Boys want nig 1 vlaming in bestuur.
Waar gaan wij naartoe met Belgisch voetbal?