contact

Verslag van de rit van 11 juni 2017 Diksmuide Yzertoren

Op de feestdag van alle vaders had Laura haar zeilen bijgezet : onder de thermoterhut van Ten Koetshuize noteerden we om 7:15 al temperaturen in de nabijheid van 17 graden. De opwarming van de aarde wordt dus best ernstig genomen nu zelfs al de lente de zomer aan het voorbij spurten is. De Tinekesvrienden hadden hun zonen en dochters uitgestuurd. Zo beproefden Dirk en co hun geluk in Limburgs mooiste, hadden enkele kilometervreters op zaterdag de grinta achter de kiezen gestopt en deed Marie haar ding in het Waalse landsgedeelte. Enkele vaders werden gegijzeld door kroost en echtgenotes waarbij de fiets begrijpelijkerwijze moest wijken voor  verwennerij van de bovenste plank. Tel daarbij op dat onze SB/PM al wandelend kilometers maalt in het land van Macron, de president zich laaft aan de meest uiteenlopende druivensappen in de Ardèche en je komt uit op toch nog 17 starters waaronder Fanny die een vrouwelijke touch gaf aan de job van sportdirecteur.
Deze keer geen problemen aan de ingang van ons munitiedépôt. Red Philip mocht zijn koevoet opbergen want de deur had besloten om op codecommando zichzelf opnieuw gewillig te openen. Na het crisisberaad op de hoogste stedelijke echelons van de voorbije week werd voor de beste wielerclub van Heule en omstreken de rode loper opnieuw uitgerold. We hadden natuurlijk niks anders verwacht.
We noteerden overigens een opvallend tafereel in de uithoek van ons vipdorp. Niemand minder dan de Streuvelsvrienden groepeerden zich daar een beetje schichtig, ver weg van onze inschrijvingstafel en elitetroepen. Waar is de tijd naartoe toen onze rivalen nog enige zin voor verbroedering aan de dag legden door zich voorzichtig te mengen onder ons peloton? We blijven evenwel het motto “liever een dichte buur dan een verre vriend” huldigen ook al zijn we niettemin bijzonder waakzaam en alert voor hackingtoestanden en bedrijfsspionage.
Tripadvisor Kevin was opnieuw ritarchitect en begint daarmee stilaan maar zeker onze clubgps en president-fondateur Mark het vuur aan de schenen te leggen. Een trouwens nog altijd bijzonder scherpe Mark die binnenkort zelfs uit zijn koersbroek dreigt te waaien. Misschien kan die nog gerecycleerd worden tot parachute voor de scherpe afdalingen in de komende bergritten. Ringo bood zich met plezier aan tot medekopman. We trokken van leer onder een helblauwe hemel die de schoonheid van de Vlaamse natuurpracht nog sterker onderlijnde. Heerlijk glooiende wegen, een zacht briesje en een uitstekend tempo : wat kan een wielertoerist zich nog meer wensen op zondagmorgen? Bovendien werd alles nog eens overgoten met een educatief sausje : de Ijzertoren, bol van Vlaamse romantiek en een “nooit meer oorlogsymbool” was het richtpunt van de etappe. Sportdirectrice Fanny pakte daar ter plaatse uit met een 5-sterrenmenu : rijsttaartjes, gekoelde sportdranken en nog een specialleke voor vaderkesdag! Bedankt Fanny, dit was overheerlijk en zeer attent!
Op de terugtocht bleef het tempo strak maar zeer aangenaam. Onder impuls van een nochtans stramme Piet (hij had op zaterdag zijn spieren in wandelmodus geplaatst) werd nog een venijnige cartouche afgeschoten die de bloedvaten en de longen pas helemaal openzetten. Sintepieter had ondertussen de buitenchauffage nog wat hoger gezet zodat de stoom bijna langs onze oren ontsnapte.
Tegen een gemiddelde snelheid van 29,2 (clubrecord!) bolden we 101 km en verorberden we een slordige 300 hm. 5 sterrenrit onder de regie van een Kevin die duidelijk weet wat het Vlaamse land te bieden heeft. Dikke merci voor zoveel parcourskennis en architecturale spitsvondigheid!
Tot zondag!
Red Philip

3 opmerkingen:

Fiere President zei

Prachtig verslag van alweer een toprit!!

Zonder tegenslagen ben ik zondag aan de inschrijving van mijn thuismatch GP Wevelgem

Anoniem zei

Het blauwzwarte konvooi (met een klein vleugje rood haha) voltrok een absolute 5 sterren rit met dank aan Trip Advisor Kevin.
Het was volop genieten.
Bedankt !

Skatbewwarder zei

Ik heb vooral de rijsttaartjes van Fanny gemist. Maar ik klaag niet en constateer met veel plezier dat het zeuntje zijn uiterste best gedaan heeft.