contact

Verslag van de rit van 4 juni 2017 Westhoek

Via de modernste communicatiemiddelen kreeg onze Tripadvisor Kevin deze week de spijtige mare dat parcoursbouwer Geert Sioen vanwege enkele lichamelijke ongemakken forfait diende te geven voor de eerste uit de kluiten gewassen bergetappe. De 14de rit bevond zich aldus in dezelfde toestand als de door IS geslachtofferde journalisten : onthoofd. De crisiscel van deze club zette zich meteen schrap. SB/PM Willy vond Dirk, geprezen coach en vader van vele wieleroorlogen, bereid een verrassingsrit in elkaar te knutselen. Bedankt Dirk voor zoveel flexibiliteit en clubliefde!
Ook onze vrienden van de Stadsdiensten hadden nog een verrassing in petto. De code van het lokaal bleek voor de 2de keer dit seizoen op geen enkele manier te kraken, zelfs het noodnummer had de noodtoestand overboord gegooid. Amateurisme van de zuiverste soort die de komende week het voorwerp zal uitmaken van een stedelijke onderzoekscommissie.
Er was evenwel ook nog goed nieuws te melden : 21 deelnemers aan de start en dit in tijden van Heilige Geest – en Pinksterentoestanden : sterk! Het weze daarbij gezegd dat het voltallige vrouwelijk deelnemersveld present tekende : Fanny, Petra en Marie zetten hun beste beentje voor of hoe deze dames er niet voor terugdeinzen de geborgenheid van het zondags echtelijk bed in te ruilen voor een sportief standje op 2 wielen. Good old Willy zag dat het goed was en zorgde voor een anti-Trumpstatement : hij volgde dit select wielergezelschap in een geruisloze, hybride bolide! Daarmee werden niet alleen de Kyotonormen probleemloos gehaald maar werd tevens de fatale opwarming van de aarde naar de verlengingen verwezen en kreeg de opper Amerikaan van onze SB/PM wat de Europese politici niet aandurfden : een welgemeende opgestoken middenvinger.
Na een korte briefing trok Dirk met de hulp van Pantani de karavaan op gang richting onze eigenste Westhoek waarvoor toeristen zelfs de plas oversteken. Het was aanvankelijk beuken tegen de wind in maar onze locomotieven gaven geen krimp en hielden er een stevig maar egaal tempo op na.  De grote plateau werd geolied rondgedraaid waarbij er op geen beenspier meer of minder gekeken werd. Marie liet, sluw als ze is en onder het motto van energiebesparing, zich af en toe een duwtje in de rug welgevallen. Zelfs clubgps Mark deed menig Tinekesmond van verbazing openvallen : op een stevige helling fietste hij niet alleen freewheelend naar boven maar  gaf hij en passant Marie nog een lift richting top!  Verschillende pittoreske dorpjes werden aangedaan met als uitschieters Zonnebeke en Beselare waar de plaatselijke heksenvriendinnen nog aan hun bezemtocht moesten beginnen. Even na Westouter werd naast een dodenakker de pitstop afgekondigd. Fanny vroeg zich daarbij af waarom kerkhoven bij ons zo vaak dienen als decor voor een gastronomisch festijn.
Sportdirecteur Willy vulde niet alleen de plaatselijke vuilbak maar ook onze magen en blazen. Opnieuw liet hij een primeur aanrukken : cola cassis! Bedankt Willy voor zoveel culinaire verwennerij.
Tijdens de terugtocht kregen we het aangename gezelschap van de rugwind. Dirk nam ons zelfs nog even mee naar la douce France waar onze president momenteel geniet van een welverdiende vakantie. Dit ontlokte in de buik van het peloton de opmerking dat onze president den Trump lijkt achterna te gaan : reizen van hot naar heir in gezelschap van de first lady.
Fit en gelukkig bolden we in Heule over de eindmeet. 100,8 km, 350 hm en 28 gemiddeld! Dikke merci aan Dirk en Pantani voor het kopwerk en de naadloze ritarchitectuur.

Red Philip

2 opmerkingen:

President zei

Wat een club: strikt georganiseerd maar ultra-flexibel indien nodig, alternatieve rit en 't Stad zijn infrastructuur dat nog maar eens dwarsligt. Allemaal geen hinderpaal voor opnieuw een leuke sportieve rit prachtig in woord gebracht door Red Philippe. De President ziet vanuit La Douce dat het goed is, zonnige groetjes van de First Lady

Anoniem zei

Leuk verslag waarbij je als afwezige kan van genieten alsof je erbij was!
Tot zondag met als kanttekening dat er geen pavés op het parcours liggen!
Groeten.
TripAdvisor.