contact

Rit van 10 september naar Kanegem


Het Heulse wegdek was voor de gelegenheid versierd met glasscherven en plastic bekers. Stille getuigen van een wilde feestnacht in naam van ons zo geliefd Tineke. Ze ontleent niet alleen haar naam aan topatleten –en atletes op 2 wielen maar staat ook garant voor feestelijkheden waarop enkel de rasechte Heulenaars een patent lijken te hebben. Dit is dé feestgemeente bij uitstek binnen Groot-Kortrijk , hier en enkel hier wordt het leven zo gulzig gesavoureerd en verstaat men perfect de kunst om het nuttige aan het aangename te koppelen. Deze gemeente kent in de wijde omtrek haar gelijke niet. Zoals het zwin hier deur de bjeiten gejoagd wordt, wordt het er nergens anders doorgejaagd. Zelfs het “you’ll never walk alone” weerklonk om 7:45 vanuit de plaatselijke herbergen uit schorre, door alcohol en tabak aangetaste kelen. Nie pluuje, Gentse gewoontes in Zuid-West-Vlaanderen.
Het was dan ook uitkijken naar hoeveel feestneuzen er aan de sportieve Tinekesdis zouden opduiken. We telden uiteindelijk 16 dapperen w.o. zelfs rasechte Heulenaar Mathijs die voor het eerst in zijn fietsloopbaan de day after paraat was! Hij leverde een heroïsch gevecht tegen de bierkaai en onderstreepte daarmee volmondig de leuze “waar een wil is, is een weg”. De volgwagen van zijn kant had een eigenaardige clochardachtige, in blauwwit uitgedoste verschijning als passagier (zie foto). Gezien de Gantoise gezinde first lady momenteel in warme zuidelijke oorden vertoeft, moest dit wel het werk zijn van Buffalo Benny! En inderdaad, den Benny was sportdirecteur en probeerde aldus de voetbalgoden gunstig te stemmen voor de avondlijke blauwwitte kraker Gent –Genk. TripAdvsor Kevin stond in voor de ritarchitectuur  en had nog een blijde mededeling in de aanbieding : Tinekesrit = na afloop traktaat uit de clubkas!
Jan heeft iets met het Heulse wegdek en zette reeds aan kilometerpaal 2 voet aan de grond : lekke voorband als herinnering aan het losbandig Heulse nachtleven. Het ding zal ingekaderd worden en volgend seizoen als hoofdprijs dienen voor de bekroning van het kersverse Tineke. De fietsuitstap ging onder impuls van Kevin en David richting Kanegem, geboortedorp van niemand minder dan Ijzeren Briek, de enige echte Flandrien. Voor Fanny een meer dan symbolisch gegeven : Briek Schotte was sportdirecteur van vader Wilfried David die in 1971 de 2de plaats wegkaapte in de Vuelta terwijl één van haar zonen ook gezegend werd met de naam Briek. Een schitterende ode aan deze wielerheld uit de buik van een wielerfamilie! Fanny liet zich trouwens ook zaterdag fel opmerken door in Tinekesoutfit deel uit te maken van het grootste vrouwenpeloton en aldus 90 km onder de wielen schoof. Sterke prestatie en gratis reclame voor onze club!
Kanegem centrum vormde dan ook het decor voor een gesmaakte pitstop waarvoor dank aan Benny. Mark, onze gele truidrager, loosde enig prostaatvocht tegen de gevel van het stadhuis. Wist hij veel dat er in het gemeentehuis zelf een gulden pisboek aanwezig was dat na de urinelozing in de daarvoor voorziene interne kanalen, ondertekend moest worden. We hopen dat de openbare zedenschennis niet gefilmd werd.
Tegen de wind in vervolgden we daarna onze weg richting heimat waarbij naar goede gewoonte nog langs de industriezone een cartouche afgeschoten werd. Het was een gedisciplineerd peloton dat ééndrachtig de feestgemeente binnenreed. Een uitgedunde delegatie bezette op kosten van de clubkas de terras van de Kameleon en liet het geestrijk vocht rijkelijk vloeien.
Opnieuw een heel mooie rit met een hoog Flandriengehalte en die bol stond van wielerhistoriek. Only @ Tinekesvrienden! 72 km, 16 renners en 27,8 gemiddeld!
Tot zondag MAAR OPGELET! Startlocatie is PARKING ALDI vanwege wegenwerken ter hoogte van Ten Koetshuize!

Red Philip

 

 

 

1 opmerking:

President zei

Schitterend verslag dat perfecte de warmte, charme en klasse van onze club weergeeft! Dank Red Philippe.

Ik ben ondertussen terug in het koude en winderige Vlaanderen, tot zondag voor een nieuw avontuur