contact

Verslag van de rit van 24 september 2017 Ieper

We zeggen en schrijven voorlaatste rit van deze jaargang en die bracht ons al onmiddellijk spetterend nieuws. Onze kampioen 2017 is immers gekend en dat is niemand minder dan de man die wegens zijn dienstanciënniteit bedolven is geraakt onder de eretitels : gaande van (ex) president over fondateur tot clubgps en (ex) poids lourd. Proficiat Mark, dik verdiende oppergaai die je als een echte raketman met een Noordkoreaans precisieschot uit de lucht hebt gehaald. Red Philip neemt de Poulidorpositie voor zijn rekening terwijl Mathijs en Geert Depoortere I nog in aanmerking komen voor brons. Mathijs heeft de sleutel in handen en zal in zijn ééntje de gemiddelde leeftijd van het podium bepalen. We zijn benieuwd.
Het was tevens een blij weerzien tussen enkele leden van ons rijdend personeel. Zo kreeg onze Canadees Willy een hartelijke verwelkoming van onze Spaanse president. De bloemen vlogen met potten en al door de lucht maar gezien onze gehelmde toestand was er nooit enig gevaar voor het welzijn van het financiële clubbrein. De sfeer in de bestuurskamer is net zoals die op het terrein : meer dan voorbeeldig. Limburger Jo vervolledigde ons vreemdelingenlegioen : politieke correctheid om u tegen te zeggen, niemand nam het woord opkuisen in de mond. We spotten ook een boomlange testrijder in de persoon van Diederik junior die ter plaatse door een eigentijdse Piet gedoopt werd tot “baby ap(p)”. Ringo vulde de vacature van koersdirecteur in en Simon zette de wielerlijnen uit met Willy als souffleur.
De rit ging voor de gelegenheid richting de Menenpoort van Ieper en stond bol van oorlogshistoriek. Zo waren we in Passendale getuige van Tyne Cot Cemetery waar Britse soldaten hun laatste adem uitbliezen en nu in naam van de vrijheid ter plaatse rusten. Het blijft een indrukwekkende regio die  heel vredig oogt maar 100 j geleden bloedrood kleurde. Ondertussen gaven Simon en mede kopman Jan, geruggesteund door een milde rugwind, van jetje. Hier en daar strooiden ze wat hoogtemeters rond en op een nijdige helling staken testrenner Diederik junior en Jo stevig de neus aan het venster. Ondertussen schoot onze huisfotograaf Piet vanop zijn bolide opnieuw enkele unieke actiefoto’s. (zie hieronder)
Samen met de Menenpoort kwam ook de pitstop in zicht. Ook hier weer oorlogshistoriek : de poort werd gebouwd door de Britten ter ere van gesneuvelde soldaten die niet geïdentificeerd of teruggevonden werden. Om stil van te worden…The last Post…In Flanders fields, where poppies blow…De pitstop bracht ons nabij de Ieperse Grote Markt waar Ringo de Jeroen Meus van dienst was, waarvoor hartelijk dank.
Eénmaal de innerlijke mens versterkt, trok de heimat aan ons koersbroek. Opnieuw een heerlijke terugtocht tegen een sportief tempo en waarbij het peloton er ter hoogte van Moorsele op waaiers getrokken werd. Er werden tegen de wind in snelheden van 45 km/u genoteerd. Een heerlijke sensatie die de rit nog wat extra glans gaf.
Bedankt aan Simon voor deze zeer gesmaakte rit en aan Jan die outstanding was als medekopman.
18 renners, 78 km, 421 hm en 27,8 gemiddeld.
In naam van de club wensen we voorts Frederik nog een spoedig herstel toe na zijn valpartij waarbij hij zijn pols brak.
Tot zondag voor de last one!

Red Philip

1 opmerking:

President zei

Historisch correct verslag van een heel leuk toeristisch ritje, was weer puur genieten!

Van de andere kant van wereld komen ze naar Ieper en omgeving en wij verkennen dit op 2 wielen in één zondagvoormiddag, mooi toch.

Dank aan Simon voor de sportieve rit en aan Red Philippe voor het verslag, met kippevel gelezen!!