contact

Verslag van de rit naar Gijzelbrechtegem van 3 september


Toch enige opschudding op zondagmorgen ten Koetshuize : geen spoor te bekennen van MM – vaste verslaggever en podiumkandidaat Red Philippe, noch van onze president die blijkbaar gespot werd op Lanzarote.  Ook onze PM/SB had dan maar  zijn beteuterde kat gestuurd. Zowaar een meer dan gehalveerd bestuur ! Dit betekent wel dat onze gele truidrager Mark opnieuw uitloopt  op een paar concurrenten. Onze fondateur kan stilaan de eindoverwinning gaan ruiken en gaan genieten van eeuwige roem.
Gelukkig stond trip advisor Kevin klaar om de start in goede banen te leiden en  herkenden we Petra in burgerkostuum , helemaal klaar voor een dolle rit  in de volgwagen .

We konden nog even genieten van een propere tarmak in Heule want volgende zondag passeert hier gegarandeerd een tsunami  van bierbekertjes,  brokken hot dog, frietzakken en andere oorlogsrestanten van een  waar Heuls volksfeest.

Voor de ritarchitectuur  konden we opnieuw rekenen op de deskundigheid van Dirk , omringd met een 20 – tal afgetrainde coureurs .

Het werd steeds meer duidelijk dat de zondagmorgen wordt ingenomen door de wielerterrorist. Werkelijk  uit alle donkere gaten doken ze op, uit ieder verfommefaaid  achterbaantje bleek wel een verdwaalde wielertoerist zich schuil te houden . De Tinekestrein stoomde echter onverstoorbaar verder en stak de concurrentie moeiteloos in zijn achterzak.  Niet moeilijk met krachtpantsers als Ringo en Dirk als kopmannen.

Onder de lage nevelslierten en op het lichtglooiende mooie landschap dokkerde het peloton het schilderachtige Gijzelbrechtegem binnen. Verste bestemming en tevens ook decor van de pitstop waar Petra in Jeroen Meus-stijl de gastronomie voor haar rekening nam. Bedankt hiervoor !

Voorzien van  de nodige suikershots kregen we nog de Tiegemberg voorgeschoteld waar David F + R een cartouche afschoten  die zelfs bij het Noord Koreaanse regime in Pyongyang als  een ware bedreiging zou bestempeld worden.  De start van een derde wereldoorlog ligt zowaar op de Tiegemberg. Niet te geloven zeg.
Na de Tiegemberg denderden we verder via het liefelijke en schilderachtige Bellegem terug ons vertrouwde Heule binnen.

Alweer een  mooie rit, bedankt hiervoor Dirk,  zonder noemenswaardige incidenten. Murphy hadden we bewust zijne C4 gegeven, geen platte banden, geen doorkliefde kettingen, geen overbevolkte volgwagens deze keer.

Er resten ons nog een 4 tal ritten ; ideale kans voor onze vrienden die zich op de zwarte lijst gezet hebben, om zichzelf terug wit te wassen. Tot volgende week 8 u Ten Koetshuize voor onze Tinekesrit .

21 deelnemers, 28,4 km/h gemiddeld, 80 km.
 
Joost

 

5 opmerkingen:

Red Philip zei

Schitterende beschrijving van een nieuwe ritparel aan de Tinekeskroon. Zelfs Noord-Koreaanse spionagesatellieten blijken de Tinekescartouchen bergop gade te slaan!
Ge moet er maar opkomen!
Bedankt aan verslaggever a.i. Joost en aan ons wielerechtpaar Petra en Dirk voor de ritarchitectuur en de gastronomie!

Anoniem zei

Mooi parcours in en rond gijzelbrechtegem! Dank aan gelenheidsdichter Joost voor het neergepende ritverslag!
Fijne tinekesfeesten en hopelijk tot zondag voor een detox-kuur van 72 km rond mandel en leie.
Groeten.
TripAdvisor.

Fiere President zei

WTC Tinekesvrienden: een vat vol talenten! Prachtig sfeervol verslag van Joost van weeral een leuke rit.

Zonnige groeten uit Lanzarote

Joost zei

més que un club !
Week na week zo'n mooie ritten, zeg . Bedankt Dirk voor de prachtige rit en bedankt Petra voor het proviant

Skatbewaarder zei

Wat een VERFOMFAAID mooi verslag. Joost in de leer geweest bij Red Philippe? Joost mag het weten.