contact

Verslag van de rit van 17 september 2017 Kluisberg

Aangezien Heule hoe langer hoe meer het decor vormt voor oorlogstaferelen en nu ook de heilige grond van ten Koetshuize geïmpacteerd wordt door de profileringsdrang van enkele plaatselijke politici, diende onze club op zoek te gaan naar een nieuwe startlocatie. Onder het motto gouverner, c’est prévoir toverden we plan B uit onze hoed en werd ons VIPdorp met sprekend gemak verhuisd naar de parking van de Aldi. Misschien opent dit wel onverhoopte en nagelnieuwe sponsordeuren onder de vorm van startpremies want enkel de zon gaat voor niks op. Bovendien hadden we tot voor enkele seizoenen ook nog Rambo in de rangen : een notoir liefhebber van binnen - en buitenbanden uit den Aldi. Dit kan meegenomen worden in toekomstige onderhandelingen, we zijn immers steeds op zoek naar opportuniteiten en streven daarbij uiteraard naar win winsituaties. Toch enige consternatie toen bleek dat onze clubgps en gele truidrager Mark noch zichzelf, noch zijn kat aanbood bij de inschrijvingstafel. Zijn rugnummer bleef verweesd achter in de fichebak van sportdirecteur Sven terwijl Red Philip alle moeite van de wereld ondervond om zijn stylo geen halt te laten houden naast de naam van onze fiere leider. Wel weer van de partij was de president die volledig zen en bruingebrand zijn rentree vierde na een verkwikkend verblijf op Lanzarote alwaar enkel een kleine voetbalruzie met de First Lady zijn hartslag enigszins opdreef. Willy, onze SB/PM, daarentegen geniet nog met volle teugen van Canada alwaar hij de beren wonderlijk broodjes ziet smeren.
Met 22 renners staken we olv parcoursbouwer Piet en medekopman Joost van wal voor een pittige etappe richting Kluisbergen. Niks eindeseizoenstoestanden, integendeel zelfs, langs glooiende wegen gleden we doorheen de Vlaamse Ardennen waarbij de spierspanning egaal op peil gehouden werd en ademhaling en hartslag mekaar in evenwicht hielden. Mathijs loste Joost af als kopman terwijl in de buik van het peloton onze jongste soldaten hun kernkoppen begonnen te laden. Aan de voet van de Kluis werden er enkele korte afstandsraketten afgevuurd die op de top tot ontploffing kwamen. De artillerietroepen hesen zich iets trager naar boven zodat ze onderweg de lichaamsschade konden opmeten. Joost was in volle klim het slachtoffer geworden van een clusterbom waarbij zijn voorband jammerlijk doorboord werd en daarbij de geest gaf. Hoeveel tegenslag kan een mens hebben? Het koud buffet van Sven en zijn jonge assistent was dan ook meer dan welkom, waarvoor dank aan het ritmanagement!
Na een splijtende afdaling vervolgden we onze weg naar Heule waarbij Piet niet op een hoogtemeterke meer of minder had gekeken. Een wapenstilstand was niet aan de orde want onder impuls van TripAdvisor Kevin werd nog een telegeleide raket afgeschoten die tot ontploffing kwam op een brug zonder naam. Heerlijke koerstoestanden die nogmaals bewijzen dat deze club voor elk wat wils in petto heeft zonder daarbij de samen uit, samen thuisleuze uit het oog te verliezen. Schitterend! Als extra ritservice had Piet voorzien in een sluiproute voor onze inwoners van Wevelgem door via Bissegem terug te keren richting Heulse thuishaven. Bijna delivery@home.
Opnieuw een schitterende en sportief gereden rit.
22 renners, 72 km, 411hm en 26,7 gemiddeld.
Tot zondag!

Red Philip

2 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag die de sfeer en waarden van onze geliefde club perfect weergeeft: sportief maar samen uit, samen thuis.

Heel leuke rit , niet uitbollen maar goed bollend met de nodige hoogtemeters, dank aan Piet!

Anoniem zei

Schoon ritje en dito reisverslag!!! Leuk fietsweertje en leuk fietssfeertje...
Jammergenoeg op weekend in de Voerstreek maar wel terug als sportbestuurder voor
Slotetappe.
Greetz.
TripAdvisor