contact


Onder een van Paaseieren zwangere hemel bliezen we verzamelen voor rit 5 van het nog prille seizoen. De weergoden hadden het niet zo begrepen op de commerciële invulling van dit religieus feest en zorgden dan ook voor een bedrukt wolkendek dat in de vroege uurtjes al blijk gegeven had van enkele incontinentieproblemen. Een variant op naast de pot plassen. Daarnaast hadden we de eer het fel opgemerkt wederoptreden van Marie te mogen noteren. Applaus op alle banken toen Marie, omringd door enkele uit de kluiten gewassen body-guards, à la Madonna de Aldiparking opdraaide! Dit hadden we nog niet meegemaakt. Anderzijds liet Bart - één van onze trouwste fietsers - ons weten dat hij op doktersadvies enige tijd op non-actief wordt gezet. Vanuit de club wensen we Bart alvast een spoedig herstel toe en duimen we volop dat de ongemakken vlug tot het verleden mogen behoren. We telden 11 fietsers aangevuld met Mathijs die de lakens als sportdirecteur mocht uitdelen.
Het gros van de leden genoot van een dag dienstvrijstelling nadat ze op zaterdag een bovenaardse prestatie hadden neergezet. Zo stuurde de club enkele zonen uit naar Reims – Heule. Na een wekenlange voorbereiding was voor hen le moment suprême aangebroken. 8u40 op de fiets, 5200 kcal doorheen de atletische lijven gejaagd tegen een gemiddelde van 29 km/u en tussendoor nog 1900 hm soldaat gemaakt : aub! Welke wielerclub kan dergelijke heldendaden voorleggen? Juist! Een dikke proficiat aan al deze ambassadeurs van ons team! We hadden ook enkele bedflandriens die beseffen dat de grootste koersen in bed worden gewonnen. Hun wederhelften stelden dit ten zeerste op prijs. Ook dat zijn Tinekesvrienden : een veelzijdig gezelschap dat de kerk in het midden houdt als de klokken beginnen te luiden.
De unieke ritconstructie mocht er ook wezen : Simon was parcoursbouwer maar had de architectuur uitbesteed aan Jan en tripAdvisor Kevin. Sven werd daarbij als alibi gebruikt : vooraleer opgesloten te worden in de huwelijksgevangenis werd de begrafenis van zijn vrijgezellenbestaan rijkelijk overgoten met spijs ,drank en andere culturele activiteiten. Kevin hield ten allen tijde het hoofd koel en kon via het toevoegen van enkele extra prostaatstops zijn detoxkuur tot een goed einde brengen. De pre-ritneerslag van het hemelvocht had voor natte wegen gezorgd en dat gaf aanleiding tot de geboorte van een nieuw nevenklassement : de prijs van het mooiste poepke! Dankzij een op maat gemaakte gardeboe (lees : slijkweerder) bleef het achterwerk van Yvan volledig spatvrij terwijl de koffers van de president en Red Philip eerder iets stierlijks hadden. Yvan voert dan ook dit nevenklassement aan met in zijn zog Geert Depoortere 1 en Gerd.
Ter hoogte van Deinze konden we genieten van een welverdiende pitstop waarbij Mathijs taarten en broodpudding liet aanrukken, waarvoor hartelijk dank! Marie zonderde zich af voor een sanitaire stop en werd daarbij bijna aangevallen door de gluurder van Deinze. De onverlaat werd met enkele boze blikken weggejaagd terwijl de bodyguards van Marie al met het mes tussen de tanden klaarstonden. Her eerste bloedbad in de geschiedenis van de club kon maar nipt vermeden worden.
Tijdens de terugtocht blies de wind van alle kanten hetgeen sommige fietsconversaties zo goed als onmogelijk maakte. Jan en Kevin bleven de debatten beheersen en troonden ons onvermoeibaar mee richting Heule. Marie leverde meteen haar visitekaartje af door zonder noemenswaardige training vlot de kaap van 94 km te ronden. Bravo!
94 km, 26,5 gem en 323 hm.
Tot zondag 8u voor een hoogdag olv de president!
Red Philip

NVDR: herbeleef het eerste deel van de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/2598397715

daarna was de batterij plat....


4 opmerkingen:

President zei

Heroïsch verslag van opnieuw een heroïsche rit. Spitstechnologisch geleide rit voor 10 modderduivels en 1 sportbestuurder. Klassementbepalende rit mijn gedacht. Heel mooie rit waarvoor dank aan architect Simon en uitvoerder Jan die dat perfect heeft gedaan, beukend in de wind zij aan zij met zijn compagnon Kevin. Más que un club nietwaar!

Skatbewaarder zei

Weeral meesterwerkje van literatuur van onze Red Philippe. Wat zou Aspe daar van vinden. Of Brusselmans.
Mooi ritje met gedelegeerde kopman. En ook de potting niet vergeten, heeft gesmaakt.

Simon zei

Dank aan de uitvoerders. De benen waren zelfs maandag nog slap...geen gezever

Peetje zei

De potting was nog een overschotje van de Tinekes van Vlaanderen. Na hun rit van Reims naar Heule.