contact

Verslag van de rit van 8 april 2018 Camphin-en-Pévèle


Zondagmorgen 7u05: de President verslikt zich in zijn ochtendkoffie bij het raadplegen van de buienradar. De door Meteo Tineke aangekondigde regenzone die rakelings naast den Aldi  zou passeren zet gestaag koers richting Heule en Camphin.
7u10: Red Philippe laat weten dat hij forfait geeft wegens ernstige darmklachten na het verorberen van een verse garnaalkroket uit het jaar 2013 dat ze de dag ervoor aan de kust nog in een uithoek van een vergeten diepvries hadden gevonden.
Als dit maar geen Murphyrit wordt! Edward A. Murphy is een onbetalend occasioneel lid die enkele keren per jaar ongevraagd opduikt om stokken ipv spaken in onze wielen te steken. Geen Philippe is geen verslaggever. Aan de start doet de President een oproep naar een vrijwilliger journalist voor één dag maar het blijft merkwaardig stil bij de 20 aanwezigen, ze testen nog eens de bandenspanning of checken hun emails maar geen antwoord. De voorzitter gaat het dan maar allemaal zelf doen, ritarchitect, kopman en verslaggever.
Om 8u stipt start de rit en openen de hemelsluizen zich, eerst matig dan in neerpletsende versnellingen. De PM/SB, ex-flandrien en nochtans veteraan van vele oorlogen geeft in Bissegem al de pijp aan Martin. Abandon Willy schalt door de wedstrijdradio. 18 moedige fietsers en gastrenner Klaas zetten hun veldtocht verder waaronder de voltallige vrouwelijke bezetting van onze geliefde club. De service-course is vandaag in de bekwame handen van nieuw lid Nonkel Mark en echtgenote Nicole die de titels van tante en meter van Petra cumuleert, kunde nog volgen?
In Dottenijs stopt het met regenen maar de wegen blijven er nat en vuil bijliggen. De geplande 2de kasseistrook van Blandain wordt uit veiligheidsoverwegingen geschrapt , de eerste strook had al de week voordien de geest gegeven onder een laag van 10 cm asfalt L. Het is het voorjaar van de ritflexibiliteit, praktisch iedere rit werd al onder klimatologische of andere druk aangepast met het nodige gezond verstand.
Een plaspauze in het zicht van La Douce France wordt aangewend om de regenvestjes naar de volgwagen te brengen maar ook om een briefing te houden over de pièce de résistance van deze rit. De koersdirectie biedt uitzonderlijk een keuzemenu aan: met of zonder kasseien.  Dirk begeleidt enkele asfaltjeanetten via een achterpoortje naar het einde van strook 5 van Parijs-Roubaix. De flandriens en alle flandriennes volgen de President richting de 1800m kasseien 4*, waar aangekomen
medekopman Simon er onmiddellijk op zijn Sagans een lap op geeft en zo een onoverbrugbare kloof slaat temeer de voorzitter onder al die druk stil valt en zo de achtervolging door Jan en Mathijs laat stokken.
Uitgedokkerd genieten we van een uitgebreid ravittaillement geserveerd door Nicole en Marc, een waar 5*buffet met allerhande hapjes, fruit en dranken, zelfs (gin)-tonic. Zie de foto’s hieronder, indrukwekkend, opnieuw een supertransfer deze aanwinst! Hartelijk dank Nicole en Marc!
Het begint opnieuw te druppelen als we de terugweg aanvatten en Murphy slaat nog eens toe: overweg afgesloten , het geplande parcours kan niet gevolgd worden! Plan B wordt geruisloos ingeschakeld en de kasseistrook van Néchin in één beweging mee geschrapt, geen enkele fietser heeft het opgemerkt…of het zou clubGPS Mark moeten zijn…
Murphy heeft ondertussen Nonkel Marc in de mot en draait een nagel met bijhorende plank in zijn Michelinband. Opnieuw een primeur in Tinekesland: nog geen enkele lekke band bij de fietsers dit jaar en nu één bij de volgauto. Het onding kan echter zonder meer vakkundig worden verwijderd en Nicole en Marc kunnen zonder verdere averij hun volgweg verderzetten.
De laatste hellingen rond Tombroek jagen het laatste beetje jus uit onze benen maar in de frontlinie peddelen onze dames vlot mee omhoog, respect lady’s, knappe prestatie!!!!
Na de Pauvre Leute laten we ons als een kasseisteen vallen tot in Heule waar we vuil, moe maar heel gelukkig toekomen. Opnieuw een memorabele rit! Proficiat aan alle deelnemers, dank aan de super mede-kopman Simon
87 km aan 26.3 gem, 365 hm
Tot zondag voor de rit naar Heuvelland

President







6 opmerkingen:

Unknown zei

Wat een verslag! Een vooorzitter met schrijfambities, zoveel is duidelijk. Red Philip weze gewaarschuwd...
Frederik

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Red Philip zei

Heerlijk verslag om vingers, duimen en kasseien van af te likken! Flexibiliteit in woord en daad : only @ Tinekesvrienden. De darmflora is inmiddels hersteld, de overjaarse geirnoars vonden via de Westvlaamse rioleringen opnieuw hun weg naar de zee. De voedselketen : een wonder van de natuur.

TripAdvisor zei

De veurzitter van fc de kampioenen kan een puntje zuigen aan onze président. De verkenning op zatervoormiddag en het prachtige ritverslag geven blijk van groots voorzitterschap. En red Philippe kent ook in zijn geirnoars commentaar zijn gelijke niet. Top. Mas qu’un club!

Skatbewaarder zei

President@work wegens afwezigheid van andere prozaschrijvers zoals Joost, Ivan. Gelukkig had ik mij niet opgegeven.
Kortom 5* verslag vol met *** : catering, rit, conditie , stukje pavé.
Flandrien begint van zijn pluimen te laten, de tand des tijds en vooral kan rijden bij droog weer.
Opvolging verzekerd , nageslacht of erfgenamen nemen met brio over.

Anoniem zei

Dienen dikken rechts vooraan, moet ie kakken misschien?