contact

Verslag van de rit van 22 april 2018 Boezinge


Nu de lente in de praktijk stilaan plaats maakt voor de zomer zetten 18 Tinekesvrienden en 2 Tinnekesvriendinnen hun beste geschoren beentje voor om opnieuw te genieten van een voormiddag gezonde leute en sportief plezier. Alle ingrediënten waren aanwezig om een heerlijk fietsmenu samen te stellen. Aan het wielerfornuis zagen we in de persoon van de SB/PM een doorwinterde parcourschef omringd door zijn souschefs Simon en TripAdvisor Kevin. Willy stelt niet alleen zijn financiële en sportieve expertise ter beschikking van onze vereniging, hij waakt ook over de continuïteit  van het clubgebeuren. Daarbij komt nog dat hij zijn luttele vrije tijd spendeert aan het volgen van een soort grensverleggend potstampersensemble dat de PO II-finale cadeau krijgt van de vrijgevige buren. Elke discussie ter zake werd vakkundig ontweken conform de door de president ontworpen wetsartikelen. “Artikel 1 : de veekaa is dé ploeg van Zuid-West-Vlaanderen. Artikel 2 : indien de veekaa verliest, zie artikel 1”. Toch proficiat Willy!
Vooraleer we van start gingen, kregen we nog belangrijk veiligheidsadvies van coach Dirk die geruisloos waakt over het welzijn van zijn kompanen. De tip van de wielhendels werd genoteerd en toegepast, veiligheid vóór alles. Bedankt Dirk. Achter het stuur van de volgwagen mochten we topatleet en wereldburger Wesley verwelkomen die meteen zijn eerste clubkilometers onder de autobanden zag verdwijnen. Merkwaardig was tevens de afwezigheid van enkele grote kanonnen zoals o.m. de president, fondateur clubgps Mark en podiumkandidaat Mathijs. Jan verovert hierdoor de gele trui. De rush naar de eindzege ligt nu al wijd open en belooft niet alleen spannend maar ook een moeilijke zaak te worden voor onze pronostikerende medemens. 
Willy nam ons mee richting Boezinge en wist ons precies te vertellen waar we aan toe waren : 85,1 km en 246 hoogtemeters. Of hoe een ritarchitect zijn etappe voorbereidt zoals een plichtsbewuste leraar zijn les gestalte geeft. Zowaar een zwaar bijberoep als vrijetijdsbesteding en dat na de pensioengerechtigde leeftijd.
Brede lanen afgewisseld met stroken vals plat bezorgden ons de wind in de zeilen en deden de gemiddelde snelheid pieken. Wie evenwel dacht dat hij in deze zonovergoten omstandigheden een fietswasbeurt zou kunnen overslaan, kwam bedrogen uit. Het leek alsof er een verbond gesloten was met de plaatselijke boeren om de stadsmensen onder ons te trakteren op zand en modder, hét kenmerk van de veekaapelouse. Schitterende pitstoplocatie te Boezinge : de plaatselijke dodenakker werd opgefleurd met beiaardmuziek die onze euforische SB/PM aanzette tot een soort esseveegekweel. Schitterend, net als de heerlijke selfmade boogvuldersweightwatcherspudding van Wesley en co. Hartelijk dank!
De terugweg werd eveneens aan een gezond tempo afgewerkt met als uitsmijter een bijna accident door een niet-wijkende tegenligger die zich op een rallyparcours waande. De onverlaat werd eerst door Dirk tot de orde geroepen waarna onze sportdirecteur de volle lading kreeg. De Wesley was evenwel niet uit zijn lood te slaan en loste dit gespuis op als een afebryltablet  in een glas water. Eind goed, al goed.
Bij het ter perse gaan vernamen we nog dat er na de rit maar nipt een dopingschandaal vermeden werd. Gezien de zwijgplicht en het gevaar op revanchisme vanuit het milieu laten we dit potje gedekt en verwijzen we voor verdere info naar de beveiligde clubWhatsApp.
20 deelnemers, 85 km, 27,4 gemiddeld en 246 hm.
Tot zondag om 8u voor een portie pittig klimwerk!
Red Philip


2 opmerkingen:

President zei

Subliem verslag van onze Red Philippe! Chef Willy en zijn souschefs, ge moet er maar opkomen!!
Merci Philippe en Willy , leuke rit blijkbaar en verkeersagressie ook op zondagmorgen jammer genoeg. Zonder gevallen van overmacht ben ik terug op 6 mei na de verpletterende revanche van de VK tegen de onion pesants.

Skatbewaarder zei

Rit voorbereid zoals Franky Wenger elke match voorbereid. Net niet gemolesteerd door de ontgoochelde kerels o.a. Kerel Geert 2.
Met waterende ogen , van de onions ????, stonden zij aan de start.
Opvolging kopmanschap verzekerd.
Steek er ook veel tijd en vooral veel geld 😜😜 in.
De bolgvulder was van uitstekende makelij en zo scherp dat je er van wordt. (Zie sportdirecteur Wesley)