contact

Verslag van de rit naar Kruishoutem en Huise 15 juli 2018


Nu de tenoren in de Tour goochelen met seconden en de Rode Duivels het welletjes vonden in Rusland, besloot ook onze gele truidrager Piet om de spanning in ons klassement aan te wakkeren. Hij stuurde zijn vakantiekat naar de start waarop onze ervaren clubfondateur Mark niet aarzelde om de leidersplaats al dan  niet tijdelijk over te nemen. Spanning verzekerd de komende weken, want naast Mark zijn er ook nog andere kapers op de kust die op zoek zijn naar eeuwige roem en als aasgieren rondom het gele kleinood zwermen. Bestuurslid Petra en echtgenoot  Dirk zijn momenteel trouwens in het land van Macron  fietsgeschiedenis aan het schrijven. We kijken ook hier reikhalzend uit naar enig fotomateriaal.  TripAdvisor Kevin van zijn kant forceerde in MaleisiĆ« eigenhandig een onderhoud met de rechterhand van Vincent Tan. Hij viel daar zodanig in de smaak dat de Maleisische goden deze week nieuwe KVK-spelers als gebraden kiekens uit de lucht lieten vallen. Zelfs de plaatselijke bevolking  is zodanig KVK-minded dat Theo Francken er binnenkort een nieuwe kopzorg dreigt bij te krijgen.
Ex-MM Pantani mocht voor de gelegenheid zijn geografische tekening in het uitstalraam plaatsen terwijl Geert Depoortere 1 als sportdirecteur in de voetsporen van de legendarische Lomme Driessens trad. Evenwel geen Carl Berteele op de motor want die geniet nu van een welverdiende vakantie in Frankrijk waar hij in alle rust  zijn hobby beoefent : laveren tussen de wieleramateurs die zich gretig spiegelen aan de echte wielertoeristen.
Pantani troonde ons mee richting Huise voor een etappe die zich aankondigde als kasseivrij en hoogtemetersarm. Gaandeweg werd evenwel duidelijk dat de sportieve geest van onze parcoursbouwer toch enkele verrassingen uit zijn helm getoverd had. Zo testte hij eerst uitvoerig onze voet-en remreflexen  door in overleg met de plaatselijke politiediensten alle lichten op rood te laten springen (verwarring Rode Duivels met rode lichten?), vervolgens diende hij een stevige portie versgebakken kasseien op  gedresseerd met een pittig sausje van hoogtemeters. Het was zodanig hotsen, botsen, rotsen en klappertanden dat Joost de spaak uit zijn wiel reed waarop Nonkel Marc zijn technische bagage uit zijn achterzak toverde en het euvel ter plaatse met chirurgische precisie kon verhelpen. Even verderop diende Sven met een gehavende dijspier rechtsomkeer te maken. Spoedig hersel Sven! De pitstop aan de kerk te Huise kwam als een geschenk uit de hemel. Niet alleen verwende  Geert ons daar met allerlei lekkers en heerlijk gekoelde frisdranken  maar gaf ook Pantani er zijn visitekaartje af. Onze perfectionist had opnieuw aan alles gedacht : open kerkendag met gepaste sanitaire voorzieningen of verwarren we hier nu de biechtstoel met het kleinste kamertje? Fanny ontpopte zich ondertussen als clubfotografe en schoot zomerse wielerbeelden. Tinekesvrienden : een verzameling talent van eigen bodem. In de  2de rithelft bleven we genieten van het heerlijke landschap in een streek die binnenkort dreigt geteisterd te worden door fusies  van gemeenten.  Zo worden Zingem en Kruishoutem op 1-1-19 in Kruisem omgedoopt hetgeen niet alleen voor bpost maar ook voor onze parcoursbouwers een geografisch vraagstuk dreigt te worden.
Pantani werd nog geconfronteerd met een leegloper waardoor onze sportdirecteur weer vol aan de bak mocht. De finale kreeg nog een pittig tintje : de Tiegemberg werd vlot omhoog geklauterd en de rush langs het Kanaal zette de kuiten bol en perstte het laatste beetje lucht uit de longen.
 Opnieuw een straffe rit vol spektakel waarvoor dank aan Wim en medekopman Simon. 95 km, 28,4 gem, 456hm en 15 deelnemers.
Tot zondag, klimmersbenen niet vergeten!
Red Philip




1 opmerking:

President zei

Briljant verslag van opnieuw een sublieme rit. Dank aan Red Philippe die de actualiteit lardeert in het ritverslag, prachtig!

Heel mooie rit aan een sportief tempo voor iedereen haalbaar, merci Pantani, was opnieuw genieten geblazen!