contact

Verslag van de rit van 1 juli 2018 rally Stasegem-Montroeul au bois


Terwijl het land kreunt onder loden temperaturen en de droogte allerlei kleurenalarmen doet afgaan, noteerden we een drukte van jewelste rond onze goedkope - made in Aldi - inschrijvingstafel. 20 dapperen verdrongen zich voor een felbegeerd rugnummer. Dit waren er net iets minder dan het huidig aantal KVK-abonnee’s. Het was trouwens even wennen voor de MM die zich in de wang kneep bij het blijde weerzien met enkele nieuwe, oude bekende gezichten. Zo noteerden we het fel gesmaakt wederoptreden van nonkel Marc, Buffalo Benny en coureur hors catégorie Ringo! Petra smoorde meteen enkele geile #me too-achtige toestanden in de kiem door aan te geven dat begerige blikken van een kale BH-reis zouden terugkeren. Over duidelijkheid gesproken!
Onze SB/PM nam dan maar meteen de koe bij de financiële horens en besloot, onder het motto time is money,  samen met Dirk zijn geldelijke taak ter harte te nemen. Deze Tinekeskaravaan op 4 wielen stoomde voorop om de inschrijvingsmodaliteiten te regelen en er tevens voor te zorgen dat het peloton te Stasegem meteen naadloos zou kunnen aansluiten. Timemanagement om u tegen te zeggen! Door de krakende boordradio had Willy 17 deelnemers verstaan maar die duivelse MM had zijn telraam te vroeg weggestoken en werd alsnog gedribbeld door “Gerd late morning” terwijl Benny de intentie had om slechts deeltijds te hervatten, via de 65 km.
We konden zodoende onmiddellijk het grote werk aanvatten. Staking bij de NMBS maar niet bij onze locomotieven Ringo en David Rigole die van meetaf aan de gashendel opendraaiden en de stoommachine bleven voorzien van hete kolen. Er werden als voorgerecht via Zwevegem reeds hoogtemeters geserveerd hetgeen de andere gangen van ons wielermenu beter verteerbaar maakten. Ter compensatie van het harde labeur voorzag de organisatie ons van een schitterende landschapsarchitectuur doorspekt met slingerwegen en het betere bochtenwerk. Na 1 uur wedstrijd zetten we voor de eerste keer voet aan de grond om de prostatisten onder ons de kans te geven enkele liters urineballast via de gelijknamige leidingen te laten wegvloeien. Alle beetjes gewichtsverlies zijn immers meegenomen in het hooggebergte. Onze trein bleef maar doorstomen en toen de president het sein voor het koersgedeelte gaf, was het hek pas helemaal van de dam. Als een pijl uit een boog schoten de president, Ringo, Gerd, David, Piet, Mathijs, Sven, Jan en Dirk vooruit richting Montreuil au Bois. Weergaloze cartouches vlogen in het rond, geen enkel afweergeschut was hiertegen opgewassen. Er werd even geroken aan de flanken van de Mont-Saint-Aubert en in de omgeving van Pecq probeerde het koppeloton elkaar met pek en veren te verslinden. Uiteindelijk won een onvermoeibare Ringo met brio het pleit. Schitterende koerstoestanden waarbij in de achtergrond o.m. Fanny, nonkel Marc, Geert, Jo en Red Philip blijk gaven van een superconditie en strategisch koersinzicht. Onze president-fondateur hield zijn traditie in eer en zegende naar jaarlijkse gewoonte de kapel met het nodige Tinekesvocht. De welverdiende pitstop kwam juist op tijd waarbij - naast de plaatselijke feesttafel - onze sportdirecteur Frederik met de professionele assistentie van Maurits ons voorzag van fel gesmaakte taart en professioneel gekoelde frisdrank. Hartelijk dank hiervoor! Buffalo Benny was ook nog steeds van de partij : hij had de afslag van de 65 km gemist en liet zijn deeltijdse hervattingsplannen smelten als boter voor een steeds feller schijnende zon. Met kuiten bol van spanning en longen volgeperst met gezonde boerenlucht konden we de terugtocht aanvatten. David en Ringo bleven onvermoeibaar het peloton aanvoeren. Het parcours bleef heel sportief, in zoverre dat zelfs de man met de hamer letterlijk en figuurlijk in de velden ronddwaalde. De snoodaard mepte er genadeloos op los maar kon geen enkele Tinekesvriend(in) middendoor klieven. Frederik liet nog gekoeld water aanrukken hetgeen meer dan in dank aanvaard werd. Traditioneel fantastische rally en een pluim voor ons deelnemersveld dat blijk gaf van een meer dan puike conditie.20 renners, 110 km, 28,5 gemiddeld en 600hm. Tot zondag!
Red Philip
PS : nog even meegeven dat Bart ons het allerbeste toewenst en zich op doktersadvies  voorlopig nog dient te beperken tot “koffieritjes”. Courage Bart!

NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/2820631137

1 opmerking:

President zei

Subliem verslag van alweer een toprit!!!!

Dank aan Red Philip en aan de weergaloze kopmannen Ringo en David Rigole.

En een pluim voor de service course Frederik & son die in deze hittetoestanden heel frisse cola en water lieten aanrukken!

Courage voor onze Bart die vanop de zijlijn moet toekijken, we duimen voor jou!