contact

Verslag van de bewogen rit naar Ruiselede 19 augustus 2018


Er stond vandaag een feesteditie op de kalender : onze clubgps, president-fondateur Mark diepte niet alleen  een nieuwe rit uit zijn rijkgevulde parcoursportefeuille op maar verbond er samen met nonkel Marc nog een traktaat aan vast ter gelegenheid van een 60ste en 65ste verjaardag. 125 jaar wielergeschiedenis of hoe Mark & Marc de bevolkingspiramide dribbelen met een uitstekende fysieke paraatheid. Het ontlastingspatroon van onze ritarchitect dreigde nog even roet in het eten te gooien maar uiteindelijk kon hij de schijn ophouden en bleef de ongewenste pensenkermis achterwege. Voor het eerst in zijn getrouwd leven sprak hij vóór zijn vertrek vanop het vertrek de gevleugelde woorden : “nu vertrek ik niet graag”.
Met dertien renners en sportdirecteur David Rigole staken we van wal voor een relatief vlakke rit richting Ruiselede via Izegem, Meulebeke, Pittem en Tielt. De wind was tijdens de 1e rithelft een welkome bondgenoot en zorgde ervoor dat de gemiddelde snelheid de vergelijking met Kortrijk Koerse kon doorstaan. Het kopwerk van onze jongelui Willy en Mark was daar uiteraard ook niet vreemd aan, ze dirigeerden met sprekend gemak het peloton doorheen een kakelende windsymfonie. De pitstop werd vlot bereikt, David pakte ter plaatse uit met megawafels die overgoten werden met gekoelde frisdrank waarvoor hartelijk dank. Petra had zich vooral opgehouden in de omgeving van Mark en voelde plots een steeds heviger wordende aandrang  om de plaatselijke fauna en flora te voorzien van de nodige meststoffen nu moeder natuur de laatste tijd ontregeld is en stiefmoederlijk behandeld wordt door de opwarming van de aarde. Petra verdween halsoverkop in het maïsveld terwijl Willy de plaatselijke haas even aan de klap hield. Bij de Tinekesvrienden wordt duidelijk aan alles gedacht en is teamwork geen ijdel begrip.
Met verse moed zadelden we opnieuw de stalen en carbonnen rossen voor wat achteraf één van de meest bewogen 2de rithelften van het seizoen zou worden.
De wind blees nu pal op kop en topatleet Pantani nam nu enig kopwerk voor zijn rekening. Er kon toch nog wat gekeuveld worden totdat plots het noodlot in alle hevigheid toesloeg. Het voorwiel van Buffalo Benny besloot om onbekende redenen even te snuffelen aan het achterwiel van Petra. Deze al dan niet gewenste intimiteiten resulteerden in een lawaai van jewelste. Benny werd het slachtoffer van de aantrekkingskracht van de aarde en kuste keihard de grond waarop Geert Depoortere 2 als een volleerde Saganacrobaat eveneens het decor invloog. Plots was het alle hens aan dek in de gelederen nu er 2 van pijn verwrongen lichamen in de goot waren beland. Geert kon zonder veel moeite zijn weg vervolgen terwijl Benny niet ongehavend uit dit avontuur kwam : spierwit, duizelig, een onwillige heup en een hand die er voor spek en bonen bijhing. Verdict : gebroken duim met operatie tot gevolg, geen hersenschudding want alle vijzen werden na grondig onderzoek teruggevonden. De bezemwagen bewees volop zijn nut terwijl het de volgende km’s toch even stil werd in het peloton. Sterkte Benny en veel courage!
Even verderop werd Jan het slachtoffer van een lekke band waarop David aangaf dat dit geen enkel probleem vormde : hij had nu immers ook een reservefiets aan boord!
Via Lendelede en Kuurne denderden we Heule centrum binnen waar de terras van den Hert uitnodigend op ons lag te wachten. De verjaardagsparty van beide Markussen werd zeer gesmaakt, het gerstenat piste als een engelke op de tong. Proficiat heren en bedankt!
Mooie maar bewogen rit, 14 deelnemers, 84 km, 27,5 gemiddeld en 320hm. Tot zondag om 8u!
Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/2947467712


2 opmerkingen:

President zei

subliem verslag van een heel mooie rit, bedankt Red Philippe en club GPS Mark voor de vele nieuwe landelijke wegen

In de fietsgangen vernomen dat Benny nu supporter geworden is van ons geliefd KVK.....

@ Benny: spoedig herstel!!!

Skatbewaarder zei

Inderdaad. 685 bochtenrit met voer genoeg voor een lang evangelie.
Veel nieuwe paden betreden, leuke babbels of gezever.
Kortom, aangename voormiddag met dank aan de trakteerders