contact

Verslag van de rit naar Willems(Fr) op 5 augustus 2018


Een lichte vorm van twijfel sloop deze zondag rond 7:20 de gelederen van de Tinekesvrienden binnen. Zouden de tropische temperaturen alsnog plaats maken voor een plotse rechtsomkeer van de straalstroom en ten prooi vallen aan Noordpoolelementen of zou dit eerder onder de noemer “schijn bedriegt” vallen? Zou meteo Tineke voor één keer gedribleerd worden? De vraag stellen is hem beantwoorden : wie durft te ontkennen dat meteo Tineke de enige echte weerreferentie is of blijft kan evengoed het licht van de zon ontkennen. Er zijn nog zekerheden in het leven!
Nonkel Mark draaide de tarmac op met door middel van ijsblokjes gekoelde drinkpullen terwijl het plots drummen werd aan de inschrijvingstafel : 17 leden tekenden aanwezig of hoe het congéspook langzaam maar zeker naar verre oorden verbannen wordt. Onze Tripadvisor gaf opnieuw present als ritarchitect na een reeks avonturen in het land van Tan waar hij noedels, rijst en kippeboutjes verorberd heeft totdat ze langs zijn oren en neus uitkwamen. Een afgetrainde Dirk maakte zijn rentree zonder Petra die tijdens een regendans onzacht met haar teen in aanraking gekomen was met een weinig flexibel voorwerp : spoedig herstel Petra!
Het moet zijn dat onze club hoe langer hoe sexyer oogt want er kwamen deze week ook   
kandidaturen van testers binnen : Karel en Tom, 2 rasechte Heulenaars, wilden graag eens proeven van de Tinekesvriendenambiance. Karel werd door Yvan meteen ingelicht over het feit dat onze president met de nodige egards dient behandeld te worden waarbij de u-vorm centraal staat terwijl de voorzitter aangaf geen probleem te hebben met de aanspreking Martin zolang er, net zoals bij bpost, maar mijnheer voor komt.
De afgekorte versie MM mag evenwel niet toegepast worden vermits de materiaalmeester hier al het patent op heeft. Een verwelkoming om u tegen te zeggen.
SB/PM Willy hield als sportdirecteur de touwtjes stevig in handen terwijl Kevin ons samen met David Fieux en later David Rigole op sleeptouw nam voor een buitenlandse trip naar het land van de Macron(s), baguettes, wijn en andere amuses gueules. Deze club koerst niet alleen op verplaatsing maar is ook niet vies om op tijd en stond de skreve eens over te steken. Het was continu genieten op 2 wielen met een zon als metgezel die de kunst verstaat om alles nog zoveel mooier te doen ogen. Ook onze onfortuinlijke Joost genoot met volle teugen van zijn gloednieuwe wielen en banden maar  koerste opnieuw met een onzichtbare Murphy op zijn schouder. Het ondenkbare gebeurde dan ook : plat vooraan en enige tijd  later even plat achteraan! Incroyable! Willy krikte de moral van een moedeloze Joost opnieuw op en stak zijn fiets helemaal in het nieuw. Eind goed, al goed! Ondertussen viel het op dat de testers Tom (Tom Tostesteron?) en Karel uit het goede wielerhout gesneden zijn en met de vingers in de neus meebolden.
Na een redelijk vlakke eerste rithelft pakte Willy tijdens de pitstop uit met een luxe menu onder de vorm van een gevarieerd buffet en koel gehouden dranken. Topbediening waarvoor dank! Innerlijk versterkt konden we de steeds hetere temperaturen opnieuw trotseren waarbij het landschap afwisselend glooiend en vlak onder onze wielen verdween. Een 2-tal cartouches leverden een bijdrage tot de activatie van ons aller metabolisme waarbij elke vorm van de wekelijkse werkstress naar de prullenmand verwezen werd. We kregen nog een schitterende en sportieve finale via Bellegem opgediend waarbij de verbruikte calorieën ons om de oren vlogen.
Hemelse rit op moeder aarde georkestreerd door een schitterende Kevin die weet waar de ritmosterd te halen! 96 km, 17 renners, 458hm en 27,5 gemiddeld.
Tot zondag om 7:30!
Red Philip
NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/2913397603

3 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag (merci red Philippe) van opnieuw een prachtige rit met originele terugkeer via de flanken van de Mt St-Aubert en een sportieve finale over Bellegem, hartelijk dank Kevin, boezemvriend van de vriend van Tan

Willy zei

Inderdaad, leuke rit met nieuw aangeboorde locaties en vanuit de volgwagen te zien een pittige 2-de helft ‘

TripAdvisor zei

Mooi relaas van een gezellige, zonnige zondag! Leuk vertoeven op kop vh tinekespeleton. Helaas (of niet?) maar TripAdvisor opnieuw 3 zondagen afwezig... Groeten en veel fietsplezier! See you @ 2 sept.