contact

Verslag van de rit naar Berg Ten Houte en nog 3 kuitenbijters op 12 augustus 2018


Bij een 17,5 graden onder thermometerhut vulde ons vipdorp zich met 17 op en top gemotiveerde Tinekesvrienden voor dé koninginnerit van het seizoen. In de hoofdrol niemand minder dan ritarchitect Geert Sioen die als hofleverancier van hoogtemeters reeds meermaals zijn strepen heeft verdiend. Geert wordt eveneens bedacht met een gunstige vermelding in zijn parcoursdossier voor de schitterende wijze waarop hij ons via whats app haarfijn briefde over de hindernissen die hij vakkundig uitgekozen had. Er waren zelfs sfeerbeelden van de hernieuwde Berg ten Houte aan toegevoegd ten einde iedereen in de juiste stemming te brengen. We noteerden ook het wederoptreden van Petra die  na een sportieve vakantie vaststelde dat haar teen net is zoals de bpostmedewerkers : flexibel, buigzaam en onbreekbaar. Een geluk bij een ongeluk, oef. Onze president kondigde strategisch een nieuwe koersval van het bpostaandeel aan want hij verlaat binnenkort het grondgebied voor een welverdiende vakantie. Het management en de beleggers wezen hierbij gewaarschuwd : het worden cruciale weken voor het aan-en verkoopproces!
Jo vervoegde in extremis het peloton dat zich dartel op gang trok voor een nieuw fietsavontuur op zondagmorgen. Joost nam direct het medekopmanschap op zich en via Kortrijk bolden we richting  Vlaamse Ardennen waar er te midden de prachtige natuur een heus fietsparadijs verscholen ligt. Vanuit de volgwagen vielen de gehelmde hoofden, de gekromde en wiegende ruggen, de samentrekkende kuitspieren  en de soepele pedaaltred op. Het zijn de stille getuigen van vrouwen en mannen die met plezier hun fysieke paraatheid wekelijks trainen en testen. De eerste hoogtemeters werden al vlug geserveerd, de heupbuigers draaiden volop overuren en de vitale organen kregen meteen een boost. Dit laatste tot groot jolijt van de Kortrijkse burgervader die van een kwalitatieve orgaandonatie intussen een succesvol stokpaardje heeft gemaakt.
Onder een wisselend kopmanschap verdwenen de kilometers vlot onder de wielen. Korte Keer, Berg ten Houte : mastodonten voor de wielertoerist die het calorieverbruik en de zweetproductie danig de hoogte injoegen. Kampioen Mark gaf hierbij blijk van een enorm doorzettingsvermogen en hees zich telkens in Merckxiaanse stijl  richting top waarbij niet te versmaden stijgingspercentages soldaat werden gemaakt. Topprestaties! “Chute de Piet, l’ex-vainqueur du Tinekestour” schalde het plots door de wedstrijdradio. De sportdirecteur had nog net gezien hoe Piet stijlvol tegen dek ging na een mislukt nummertje surplacen. De acrobatieën in Cirque du Soleil hebben er gene lap aan en de kamerbrede glimlach op het gelaat van Piet gaf aan dat enkel de ketting maar geen man overboord was. Het euvel werd in de kortste keren verholpen waarna ook nonkel Mark via een glijpartij zijn kandidatuur stelde voor een flexijob in datzelfde circus. Spektakel op 2 wielen, zowel op als naast de weg! Te Horebeke wachtte een meer dan verdiende pitstop waarbij de inmiddels fel geslonken energiereserves aangevuld werden. Horebeke is zijn tijd trouwens ver vooruit want zelfs een elektrische dopingpaal siert daar het kerkplein. Nu nog elektrische volgwagens en compatibele coureurs al dreigt vooral  dit laatste iets voor de 22ste eeuw te worden. Markant feit : naast het opvoeren van lenige circusnummers werd er ook gegoocheld : de val van Piet deed het scheenbeen van Mathijs bloeden al zou dit bij nader onderzoek een maandelijks weerkerend fenomeen zijn! Anderen hadden het dan weer over een stigma van één of andere wielergod. “Jesus”,  zouden ze in Amerika zeggen. Wat een mysterie, wat een club! De terugweg beloofde minder heuvelachtig te worden al ondervonden we vlug dat vlakke Vlaamse Ardennen al even zeldzaam zijn als witte olifanten. Het energieverbruik bleef aanhouden en de temperatuur was inmiddels met volle 8 graden toegenomen.  Als klap op de vuurpijl werd er nog een vlak dessert geserveerd aan de boorden van het Kanaal waarna iedereen moe maar blij de thuishaven binnenreed. Schitterende rit in dito omstandigheden waarvoor hartelijk dank aan Geert. De waterproblematiek is ondertussen opgelost, de chauffeur van dienst zal telkens enkele flessen voorzien zolang de hittegolf duurt. 17 deelnemers, 25,5 gemiddeld, 99 km en 740hm.  Tot zondag om 7:30!
Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/2928381457

2 opmerkingen:

Fiere President zei

Subliem sfeerverslag van een memorabele superrit, merci Red Philippe. Knap werk van parcoursbouwer en hoogtemeterkampioen Geert S, was puur sportief genieten van landschap en vriendschap.

Willy zei

Bloed , zweet en tranen zo te lezen