contact

Verslag van de rit naar Mont St-Aubert 21 april 2019


De sociale onrust bij de luchtverkeersleiders zorgde ervoor dat de Paasklokken via een alternatieve route ons landje dienden binnengesmokkeld te worden. Ze lieten dan maar naast allerlei lekkers ook Garmingestuurde hete temperaturen over onze atletische lichamen nederdalen. Dit zorgde ervoor dat we onze afgestofte zomertenue nog eens konden bovenhalen zodat we op ons Paasbest aan de start van deze eerste echte bergrit verschenen. Onze voorzitter kent zijn klassiekers en bedwelmde vanop het presidentiële balkon traditiegetrouw zijn troepen met de Urbi et Orbizegening oftewel  zegen voor de stad en de wereld zonder daarbij de bloemenbedanking uit het oog te verliezen. Tinekesvrienden en verantwoorde pedagogiek : 2 handen op 1 buik.
Onze SB/PM was sportdirecteur van dienst en haalde voor de gelegenheid een Eddy Merckxpet van zijn zolder. Een collectorsitem om u tegen te zeggen of hoe de financiën van deze club zelfs te midden de bankturbulentie in veilige handen blijven. Naar verluidt herbergt zijn schattenkelder nog levensechte relikwieën van het teloorgegane SV Waregem maar daar blijkt jammer genoeg niet echt een afzetmarkt voor te zijn. Naast 17 clubleden mochten we ook 2 jongelui verwelkomen : Robbe, zoon van parcoursbouwer Piet en Emile, zoon van Diederik. Atletische jonge wolven die er niet voor terugdeinzen voor dag en dauw de bedstee te verlaten om een topprestatie neer te zetten. Of hoe de opvolging nu al  verzekerd lijkt! Daarnaast adopteerden we de eenzame Streuvelsvriend Stefaan : grensverleggende wielerheroïek, het is Pasen voor iedereen!
Wie Piet zegt, zegt hoogtemeters gecombineerd met pittoreske landschappen geserveerd op een bedje van zon. Onze ritarchitect nam ons dan ook mee voor een uitdagende tocht richting de gevreesde Mont – St- Aubert. Het duurde niet lang vooraleer moeder aarde haar eerste bultjes prijsgaf. Piet houdt graag de druk op de ketel en zette Willy vlug aan het werk : de onstabiele stuurpen was evenwel geen partij voor onze goed uitgeruste materiaalkist, het euvel werd in de kortste keren verholpen. We vorderden gestaag op een geaccidenteerd parcours  richting het dak van de rit : de flanken van de Mont-St-Aubert rolden de rode loper uit, het monster zelf keek likkebaardend en vol verwachting van zoveel lekkers onze richting uit. Het was evenwel het goed getrainde Tinekesleger dat meter per meter terrein won, de hoge vijand strategisch oprolde en fijngemalen in de achterzak stak. Sterke prestatie  die door onze sportdirecteur overgoten werd met spijs en drank waarvoor hartelijk dank. Streuvelsvriend Stefaan bleek een verleden als paparazzi te hebben en bood spontaan zijn fotografiekunsten aan voor het schieten van een idyllisch plaatje bovenop de resten van een verslagen Mont-St-Aubert. Mooi werk!
Na een spectaculaire afdaling bleef het parcours gelijken op een woeste zee. Het reliëf deed denken aan metershoge golven die daarna als een pudding inzakten om vervolgens weer in alle hevigheid op te spelen alvorens opnieuw te pletter te storten. Geert Depoortere 2 greep onze regerende kampioen hier meermaals bij het nekvel om te vermijden dat de clubgps met man en muis zou vergaan. Een staaltje pure intervaltraining en redderstechnieken die zowel de spierspanning,  het hartritme als het clubgevoel perfect in balans brachten.
Te midden al dat heuvelgeweld zorgde Emile nog voor een primeur in de toch al uitgebreide clubgeschiedenis door zijn fiets in volle finale te demonteren. We stonden erbij en keken ernaar, in een mum van tijd was de klus geklaard en konden we opnieuw van wal steken. Jawadde dadde!
Perikelen ter hoogte van de Perykelstraat te Bellegem…Een onheilsmare schalde doorheen  de Murphyfrequentie van radio Tineke . “Chute du maillot jaune oncle Marc!”. Tijdens een ultieme demarrage bezweek de ketting onder de macht van nonkel Marc die halsoverkop en keihard kennis maakte met het plaatselijke asfalt. Verslagenheid in het peloton die onmiddellijk gevolgd werd door enkele koelbloedige en beredeneerde reacties waardoor Marc vlug via de opgetrommelde 100 in absolute veiligheid werd gebracht. Een sleutelbeenbreuk, enkele gekneusde ribben en wat schaafwonden als finaal en toch wel zwaar verdict : in naam van de club wensen we Marc veel courage en een spoedig herstel toe. Daarnaast vernamen we nog dat Dirk heel binnenkort het ziekenhuis zal kunnen verlaten. Sterkte voor allebei!
86 km, 26,6 gemiddeld, 651 hm. Bedankt Piet voor dit architecturaal  pareltje, dit was absoluut topwerk waarbij zoon Robbe zich sportief niet onbetuigd liet!
Tot zondag om 8u.
Red Philip

2 opmerkingen:

President zei

Briljant verslag van een briljante rit! Hartelijk dank Piet en Robbe en Red Philippe. Het was puur genieten van het parcours en de prachtige natuur.

Spijtig van de val van nonkel Marc, een domper op de feestvreugde, spoedig herstel en courage Marc!

Willy zei

Het lang evangelie van Pasen mag er zijn. Welke krant zou niet zo’n redacteur willen. Hij is echter niet neutraal genoeg op voetbalgebied waar enige Europese kennis ontbreekt (eerste relikwieën van de kerels nog altijd niet gevonden)
Mooie rit van achter het peloton gevolgd en hulp biedende handen gespot.
Jammer slot van mooie rit. Hopelijk zien wij nonkel Marc spoedig terug in ons peleton.