contact

Verslag van de rit van 31 maart 2019 Franco-Belge


De manipulatie van moeder natuur zorgde ervoor dat wij op een virtueel ontiegelijk vroeg uur aan de start van de 5de rit verwacht werden. Biologische - en Rodaniaklokken werden overhoop gehaald terwijl hart en andere spieren aan een tijdelijk verouderingsproces werden onderworpen. De wekelijkse routine kreeg een knauw maar gezien de flexibiliteit van de huidige generatie wielertoeristen werd deze hindernis toch vlot door 14 renners genomen.
Er werd druk gedebatteerd over de exploten van onze clubleden op zaterdag. Zo zetten Fanny, Pantani, Geert en nonkel Marc hun beste beentjes voor in de Ronde van West-Vlaanderen (topprestatie!) , beten Kevin, Diederik, Ivan, Simon en Sven zich vast in de wielerklassieker Gent-Wevelgem en verdedigde David de Tinekeskleuren in de Parochianenkoers. Meer dan 1/3de van ons ledenbestand  ging vreemd en bewees daarmee dat deze club gezond springlevend is en kwalitatief hoog aangeschreven staat. Er werd nogal wat afgefietst in West-Vlaanderen!
De club koos onder impuls van onze Tripadvisor Kevin voor een tocht over de skreve waar gele hesjes in promotie staan en wijn, kaas en stokbrood hoge toppen scheren in de voedingsdriehoek.
SB/PM Willy vierde zijn eerste optreden van het seizoen en liet zich meteen opmerken door naast Kevin de eerste wedstrijdhelft op kop te fietsen. Een zoveelste bewijs dat mannen zijn zoals de wijn: hoe ouder, hoe beter!
Jo manifesteerde zich als sportdirecteur terwijl ons sportkoppel bij uitstek, Petra en Dirk, verenigd voorop ging in de strijd.
Een aangename rugwind en dito temperaturen zorgden voor een vlugge heenrit waarbij een formidabel landschap zich voor onze ogen ontrolde. Natuurpracht op een boogscheut van bij ons, verborgen parels die vaak onbekend en dus onbemind blijven.
Een gegroepeerd peloton doorploegde vreedzaam  het decor tot plots de kreet “allahoe akbar” weerklonk. Met ogen vol ongeloof zagen we plots de helm van Mathijs over het asfalt rollen! Verbijstering, ongeloof, opperste verwondering en vooral bezorgdheid namen het van de rede over. Gelukkig bleek de helm inhoudsloos te zijn en was de eerste terroristische aanval in de geschiedenis van de Tinekesvrienden  een scheet in een fles. Mathijs kwam met de schrik vrij, het bestuur zal brainstormen over de aanstelling van een preventieadviseur. Profiel wordt eerstdaags bekendgemaakt, kandidaten zullen gescreend worden op goed gedrag en zeden en zullen verloond worden met eeuwige roem en een vermelding in het gulden boek van de clubgeschiedenis.

De pitstop werd geserveerd aan kilometerpaal 44 :  Jo rukte uit met spijs (Limburgse vlaai) en drank waarvoor hartelijk dank.

De terugtocht was van een ander kaliber : nonkel Marc nam nu naast Kevin de honneurs waar en zaagde de kopwind met wiegende schouders vakkundig middendoor. Kevin had daarnaast nog enkele cartouchestroken voorzien waarbij er op geen hoogtemeterke minder of meer gekeken werd.
Het maakte van deze etappe een doorgedreven conditietraining die de fysieke paraatheid en de conditie opnieuw enkele centimeters bijschaafde.

Sportdirecteur Jo kon vreedzaam toekijken vanuit de volgwagen nu Murphy een dagske verlof had genomen.
Schitterende internationale rit met dank aan onze Tripadvisor!

15 deelnemers, 80 km, 25,4 gemiddeld en 366 hm.
Tot zondag om8u!

Red Philip


1 opmerking:

President zei

Briljant verslag! Kopwind vakkundig doorgezaagd door onze geletruidrager , sublieme proza!

Mooi deelnemersveld, respect voor de aanwezigen, in bijzonder voor diegene die 2 dagen na elkaar het carbonnen ros bestegen