contact

Verslag van de rit van 7 april 2019 Russignies


Op de dag van Vlaanderens mooiste verzamelden 11 mannen (waaronder testrijder Emile) en 2 vrouwen met jeukende benen aan de thuisstartbasis van één der meest atletische en sexy wielerteams die Heule rijk is. Podiumfavoriet en gps-wonder Mark kon in laatste instantie aansluiten met zijn uit het Rondemuseum afkomstig vehikel nadat zijn echte bolide er de brui aan had gegeven.
Onze man van de klassiekers – niemand minder dan SB/PM Willy himself – had met Rodaniaanse precisie en zijn flexibele meetlat het parcours zodanig afgemeten dat we alsnog enigszins konden proeven van het echte werk der groten op die heroïsche Vlaamse wegen. Geen sinecure want de Ronde heeft het voorlopig niet meer zo begrepen op Heule en omstreken. Zo was een  trekpleister als de Kwaremont afgesloten voor echte coureurs en bleek het vipgebeuren rond de Trieu te gevaarlijk voor professionele dalers . Maar zoals zo vaak in deze club werd nu ook weer een aardrijkskundig huzarenstukje opgevoerd. Flexibele klasse met grote K van KVK!
Artikel 6 quater van ons clubreglement (voetbalgepalaver verboden zolang de VK niet wint) werd inmiddels naar de prullenmand verwezen vanwege niet meer van toepassing. Nu zelfs het grote Essevee al voor 4e opeenvolgende keer lelijk uitgleed over die gladde Kortrijkse hemdsknopen, diende een actualisering van het clubreglement zich uiteraard op. Dit tot groot jolijt van die hards zoals Geert Depoortere 2, de president en Red Philip. De diepe groeven op de voorhoofden van Willy, Arne en Fanny waren evenwel perfecte geleiders voor die hemelse en bittere voetbaltranen die al vlug over ons neerdaalden. Ter hoogte van Bissegem werd dan ook het regenvestjesalarm afgekondigd en bestond de opdracht erin behoedzaam en veilig langs riooldeksels en scherpe bochten te laveren. Sportdirecteur Kevin stond in rechtstreekse verbinding met de wedstrijdleiding van de Ronde en beschikte zelfs over realtime beeldmateriaal. Terzelfdertijd werden we telkens verwittigd bij naderend achteropkomend verkeer of hoe hoogtechnologisch duotasken ons clubgebeuren is binnengeslopen.
Willy had een pittig parcours samengesteld waarbij een door de weersomstandigheden gladde kasseiafdaling voor enig animo zorgde : her en der dichtgeknepen billen maar iedereen stak de kasseien behendig één voor één in de achterzak. Ideale training voor volgende week! De pitstop werd afgekondigd te Russignies, aan de voet van de Trieu. Onze penningmeester heeft een uitgebreid netwerk en regelde via een lokale vriend een perfecte locatie. Kevin rukte uit met heerlijke cake die recht uit schoonmoeders oven kwam : tongstrelend en smakend naar de trog, naar nog! Zelfs de overburen mochten delen in de cakevreugde, ideale reclame! Hartelijk dank Kevin en co!
Op de terugtocht was het landschap cartouchegevoelig maar werden de benen redelijk rustig gehouden. Fanny gaf blijk van een topconditie en mengde zich steevast vooraan in de debatten. Sterk. Ook Petra heeft de goede benen te pakken : girlpower om u tegen te zeggen!
Een onfortuinlijke Arne kreeg nog te maken met een lekke band die in een recordtempo vervangen werd.
Opnieuw een ritparel die aan de Tinekesarchitectuur werd toegevoegd waarvoor dank aan Willy die als clubsenior zelf gedurende 81 km alle touwtjes in handen hield! Bravo aan onze SB/PM!
81 km, 26 gemiddeld, 14 deelnemers en 427 hm.
Tot zondag 8u voor een nieuwe klassieker!
Red Philip


NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/3537456364


3 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag van opnieuw een prachtige rit. Wielertoerisme pur sang, mooie landelijke licht heuvelende baantjes, het was weer puur genieten, de regendruppels konden de pret niet bederven en de fiets kuisen nemen we er met plezier (alhoewel) bij.

Dank en respect voor ritarchitect en temporegulator PM/SB Willy en merci Red Philippe voor het alweer schitterend verslag

Willy zei

Rit perfect, parcours , tempo. Catering, ...
Verslag laat beetje te wensen over en er ontbreken elementen
Er werd vergeten te vermelden dat de vorige 11 derby’s (voor de laatste 4) door Zulte niet verloren werden.

Red Philip zei

Onze skatbewaarder is 1 dag na zijn topprestatie een beetje de pedalen kwijt ��