contact

Verslag van de regenrit van 19 mei 2019, memorial Joseph Morel Heule-Kwaremont-Heule


Het was bij het ontwaken een beetje koffiedik kijken hoe de meteorologische omstandigheden zich zouden ontwikkelen. De regen tikte zachtjes tegen het raam, buienradars lieten afwisselend wolken en blanco zones over het scherm glijden, maar 1 feit was zeker : de benen jeukten om er tegenaan te gaan in de memorial Joseph Morel onder de regie van Jan en Simon.
Ten Koetshuize lag er om 7:50 nog heel desolaat bij tot plots onze gemotoriseerde clubgps in wieleroutfit zijn opwachting maakte. Zijn carbonnen ros had hem jankend gewekt en gesmeekt om niet van stal gehaald te worden want het zou ongetwijfeld “stront” regenen. Mark, de goedheid zelve,  bedekte zijn marteltuig met de mantel der liefde en trok naar de start met in zijn achterzak de onheilsmare dat het de hele ochtend pijpenstelen zou regenen. De MM, een analfabeet in gps-en buienradartoestanden, hoorde het in Charleroi donderen en beloonde onze president-fondateur alsnog met 10 startpunten.
Terwijl ons deelnemersveld aangevuld werd met Simon, Jan, Kevin, Gerd en gastarbeider Bijn speelde Arne advocaat van de weerduivel en voorspelde een minimale 40% neerslag in de omgeving van Ronse. Ge moet juuste nen advocaat geloven! David van zijn kant wist al van bij de seizoenstart dat het op 19 mei gezelliger toeven zou zijn achter het stuur van de volgwagen : pro-activiteit om u tegen te zeggen!
Wat er ook van weze, we lieten ons niet van de wijs brengen en vertrokken met 14 benen onder een droge hemel voor een fietsavontuur richting slagveld van de Ronde. Simon, Kevin en Jan zaten aan de tempoknopkes en hadden die zodanig fijn  afgesteld dat het een plezier was om in hun zog te volgen. Gerd haalde ter hoogte van Stasegem dé acrobatentoer van het seizoen uit : plots stuurloos vanwege een gecamoufleerde put in het wegdek, drinkpul die daarbij de wijde wereld insprong en Gerd die  miraculeus  en Sagansgewijs overeind bleef : jawadde dadde, spektakel van de bovenste plank en we waren nog maar amper vertrokken!
Ondertussen werden de hemelsluizen lichtjes opengedraaid en liet de malse regen ons genieten van een zeer zuurstofrijke atmosfeer : sport op zondagmorgen, het blijft iets hebben. Heuvelend en keuvelend gleden de kilometers onder de vochtige wielen en langzaam maar zeker staken de eerste echte  hoogtemeters de kop op : de spinnijdige Kluisberg testte een eerste keer de benen. De steile afdaling deed de remblokjes smelten als boter voor de zon maar gelukkig konden we daarna weel volop genieten  van rembesparende hoogtemeters : terwijl onze superatleten Simon en Kevin kozen voor de Oude Kwaremont en de Paterberg deed de rest van het dunne peloton een nieuw Kwaremontje met rendez-vous  op de Paterberg, dak van de etappe waar David ons trakteerde op een verdiende pitstop. Bedankt David!
Gezien de natte staat van het wegdek  konden we het als rasechte Flandriens toch niet maken thuis te komen zonder één lekke band. Kevin had dat goed begrepen en voegde een snuifje sensatie aan zijn leegloper toe : zo goed als plat de Paterberg omhoog klauteren, wie doet beter? De paparazzi smulden als vanouds van zoveel fietsheroïek en schoten het ene plaatje na het andere. Tot overmaat van ramp diende Kevin nog eens zijn ingewanden te ledigen (vroeger smeet men enkel de drinkpulle weg om met een zo optimaal mogelijk gewicht naar de sprint te gaan) op de flanken van deze gevreesde helling. Hij herstelde daarmee niet alleen de eigen darmflora maar ook de fauna en flora van de plaatselijke natuur. De boeren zijn hem uiterst dankbaar en nodigden onze TripAdvisor nu al uit voor een bisnummer volgend jaar.
Inmiddels waren de regengoden Veekaagewijs volledig ontketend en kieperden ze bakken hemelvocht over onze geteisterde lichamen. Het getok op de helm doorstond de vergelijking met automatisch mitraillettegevuur, de benen glommen van het zachte water, het tandengeknars nam toe  en de ogen stonden op een Maleisische spleet. De Apocalyps was dichtbij.
De Tiegemberg geselde dan nog eens kuit- en dijspieren, wat kan het Flandrienleven toch mooi zijn. Blij, fier, gezond en volgetankt met de puurste zuurstof kwamen we aan den arrivé. Bedankt Simon en Jan voor de weergaloze rit! Bij de thuiskomst werden we gelauwerd in de orde  van het waterkieken.
81 km, 590 hm en 25,5 gem.. Tot zondag, let op : gewijzigd startuur 7:30!!!!!!
Red Philip





2 opmerkingen:

President zei

Wat een hyperrealistisch verslag, ben toe aan een warme douche na dit pure flandrienverhaal, dank Red Philippe met het rode regenvestje.

Dikke proficiat aan de dappere fietsers, respect!!!!

Willy zei

Weet bijna niet hoe een fiets er uit ziet maar met het relaas van onze Stijn Streuvels’ komt alles mij terug voor de geest.