contact

Verslag van de rit naar Heuvelland op 5 mei 2019

Het zijn tegenwoordig turbulente klimatologische omstandigheden die de weerkaarten niet enkel dooreenschudden maar ze ook bijzonder onvoorspelbaar maken. Dit is evenwel zonder Meteo Tineke gerekend want ons weerstation laat zich niet zomaar dribbelen en liet nog maar eens de vetbetaalde vrouw-en weermannen met het schaamrood op de wangen achter :  vochtloze temperaturen tot 11 gr, koude ochtend. De wind werd als verrassingsact achter de hand gehouden, het moet toch nog een beetje spannend blijven.
Toch was het afwachten hoeveel Tinekevrienden zich aan de inschrijvingstafel zouden aanbieden. Petra versloeg alle mannen en haalde als eerste haar rugnummer af. Haar herstellende coach en echtgenoot Dirk stuwt zijn Petra fietsgewijs vooruit : klasse! Druppelsgewijs vulde ons vipdorp zich verder met afgetrainde atleten (sommige buikspieren lijken wel overontwikkeld) , de MM zag uit al zijn ooghoeken fietsers verschijnen en noteerde x-jes alsof zijn leven ervan afhing. We klokten af op 13 leden, het lievelingsgetal van een zekere Murphy. Als dat maar goed kwam!
Een beteuterd kijkende  Benny Buffalo had de dirigeerstok van de sportdirecteur in de hand terwijl Joost als ritarchitect de parcourstouwtjes stevig  in handen hield. Benny  was voor de allereerste keer in zijn supportersbestaan overtuigd van het feit dat een mens deze dagen liever een “kakker” dan een Buffalo genoemd wordt. Als ervaringsdeskundige leven we mee met zoveel voetbalverdriet.
Het zou en het moest gebeuren, zo geschiedde het ook : aan kilometerpaal 13 (!) werd Red Philip het slachtoffer van een rasechte “crevaison”. De 13 x-jes waren nog niet droog op zijn perkamenten inschrijvingsdocument of daar was die vermaledijde Murphy al! Tot overmaat van ramp begaf de onverlaat zich nog eens ongemerkt richting Joost die van pure ellende een fietspirouette maakte en onzacht in aanraking kwam met een keiharde moeder aarde. Enkele blasfemische krachttermen verder was het leed evenwel geleden en kon het peloton zijn weg vervolgen.
Onze ritarchitect bleef geviseerd en blies nu aan kilometerpaal 25 alle lucht uit zijn voorste luchtkamer : plat en sportdirecteur Benny opnieuw vol aan de bak! Alsof dit nog niet volstond diende de MM enkele tellen later opnieuw voet aan  de grond te zetten met een onwillig achterwiel en besefte Joost dat hij vooraan remloos door het pittoresk landschap aan het ploegen was. Wat een miserie, wat een ellende, wat een Murphyiaanse toestanden! We gaven evenwel niet af en in Hollebeke wachtte ons een oververdiende pitstop (waarvoor dank aan Benny) en cumuleerde onze onderbetaalde TripAdvisor zijn taak met die van de MM die als ambtenaar liever toekijkt hoe zijn medemens intensieve arbeid verricht.
We verlieten Hollebeke zoals een mol zijn hol verlaat en maakten verder kennis met een heerlijk glooiend landschap dat door de hevig in het nadeel blazende wind zwaarder uitviel dan verwacht. Clubgps Mark begon halvelings tussen zijn kader te hangen en bleek zijn bacchanaal van daags voordien maar niet te kunnen verteren. Piet zette onze poids lourd nochtans meermaals uit de wind maar de regerende kampioen verliet na 50 km de fietsarena en besloot als extra training alleen huiswaarts te fietsen. Karakter op 2 wielen heet zoiets! Deelnemers van 13 naar 12 dus en met Mark verdween meteen ook Murphy uit onze gelederen.
Locomotieven Kevin en David bleven maar uit hun onuitputtelijk energiereservoir krachten opdiepen en hielden zo de door de wind felbelaagde Tinekestrein netjes op de sporen. Wat een prestatie! In de finale werden er nog enkele cartouches afgeschoten met Piet, David, Kevin, Jan, Diederik, Emile, Yvan en  Xavier in de hoofdrol.
Hard fietslabeur dat de conditionele paraatheid van onze troepen opnieuw naar een hoger niveau heeft getild. Moe maar gelukkig reden we Heule, het Mekka van de wielertoerist, terug binnen.
Fantastische rit waarvoor dank aan Joost en aan onze formidabele en onvermoeibare kopmannen. 80 km, 26,2 gem en 380 hm. Tot zondag voor de rit op verplaatsing! Parcoursbouwer Mark kreeg deze week congé van zijnen baas en zal ons in de loop van diezelfde week via e-mail verder briefen.

Red Philip

1 opmerking:

President zei

Subliem en adembenemend verslag vol dramatiek, merci Red Philippe!!!

Moraal van het verhaal op te nemen in het clubreglement: verboden nog te starten met 13 deelnemers, desnoods een Streuvelsvriend opvorderen om Murphy te slim af te zijn

Proficiat aan de 13 dapperen en aan de nieuwe geletruidrager Xavier die dwars door regen en wind van plaats 6 naar de top is gesprongen