contact

Verslag van de rit op verplaatsing uit Deinze richting Zottegem en Zwalmstreek


11de rit van het seizoen al en onze kalendermaker alias TripAdvisor had voor de gelegenheid zijn troepen op verplaatsing gestuurd. Start en aankomst in Deinze waar Weba resideert en huizen decoreert. Gelukkig hebben wij met Mark een president-fondateur, clubgps en nog zoveel meer in huis die dergelijke uithuizige activiteiten overgiet met een ongeëvenaard architecturaal topsausje. Toppers presteren doorgaans beter op verplaatsing. Deze waarheid als een koe hangt sinds gisteren in spreukvorm boven de fanshop in het Regenboogstadion.
De weg naar onze startplaats was niet van gevaar ontbloot : zo moest er ter hoogte van Waregem uitgekeken worden voor een kletsnat en glibberig wegdek. Waren het Zultse tranen van verdriet  of Kortrijkse waterlanders van euforie die hiervoor verantwoordelijk waren? Wie zal het zeggen? Feit is dat het humeur van Fanny niet te lijden had onder de doelpuntenlawine. Arne daarentegen reed rond met een zwarte band terwijl Willy op een strategisch moment het land was uitgevlucht om te ontsnappen aan zoveel Kortrijks leedvermaak. Goed gezien van onze man met ervaring.
Iedereen had de mail van Mark goed gelezen en tekende ruim op tijd present ten einde het startuur te kunnen eerbiedigen. Het textiel rond onze toplijven werd hier en daar nog wat aangespannen, de bolides werden vakkundig in elkaar geknutseld en met Dirk hadden we het geluk een topmecanicien als sportdirecteur in de volgwagen te hebben. Het deed trouwens veel plezier Dirk  terug in ons midden te kunnen verwelkomen : de atleet in hem is erin geslaagd in een mum van tijd te herstellen van iets waar gewone stervelingen maanden over doen. Ook dat is een topprestatie. Nog even geduld Dirk en je bent weer de nieuwe “oude”!
Mark schudde ondertussen zijn gps wakker en trok het peloton op gang voor een rit op onbekende maar daarom niet onbeminde wegen. Het ene schilderij na het andere ontrolde zich voor ons gezichtsveld. De Vlaamse Primitieven zouden nogal gesmuld hebben van deze overvloed aan werkmateriaal.  Conditioneel werd er ook keihard gewerkt : daar waar de eerste rithelft nog eerder gespeend was van hoogtemeters zou er na de pitstop andere koek opgediend worden. De koek van de pitstop zelf was eveneens heerlijk , waarvoor dank aan Petra & Dirk.
Mark had alle fietsingrediënten samengebald op een zakdoek van 81 km : hoogtemeters, zwierige afdalingen en enkele manden vol met kasseien. Fanny etaleerde reeds op de eerste helling haar fenomenale conditie : ze voerde zodanig de  forcing dat niemand nog kon overnemen en bewees daarmee dat girlpower wel degelijk bestaat. Daarmee werden terzelfdertijd de medische wetten over het verschil in spierstelsel en uithoudingsvermogen der beide geslachten naar het rijk der fabelen verwezen.  Chapeau Fanny, zelfs apothekers kunnen daar weinig tegen inbrengen.
Het gedokker op de kasseien had het effect van een drilboor die rakelings naast spieren, pezen en vezels haar werk deed. Het daarmee veroorzaakte gevibreer daarentegen lokte enige controverse uit maar de dreigende metoo-zaak werd gelukkig vlug in de kiem gesmoord.
De omgeving van Nazareth, Gavere, Oosterzele en Zottegem bood ons een heerlijke zondagvoormiddag vol fietsplezier aan. Waarvoor dank aan parcoursbouwer Mark, de wisselende kopmannen Mark, Diederik, Mathijs, Geert Depoortere 2 en onze sportdirecteur Dirk.
De mama’s kregen vandaag als cadeau voor moederkesdag een afgetrainde atleet aan tafel! Proficiat aan alle mama’s!
13 deelnemers, 81 km, 576 hm en 25,6 gemiddeld.
Tot zondag om 8u!
Red Philip


2 opmerkingen:

President zei

Subliem verslag geschreven in de euforie van de 0-5 score, merci Red Philippe

Dit was een rit wielertoerisme pur sang langs ongekende prachtige landschappen, het voorgeborchte van de Vlaamse Ardennen, ongekend en onbemind maar even mooi. Heb er erg van genoten, hartelijk dank aan onze club-GPS Mark

Skatbewaarder zei

Eventjes geen commentaar