contact

Verslag van de bergrit naar Anvaing 26 juli 2020


Onze berggeit Geert stond aan het parcourscommando van de nu toch al 12e rit en dat betekent een gastronomisch klimmenu met hoogtemeters op de wijze van de chef, gelardeerd met stijgingspercentages waar bijtgrage monden van openvallen en afgeserveerd met stijlvolle afdalingen die de copieuze sterrenmaaltijd verteerbaar maken. Een sterk gestructureerde Geert deed ons reeds op D-2 via WhatsApp likkebaardend uitkijken naar die zondagse martelgang en dribbelde zelfs het gehackte Garmin door reeds vóór de hacking de rit op te laden. Proactiviteit gekoppeld aan brains and legs : een huzarenstukje. Toch één schoonheidsfoutje : een kleine verwarring tussen het ochtendlijk vullen van de papfles en de bidon deed wat epo-achtige substantie in de papfles terechtkomen waardoor zijn jongste spruitje tegen de middag een uit de kluiten gewassen savooi geworden was! Groeien als kool heet zoiets!
Het congévaccin is nog altijd niet volledig uitgewerkt maar toch konden we met 10 gemotiveerde Tinekespiloten de race aanvatten. Geert had hiervoor wel een zetje van de president nodig nadat hij het startschot had genegeerd. Net geen geval van insubordinatie, het incident werd echter al gesloten nog vooraleer  het plaatsgevonden had.
Diederik was inmiddels terug van zijn trektocht doorheen Corsica en hield er een gloednieuwe en supersonische Trek aan over. De bolide glanst van uren ver en laveert geruisloos doorheen alle mogelijke weghindernissen. Eén hindernis was er toch te veel aan : aan kilometerpaal 20 strooide een verdwaalde spijker roet in het eten. De buitenband (uit den Aldi?) rekte niet mee en zijn ingewanden bezweken onder de microscopische doorboring. Zo lek als een zeef stond Diederik aan de kant waarbij ervaringsdeskundige Piet samen met Abu hem direct bijstonden  want het wiel  (de)monteren is nu een ander verhaal geworden.
Ondertussen had Geert ons al getrakteerd op enkele hoogtemeters : van Heule naar Kortrijk om daarna via richting Sint-Denijs het echte werk aan te vatten. De benen draaiden reeds soepel rond, de natuurlijk hart- en longmachines werden voorzien van zuurstof, de lichaamstemperatuur schoot omhoog zonder de covid-19 drempel te overschrijden.
Abu was op D-1 vroeg gaan slapen en maakte meermaals aanstalten om het peloton helemaal aan flarden te rijten. Onze in topvorm verkerende gele truidrager bleef onhoudbaar uit de greep van het peloton  tot een lichte gps-storing hem terug in de groep deed verzeilen. Jan maakte hem duidelijk dat rechts is waar de grote teen links staat en dat zorgde voor een Babylonische spraakverwarring.
Op Waals grondgebied zorgde een Waalse haan voor enige commotie door doodgemoedereerd de weg van ons aanstormend peloton te blokkeren. De president vond dat je voor zoiets toch een ferm kieken moet voor zijn.
Toen iedereen al begon te hunkeren naar een energieherlading via de pitstop, vond Geert dat je dit eerst moet verdienen. Gezucht, gekraak en gekreun want de weg naar de bevoorrading lag ook bezaaid met omhooggestuwde wegen waar menige zweetdruppel een stille dood stierf en de spier-en peessystemen danig op de proef werden gesteld. Tot overmaat van ramp werden we daar nog weggelachen door een mekkerende berggeit. Van een stomme geit gesproken!
Na de dikverdiende pitstop volgden al onmiddellijk calorieverslindende hoogtemeters. Zo kan een mens natuurlijk nooit verdikken. De namen La Taillette en Hameau des Papins klonken soms als scheldwoorden en soms als levensbedreigende virussen. Alle cartouches waren verschoten en  hier en daar verdrong het melkzuur het kruit uit de kuit- en dijspieren.
Via Avelgem ging het richting Heule waar iedereen moe maar gelukkig de aperitiefvolle huiskamers kon opzoeken.
Megarit die energie deed smelten als boter voor de zon en ons onderdompelde in een heerlijke  natuurpracht. Bedankt Geert, weeral een toprit of zoals Piet het stelt : Garmin draait dan wel in de soep maar jouw bergkompas blijft uiterst scherp staan.
10 renners, 103 km, 839 hm en 25,6 gemiddeld. Tot volgende week!
Red Philip


NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/5285177329

2 opmerkingen:

President zei

Briljant verslag van de Koninginnerit van het seizoen mijn gedacht. Prachtig natuurschoon en een sportief uitdagende rit, dikke merci aan Geert en aan Philippe voor de proza!

Willy zei

Via de proza van Red Philippe , rit beleefd alsof ik er zelf bij was. Top verslag van top rit