contact

Verslag van de rit naar Bellem 19 juli 2020


Zoals de oude De Croo bekend staat voor zijn neologismen, zo staat onze club-gps Mark bekend voor zijn innovatieve ideeën. Bij de aankondiging van zijn rit op WhatsApp pakte hij uit met een regelrechte prijskamp. De prijsvraag bestond uit het raden van de bestemming die omschreven werd als “met mooie bosrijke dreven en zo goed als autoluw”. Op zijn Walter Capiau’s gaf hij daarbovenop nog  2 klinkers cadeau : dubbele e. Het gonsde plots van digitale bedrijvigheid in veel Tinekeshuiskamers waar de draadloze bytes door de lucht vlogen en de googleserver ei zo na overbelast raakte. Het was uiteindelijk niemand minder dan Geert die op zijn kousenvoeten met de hoofdprijs ging lopen : Bellem bezorgde hem toiletartikelen die Mark ergens van zijn zolder had gehaald. Proficiat Geert!
De jaarlijkse opflakkering van het congévirus zorgde voor voetbaltoestanden : we kregen toch nog een elftal op de been. Enkele belangrijke afwezigheden halen de headlines van het verslag : gele truidrager Joost verliest zijn kleinood aan Abu, de gele trui verandert tegenwoordig van schouders zoals er gewisseld wordt van ondergoed. We noteren wel heel minieme puntenverschillen waardoor het een superspannend seizoen belooft te worden met tal van podiumkandidaten. Clubsenior Yvan gaf eveneens verstek : zijn rechterhand stond nog steeds stijf van de krampen na zijn heerlijk verslag van vorige week. Sponsors Jo en Diederik zijn net als Xavier, Brecht, Petra, Miet, Fanny, Mathijs en Willy spoorloos zonder hun whereabouts prijs te geven. Zelfs het contacttracingcenter kan hen niet lokaliseren, maar dat is dan weer geen verrassing.
Na de ceremonie protocollaire waarbij Mark aan Geert de hoofdprijs overhandigde, konden we vol verwachting vertrekken voor een rit met zo maar eventjes 44 km aan nieuwe baantjes! Niemand minder dan TripAdvisor Kevin fungeerde opnieuw als locomotief en werd daarbij afwisselend geassisteerd door Mark, Abu, Piet, Simon en de President.
Zonder veel tegenwind verwerkten we op een vlotte manier de eerste wedstrijdhelft waarbij er gretig gebruik gemaakt werd van fietspaden en smalle doorgangen die we met een volgwagen links moeten laten liggen. Zelfs een heuse doorgang van ene man zorgde voor een langgerekt peloton waarbij we zeer gefocust file Indiennesgewijs terreinwinst boekten. In een felbewaakte zone knepen we de remmen dicht om onze coronaproofpitstop te houden. Kevin zorgde voor de bemesting van de lokale fauna en flora en bleef daarbij in hurkpositie juist onder de radar en de flitslichten. 
Tussendoor konden we vaststellen dat meteo Tineke er weer boenk opzat : de aangekondigde zon was aanwezig maar onzichtbaar vanwege het dichtgeslibde wolkendek. Een no passeran, ze was precies in quarantaine. Quarantaine en corona : het worden dé woorden van 2020.
De 2de wedstrijdhelft bevatte een ode aan John Mc Adam die met macadam de voorloper van asfaltwegverharding ontwikkelde. Op sommige stroken leek het wel alsof we op een voorhistorische trein zaten, kedam-kedam…kedam, kedam…De pendelaars onder ons kennen ongetwijfeld het nostalgisch gevoel. Mark bleef de verrassingen uit zijn korte mouwen toveren en zorgde in de centrumstraten van Heule nog voor een spetterende finale met snelheden waarvan zelfs de Ramongs het schaamrood op de wangen zouden krijgen.
Bij het ter perse gaan vernemen we nog dat kersverse gele trui Abusar te Wevelgem met glans slaagde voor zijn inburgeringsexamen. Hij werd in open lucht op de rooster gelegd door een 2-koppige Tinekesexamencommissie bestaande uit Jan en Kevin. Hij werd ingewijd in de gebruiken van de autochtone bevolking en wist meteen het juiste antwoord op de 2 hoofdvragen. Hoe heet de plaatselijke cafébazin en hoe noemt men een inwoner van Artesië?
Abu aarzelde niet en sprak de gevleugelde woorden : Stella Artois! 10/10 voor Abu en bravo aan Jan en Kevin om onze youngster in te wijden in de Vlaamse geplogendheden. Santé!
97 km, 11 renners, 26,5 gemiddeld en 263 hm.
Tot zondag!
Red Philip
NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/5259128638

3 opmerkingen:

President zei

Verslag met kippenvel gelezen, briljant, briljant x 10

Was opnieuw een onvergetelijke rit, plaspauze in Cremboland!

Dikke Merci Mark

Anoniem zei

Mooie aanloop naar Bellem en omstreken. Top! Verslag is opnieuw spijkers met koppen😉
Heb letterlijk het schijt aan bewaakte villa’s.
Groeten.
Tripadvisor.

Anoniem zei

Een prachtig verslag Philippe. Ongelooflijk hoe jij van een rit zonder veel spektakel zo’n verslag kunt schrijven. Chapeau.