contact

Verslag van de rit naar Flanders Fields op 20 september 2020

 

Nog vooraleer de rit van 20 september van start ging, konden we weer tal van hoogst interessante zaken bijleren. Het eerste eigenaardig feit is dat de Streuvelsvrienden een nieuwe verzamelplaats hebben, met name stilletjes weggedoken achter een container al ware het dat ze een clandestiene organisatie vormen: dit verdient nauwkeurige opvolging ! Ten tweede kon de terugkomst van onze President gevierd worden en de manier waarop kan enkel als je een geboren staatsman bent. Zichtbaar geëmotioneerd na twee negatieve coronatesten realiseerde hij dat het spreekwoord ‘Oost west, bij de Tinekesvrienden het best’ meer dan ooit van kracht is. Maar zijn leiderscapaciteiten haalden al snel de overhand op de emotie en werden we aangemaand om mooi op een rij te staan voor de obligate startfoto ten einde de fel begeerde startpunten in de wacht te kunnen slepen. Waarom daar in Brussel nog twijfelen wie premier mag worden, als Martin beschikbaar is ! Ten derde was er de terugkomst van Emile, zoon van zijn vader en vooral eindelijk af van die vervelende examens. Examens die hij op zo’n goede wijze aflegde dat de professor tandheelkunde die de vragen stelde er zelf met open mond naar stond te luisteren. Emile kan nog amper wachten om de Heulse caries en tandplak te bestrijden. Ten vierde was er Bijn, neen geen zwartrijder ondanks zijn uitrusting dit liet vermoeden maar wel een gastrijder die zoveel goeds hoorde over onze vereniging dat hij daar wel eens de sfeer wilde komen proeven.

Voor velen was het echter aanpassen: de ganse week had men zich fysisch en mentaal voorbereid op een rit naar Kluisbergen maar te elfder ure kwam ons te horen dat dit niet doorging. Omwille van enkele weerbarstige longvertakkingen van  ritarchitect Geert werd deze rit verplaatst en zorgde Kevin voor een rit naar Passendale en omstreken.

Was het deze parcourswijziging die voor enige zenuwachtigheid zorgde? Nog maar goed vertrokken of Joost gooide, toen hij hoorde dat we richting frontsteek reden, één van zijn bommetjes pardoes op straat ten einde de vijand te verdrijven. Er werd hem meteen wat uitleg verstrekt, onder andere dat dit feit zich al ruim honderd jaar geleden had afgespeeld en dat ze ondertussen maar één keer voor 4 jaar teruggekeerd waren, kon Joost enigszins tot kalmte brengen. De steeds rustige en onverstoorbare Jan raapte ondertussen het gelukkig niet ontplofte bommetje op en zo gingen we verder tot de orde van de fietsdag.

Richting Nonnebossen liet Kevin de teugels vieren en konden de bezitters van sterke quadricepsen hun lusten voor de eerste keer botvieren maar na korte tijd kon het verzamelde keurpeloton verder.

In gewone omstandigheden is de periode na de Tour de tijd van criteriums en ook dat nam Kevin op in zijn parcours: rond de Nonnebossen werden wat rondjes getrokken ten einde perfect aan de beloofde 80 kilometers te komen.

Aan een niet onaardig tempo passeerden we het Tyne Cot Cemetry en vlogen we richting Steenakkermolen waar even pauze werd gehouden om de inwendige mens te versterken en ook om de ondertussen serieus gezwollen blazen te ontlasten.

Toen iedereen zich opmaakte voor een laatste sprint richting Heule kwam de melding van een ‘crevaison’. Ditmaal was Brecht aan het feest en kon hij aan de slag om de geleden schade te herstellen. Ondertussen kregen wij interessante wijsheden ingelepeld door Abu inzake de levensduur van de binnenbanden, de te gebruiken bandendruk enz… of hoe een mens het aangename en het educatieve aan elkaar kan koppelen.

Eens het euvel opgelost stoven wij richting huiswaarts en het viel op, hoe harder de tegenwind blies, hoe harder gepedaleerd werd en hoe hogere snelheden konden genoteerd worden. Het is duidelijk dat dit weliswaar ingekorte seizoen toch iedereen sportief op scherp heeft gezet!

En zo kwamen we moe maar tevreden in onze vertrouwde stede na een zonovergoten rit van 80 km aan een gemiddelde van 27.1 Opnieuw een mooie rit voor de reeds sterk gevulde historiek van onze club! Vergeet niet dat vanaf volgende week een half uur langer kan genoten worden van de bedstonde en dat we pas van start gaan om 8.30.  Het staat Abu natuurlijk vrij om, mocht hij dat wensen, opnieuw ons op te wachten vanaf 8 uur….


Yvan

2 opmerkingen:

President zei

Schitterend verslag van een prachtige rit. Hartelijk dank Yvan en Kevin, opnieuw héél mooi werk, was weer puur genieten

Red Philip zei

Bravo Yvan! Politieke-,oorlogs- en wielrennersverslaggeving naadloos met elkaar verweven. Kunst uit de digitale pen, Jan Hoet zou content geweest zijn.