contact

Eindbeschouwing van het bewogen seizoen 2020

 

Wat nu zondag de apotheose moest worden van een uiterst bewogen seizoen is spijtig genoeg  verveld tot een seizoenseinde in mineur : de virologie dwingt ons ertoe de fietsjaargang 2020 ten grave te dragen op 1 november, symbolischer kan het amper.

De virale spoken blijven als afschuwelijke ondingen rondhangen en pikken er willekeurig slachtoffers uit. Onzichtbare vijanden zijn de gevaarlijkste en we kunnen ze, ondanks talrijke tempoversnellingen en het afvuren van regelrechte cartouches, niet uit ons wiel krijgen.

Het was een seizoen waarbij onze troepen uitgedund werden maar waar de harde kern toch overeind bleef. In spiksplinternieuwe tenue’s en met veel goesting haalden we op 1 maart de fietsen opnieuw  van stal om onze zondagmorgens te voorzien van kleur maar soms ook van bloed, zweet en tranen op die nijdige Vlaamse hellingen.

Helaas demarreerde de Chinese renner Covid-19 toen zo vlijmscherp dat hij alles en iedereen ter plaatse liet en aan een solotocht begon. Hij rijdt nog steeds eenzaam voorop en verorbert alles wat hij tegenkomt om toch maar niet te moeten bezwijken.

Gelukkig volgde iedereen in die periode toen strikt het trainings-en voedingsadvies om uiteindelijk vanaf 24 mei opnieuw topfit te kunnen aanknopen met het teamwork.

Het resulteerde in een nieuwe kampioen die luistert naar de naam Joost! Een dikke proficiat voor deze mooie en verdiende kampioen die daarnaast nog parcoursbouwer durft te spelen en in tijden van uiterste nood samen met Yvan zelfs de elektronische verslagpen hanteert. Nieuwkomer en echte materiaalmeester Abu sleept zilver in de wacht en wie anders dan vaste podiumwaarde Mark gaat met het brons lopen? Proficiat aan de kampioenen!

De ettelijke kilometers die deze ploeg dit seizoen toch nog kon afmalen, vormden de basis voor een stevig samenhorigheidsgevoel. De solidaire in-en ontspanning op zondagmorgen, het avontuur, de heerlijke sfeer, de lekke banden, de salto’s mortale, de lachsalvo’s, de plaagstoten : het zijn stuk voor stuk ingrediënten van een team waarin het begrip vriendschap centraal staat.

Allen voor één, één voor allen!

Vive le vélo, leve de Tinekesvrienden!

Red Philip

3 opmerkingen:

Fiere President zei

Schitterende samenvatting van het afgelopen uitzonderlijk seizoen!

Alle waarden van onze dierbare club prachtig verwoord: inspanning, ontspanning, samenhorigheid, solidariteit, avontuur en sfeer.

Proficiat aan allen en op naar seizoen 2021!

Willy zei

Ja, het was me het seizoen zeg. Maar de club heeft er zich goed doorgesparteld en de geldende regels gerespecteerd.
Met een verdiende kampioen en 2 schitterende eredames .
Hopelijk wordt het volgend seizoen weer een beetje meer normaal.

Joost zei

Bedankt fietsvrienden voor het seizoen, tussen de vele onheilspellende covid berichtgeving in de media door, was het ventilerend elke zondag eens stoom af te laten met jullie. Gelukkig konden we , op enkele weken na, toch samen fietsen.

Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen, hopelijk met een normaal verloop.