contact

Verslag van de rit naar Gitsberg op 25 oktober 2020

 

De Tinekespaddock lag er opnieuw piekfijn bij om de eliterenners van onze club in de beste omstandigheden te kunnen ontvangen. Zoals bijna altijd tekende ook nu weer het kopduo uit de klassering als eersten present. Joost en Abu laten niks aan het toeval over en staan vaak broederlijk naast mekaar. Alhoewel er van enige vijandigheid of derbysfeer niet echt sprake is, begroeten ze mekaar toch telkens weer met een gebalde vuist. Propaganda voor de wielersport, sportiviteit ten top ook al zijn de belangen immens en de drang naar eeuwige roem in de annalen van deze club groot.  

Opvallend was dat Mark Piet manu militari terug naar zijn homebase gestuurd had om alsnog een regenvestje te omgorden. Onze clubgps is weergaloos als parcoursbouwer en rouleur maar bij het lezen van buienradars verliest hij soms het Noorden. Bleek dat hij in de vroegte van de ochtend zijn smartphone ondersteboven had gehouden en aldus door de buienradar compleet misleid werd. Het voordeel voor Piet was dan weer wel dat hij reeds opgewarmd aan de start verscheen. 

Onze president, vader van vele wieleroorlogen en hoeder van de club, was aan zet als parcoursbouwer. Wie Martin zegt, zegt kasseien gekoppeld aan hoogtemeters. Helaas gooide de afgelasting van Paris-Roubaix roet in het voorziene eten maar dit werd vakkundig opgelost door een alternatieve rit richting Gitsberg waarvan de weg naar de top ook geplaveid is met dat soort wegbedekking die arm- en beenspieren zodanig doet vibreren dat het vel bijna van de beenderen dondert. 

Kevin bood zich onder de leuze “avec Mercier veel sweat maar no glory” opnieuw aan als medekopman waarop Joost zich liet ontvallen dat de Jupilerleague maar flauw bier is in vergelijking met de bubbels van de Champions League. Wat er ook van weze, de wielen begonnen te draaien en de zondagse ontspanningsactiviteit werd hoopvol aangevat.  

We laveerden tegen een stevig tempo Noordwaarts richting Roeselare en genoten ondertussen van het voorbijglijdend herfstlandschap dat de wegen bedekte met verraderlijke blaadjes. Daarnaast vergeten we ook onze landbouwers niet die opnieuw sommige wegen in glijbanen hadden herschapen om onze rij-,rem-en stuurvaardigheid te testen. Bedankt boeren, volgende week zondag presenteren we de rekening vanuit Kortrijk.  

Wie dacht dat Murphy in quarantaine zat omdat we nu met 15 ipv 13 renners waren, dacht verkeerd. Kilometerpaal 37 : Mathijs voelde de grond vanonder zijn achterwiel wegschuiven en stond meteen geparkeerd. Lek achteraan, Abu en Diederik werden er meteen bijgehaald. Abu voor het technisch aspect, Diederik voor de strikte afweging van de nodige dosis perslucht. De bom van Mathijs bleek ontmanteld waarop bijna kampioen Joost dan maar zijn grof geschut bovenhaalde. Zaak gefikst en op naar de Gitsberg waar Xavier zich bijna vergaloppeerde aan de hellingsgraad en de weerstand van de kasseien. De dappersten onder ons kozen  voor de all-in kassei optie, de asfaltjeannetten reden geruisloos over het fluisterasfalt. Vanwege de GDPR-reglementering mogen we hierop evenwel geen namen kleven. Martin had daarbij die molen een heerlijke pitstop in gedachten maar de velgbedekking van Emile en Brecht besliste daar anders over. Kilometerpaal 40 : een knarsetandende Emile reed lek waarna een nietsvermoedende Brecht eveneens plat stond. Wat er zich toen afspeelde was opnieuw een primeur in de reeds rijkgevulde clubgeschiedenis : Frederik gewaagde van een workshop banden verwisselen waarbij Brecht de spurt won van Emile al was hiervoor een fotofinish nodig. 

Even verderop konden we ons vergapen aan de pitstoplocatie maar reden gezwind richting heimat al diende er daarvoor wel gekampt te worden tegen een stevige kopwind. Mark stak zelfs het peloton in zijn achterzak bij de ultieme hoogtemeters ter hoogte van Gullegem! Of hoe het oeroude cliché van “mannen zijn zoals de wijn, hoe ouder, hoe beter” nog maar eens in de verf gezet werd. 

Beklijvende rit waarin alle ingrediënten vervat zaten waarvoor hartelijk dank aan onze president en de kopmannen. 

68 km, 26,5 gem en 209 hm. 


Red Philip 


 

1 opmerking:

President zei

Schitterend sfeerverslag, drama en heroïek druipt van het scherm!

Hartelijk dank Red Philippe!