contact

Verslag van de rit van 6 juni naar Heuvelland

Vijfde postcoronarit en opnieuw een mooie opkomst : 13 topfitte Tinekesvrienden die bereid gevonden werden om hun grenzen te verleggen en het rijk der vrijheid binnen te fietsen.

Normaliter was onze bergkoning Geert nu aan zet maar het vermaledijde Chinavleermuizenvirus had zich enkele weken geleden in de nok van zijn dak gevestigd van waaruit het als superverspreider hemzelf en de hele familie gegijzeld hield. Zijn residentie werd prompt omgetoverd in een safehouse van waaruit hij met een zwaar gemoed en ingehouden verdriet de esbattementen van zijn wielervrienden noodzakelijkerwijze digitaal moest opvolgen. Ondertussen gaat het al een heel stuk beter maar zitten zijn benen nog vol lood en verschijnt er al wat roest op zijn bolide. Courage Geert en hopelijk tot binnenkort!

Kampioen Joost wierp zich op als de reddende parcoursengel en bood een uitgebreide versie van zijn op 2 mei voorziene rit naar Heuvelland aan als gewaardeerd alternatief. Flexibiliteit om u tegen te zeggen en een getuigenis van ware clubliefde.

Bij een slordige 14 graden en onder het vakkundig kopmanschap van Joost en TripAdvisor Kevin trokken we van leer richting een streek die we onder de noemer fietsparadijs kunnen catalogeren. We zijn geprivilegieerden op dat vlak : alle windrichtingen bieden ons onvermoede fietsmogelijkheden waarin alle ingrediĆ«nten verscholen zitten. Kasseien, hoogtemeters, panoramische vergezichten, pittoreske en bewegende landschappen  en pareltjes uit onze Vlaamse wielerklassiekers. De term Flandrien is niet zomaar uit de lucht komen vallen, het is een erfelijk en gekoesterd begrip uit onze eigenste contreien.

Er werden enkele vrije parcours aangekondigd waar naar hartenlust kon gekoerst worden. De jongsten onder ons hielden de benen niet stil en vlamden erop los alsof de patatten thuis al aan het aanbranden waren. Zweetdruppels vlogen in het rond, been-en dijspieren werden gefolterd, pedalen gegeseld en de bovenlichamen wiegden op Merckxiaanse wijze heen en weer. De pitstop te Wulvergem kwam net op tijd : het eigen proviand kon rustig achter de kiezen gestopt worden terwijl Diederik en Red Philip  zich tot paparazzi ontpopten en enkele clubbeelden vereeuwigden voor het nageslacht.

De 2de wedstrijdhelft bleef uitermate boeiend en voorzag ons tevens nog van enkele pittige hoogtemeters en heerlijk bollende afdalingen op prachtige slingerende wegen in een schilderachtig landschap. Topontspanning op zondagmorgen! De verwachte tegenwind was ons genadig en blies slechts op halve kracht. Er werd nog wat gekeuveld over de gouden generatie Rode Duivels die verdacht veel gelijkenis blijkt te vertonen met de Veekaa : veelbelovend maar nog geen platte prijs bijeengespeeld.

Aan het verkeersbord Vijfwegen wisten we hoe laat het was. De traditionele koersstrook  kondigde zich aan. De Tinekesmachine begon topsnelheden te ontwikkelen en verwisselde de NMBS-locomotief door een gloednieuw TGV-exemplaar. De gensters vlogen van de spieren en de fietskaders maar niemand raakte het spoor bijster. Topwielrennerij met een ontketend peloton dat de omgeving in vuur en vlam zette.

Van daaraf ging het gezwind via Gullegem richting Heule waar deze zeer sportieve rit ontbonden werd. Schitterend parcours, waarvoor hartelijk dank aan Joost en medekopmannen.

13 deelnemers, 95 km, 27 gemiddeld en 498 hm. Tot zondag om 7u30!

Red Philip

 

  

1 opmerking:

President zei

Subliem verslag! De pen van Red Philippe verkeert in topconditie, de metaforen vliegen in het rond, dikke merci aan onze verslaggever en aan Kampioen Joost voor de gesmaakte overname van de rit.