contact

Verslag van de rit van 25 juli 2020 naar Klerken

 

Wevelgem 6u15: In het witte huis loopt de wekker af. De President wrijft zich de slapers uit de ogen en rept zich naar het "Oval Office" waar hij de laatste weermodellen en buienradars consulteert. Oeioeioei, dat ziet er niet te best uit, de vertwijfeling slaat toe... de rit aflasten via Whatsapp zou echter te gemakkelijk zijn. Noblesse oblige, de ritarchitect moet en zal aanwezig zijn.

Ondertussen loopt een telex binnen van Red Phillipe die zich verontschuldigt wegens een tegenstribbelende maag na het uitgebreide bachanaal van de avond ervoor. Onze geliefde voetbalploeg KVK heeft zijn start niet gemist zoals de andere topploegen en prijkt voor de rest van het seizoen op een PO1 plaats , onze Keizer heeft dit uiteraard uitgebreid gevierd met een assortiment geestrijke dranken...

Ten Koetshuize 7u27: het rennersdorp ziet er nat en mistroostig uit, 4 fietsers melden zich toch aanwezig en ook één ramptoerist. (zie foto hieronder) De Fondateur komt in clubkledij maar op zeesletsen mededelen dat hij alleen maar naar de start komt kijken, het leedvermaak kan van zijn smoel geschept worden...

Niettegenstaande de vallende druppels wordt beslist om toch te rijden, het minipeleton trekt zich stipt om 7u30 op gang en op dat moment gaan de hemelsluizen wagenwijd open. De moesson trekt dank zij de opwarming van de aarde nu ook over Heule en omliggende gemeenten.

We ploeteren door overgestroomde wegen, het water staat tot aan onze braquet, we zien geen twee huizen ver en op het Hoge in Gullegem kunnen we nipt een modderstroom ontwijken. We voelen ons als echte dwangarbeiders op de weg zij het eerder in een pedalo.

Onversaagd stampen we verder , in Passendale stopt het met regenen en als toppunt liggen de wegen in West-Rozebeke er poerdroge bij! Kruisende wielertoeristen kijken met verwonderde blik naar onze modderbikes en regenvestjes.

Opschudding in de karavaan aan kilometer 20, Abu moet de pijp aan Martin geven wegens aanhoudende kniepijn. Onze geletruidrager had startverbod gekregen van zijn dokter wegens overbelasting maar wou toch zijn klassement verdedigen. De wedstrijdjury laat zijn goed hart zien en beloont zijn strijdlust toch met de volle puntenbuit .Blijven nog 3 musketiers over: Diederik, Arne en de President.

Klerken komt in zicht. De rit van vandaag is trouwens een remake van de oude rally Moorsele-Klerken, door de voorzitter gevonden in zijn Garminarchief van april 2010!

Aan de Vredesmolen houden we onze pauze. Deze molen met uitkijkplatform ligt op het hoogste punt van de streek en kent een bewogen geschiedenis. Deze heuvel werd door het Belgische leger op 29 september 1918 heldhaftig heroverd op den Duits. Onder leiding van Luitenant-Kolonel W Van Aert verpletterde zijn regiment 1e Cyclisten de vijand door een verrassingsaanval met de velo door de velden,  weiden en modder, zo werd de nieuwe wielerdiscipline cyclo-cross uitgevonden....

De terugweg wordt aangevat en we fietsen door het pittoreske dorpje met de schattige naam Madonna, gekend van de Hollywoodklassieker "Het varken van Madonna".

Het blijft droog, we fietsen al een tijdje zonder regenvestjes maar nu steekt de wind op en die zit serieus tegen. Het kopwerk wordt echter broederlijk gedeeld en vlot malen we de kilometers af.

Via Poelkapelle en Dadizele naderen we de heimat. In het microklimaat Moorsele vallen nog enkele minieme druppels maar moe en gelukkig raken we net op tijd thuis voor de volgende buienronde.

Leuke rit voor 70% in droge atmosferische toestanden afgelegd, voor herhaling vatbaar. 81 km aan 27.2 gem en 322hm.

Tot zondag voor nieuwe baantjes en ongekende dorpjes rond Doornik!!!

 

President

 

 

1 opmerking:

Red Philip zei

Schitterend en beklijvend relaas van bewogen rit doorspekt met oorlogsgeschiedenis. Het lijkt wel of de club was op doorreis in Venetië maar dan op de fiets ipv in de gondel. Een multitaskende president net zoals de Veekaa in topvorm: ritarchitect, fotograaf én verslaggever! Skitterend!