contact

verslag van de rit van 19 juli

14 berg-en andere geiten aan de wieltrap voor de Alpenrit ineengeknutseld door onze heuvelkoning Geert Sioen.Kompaan van vele bergoorlogen – Patrick – kon er jammer genoeg nog niet bij zijn maar we hopen dat zijn herstel in gunstige zin blijft verder evolueren.Moeder natuur was vannacht op de lappen geweest en kreeg een dot van een regenindigestie.Gelukkig voor ons select wielergezelschap was haar maaginhoud al voor dag en dauw geledigd.Het bleef evenwel bang afwachten of het gevaar op vers Belgisch zomergekots nu helemaal bezworen was. We mochten ook de charmante Peggy in het gezelschap van dochterlief als sportdirectrice verwelkomen.Het moge hiermee duidelijk zijn dat de liefde voor fiets en club ten huize Pantani bijzonder groot is.Er werd net niet overgegaan tot een pronostiek over het aantal kilometer dat Red Philippe na het Stasegemdébacle krampvrij zou afmalen.Of zoals de président orakelt : “de sfeer is koet!”.

Voor de vacante betrekking van 2de kopman werd vlug een screening georganiseerd.De bloedarmoede in het peloton bleek groot en even werd zelfs een externe aanwerving overwogen.Dit was echter zonder onze fiere voorzitter gerekend die met vlag en wimpel de testen doorstond en zodoende als laureaat uit de bus kwam. O.l.v. Geert en de président werd de rit letterlijk en figuurlijk op gang geschoten.Na nauwelijks enkele honderden meter weerklonk een gekletter van jewelste.Niemand minder dan Dries had een korte vakbondsactie georganiseerd door met wiel en al over een koeroste nagel te glijden.Het onding doorboorde zowel buiten-en binnenband .Een serieus arbeidsongeval met gelukkig enkel blik(rubber)schade tot gevolg.Werkonderbreking in het peloton en optreden van de materiaalmeester die zijn taak wegens het vroege uur en het niet willen verstoren van zijn biologische klok onmiddellijk delegeerde aan Don Felipe de Rambo.Bij het departement retail van De Post beginnen ze slechts te “arbeiden” vanaf 9u,vandaar. Een 2de valse start zou gepaard gaan met enkele uitsluitingen dus werd er maar meteen de pees opgelegd.Onze fondateur,alias diesel Bing,maakte er de wedstrijddirectie op attent dat zijn kilometriek een uurke moet wennen tegen 26km/u om daarna eventueel in het rood te kunnen gaan,waarvan akte.De rugwind en het lichtlopend aanvangs parcours bliezen ons gezwind richting Vlaamse Ardennen. De weg naar het kroonjuweel van de dag – La Houppe – was geplaveid met enkele stevige hellingen waar bloedvaten en spieren op de juiste temperatuur werden gebracht .De mannen in vorm – president,Tim,David,Pantani ,Gerd en Guy –maakten er een heuse slijtageslag van maar iedereen bereikte fit en wel de top van een heerlijk lopende La Houppe.Peggy trakteerde het gezelschap op welkome drank en versnapering waarvoor dank aan de familie Pantani.De kolderfietsbrigade uit Zulzeke hield daar eveneens pitstop en ze deden hun naam alle eer aan door de weelderige natuur ter plaatse te bevloeien met lichaamseigen epoderivaten.Plichtsbewust als we zijn deed ook ons team niet onder en zo plantten enkele gestelde clublichamen in verspreide slagorde pissebloemen op La Houppe.Volgend seizoen prijsuitreiking van deze unieke bloemenwedstrijd.

Met de wind op kop werd het 2de deel aangevat.De président verkeert in een ongelooflijk sterke conditie en hield de teugels strak in handen.Zelfs een warmgereden fondateur sleurde enkele km aan de kop van het peloton.De Tenteploeg had iets weg van een trein die denderend meedeed aan een ploegentijdrit en gaf daarmee blijk van een zeer sterke conditie!

Iedereen behaalde na een boeiende finale fit en gezond de eindmeet.De prijs van de strijdlust gaat naar de president,de witte trui van beste jongere is voor Tim.De sfeer is koet en de conditie piekt in de beslissende Tourweek.Schitterende rit van Geert Sioen waarvoor dank!

100 km tegen 26,6 gemiddeld en 726 hoogtemeters overbrugd.Tot volgende week 7u30 voor de Carrefour de l’Arbre!

Red Philippe

3 opmerkingen:

Carl Berteele van op de motor zei

Opnieuw een memorabele rit, deze eerste Alpenpassage, een slijtageslag voor mens en machine. Parcoursbouwer en signaalgever Geert S verwittigt zijn kompanen voor de gevaren onderweg en loodst hen over berg en dal, greppels en valkuilen. Hoe sterk is de eenzame president tegen de wind in gebogen, als een metronoom de pedalen geselend. Diesel Fondateur neemt over aan 33km/u , de pastis verdampend in zweetdruppels. Indrukwekkend demarrage nog op de Leiebrug waar geletruidrager Philippe verwoestend uithaalt, de pannelatten op het fietspad recyclerend in houtsplinters.Kozijn Tim blijft met een valling achter na zo'n luchtverplaatsing. Geen Kortrijk-Congé voor de stadsarbeiders die voor menig herstellend timmerwerk staan.

Pantani zei

Opnieuw een prachtige rit.Zelfs de tour kan er dit jaar niet aan tippen.Ook het verslag van onze geletruidrager mag er weer wezen.
Prettig verlof aan allen.Ikzelf ga de conditie nog wat aanscherpen in de heuvels van toscane.Tot binnen enkele weken.Groeten.

President zei

Een fantastisch verlof gewenst aan Peggy, Kimberley en Pantani. De groeten aan Guy alginder.