contact

verslag van de rit van 27 juli

Meteo Tineke bewees opnieuw haar doeltreffendheid door met sprekend gemak 7 dagen op voorhand het exacte weerbericht te voorspellen.De zon was eindelijk nog eens met volle goesting van de partij zodat alle herfst-en winterattributen konden genieten van een heerlijk dagje vrijaf.Een heuse besparing aan waspoeder en energie voor de rennersvrouwen die hiermee al hun aandacht nog eens konden spenderen aan rennerlief zelf die bezweet maar in stralende conditie recht in hun armen de meet zou overschrijden.15 Tinekesvrienden aan de start van de 22ste Touretappe die de Flandriens deed kennis maken met Camphin-le-Pévèle,een 4sterrenkasseistrook uit de voorjaarsklassieker Paris-Roubaix. Parcoursbouwer van dienst was niemand minder dan onze president en als sportdirecteur mochten we vader fondateur, alias Lomme Driessens verwelkomen.De volgwagen was getooid met een rouwband na de spijtige last minute transfer van Patrick Denys.De club verliest met Patrick een klassiek renner die vooral in het hooggebergte hoge ogen gooide.De wielrennerswereld is evenwel klein en we koesteren de hoop Patrick ooit opnieuw terug in de rangen van onze vriendenclub te mogen verwelkomen.Talentscouts kunnen zich intussen melden bij de cel aanwervingen van het bestuur.

We kregen op vraag van de fondateur een rustige aanloop geserveerd die ons via Bellegem en Rollegem in het land van du pain,du vin et du Boursin deed belanden.Verrassingsact van de etappe was een bezoek aan de trainingsaccomodaties van Zulte Quoi,in de parochiale volksmond beter bekend als Essevee kan niet mee.Een indrukwekkende spelerskern begaf zich via de openbare weg van de melkinstallaties naar het oefenveld waar opperboer Dury de strontkegeltjes aan het uitzetten was. Enkele overtrainde spelers lieten zich opmerken door met versleten uierspieren en een shoppingpaske naar het trainingsveld te sloefen. Even verderop ontpopte Rambo zich als een heuse haasherder door de plaatselijke haaspopulatie luidkeels aan te moedigen tot het plaatsen van splijtende demarrages.Onze goede herder kreeg even later de wielergoden tegen en reed zijn voorband naar de knoppen.Wat normaal een routineklus moest zijn,draaide uit op een ingewikkelde en bloederige operatie die uiteindelijk de tussenkomst vereiste van chirurg Lomme Driessens die in allerlijl Dalia Lamawisselstukken diende aan te voeren.De eerste kasseistrook werd vlot verteerd,waarop hét etappemoment,Camphin-Le-Pévèle ****,het peloton in twee splitste : enerzijds een 6-tal kasseivreters en anderzijds een meerderheid van mietjes die liever geen ommelette op hun zadel bakten.Slachtoffer van dienst was opnieuw Don Felipe de Rambo die op voet van oorlog lijkt te leven met Marcel Kint.Ditmaal was zijn achtergevel ineengestuikt en de reparatie had weer dermate veel voeten in de aarde dat een moegetergde, uitgebluste en naakte Marcel besloot zich op te hangen aan het plaatselijk straatnaambord.Het plaatsen van een traktorband was de druppel die zijn emmer deed overlopen.Ondertussen werden de hongeren gespijsd en de dorstigen gelaafd,waarvoor dank aan pa fondateur!

Vanwege achterstand op het ritschema en onder druk van de T.V.-zenders dreven de kopmannen het tempo op om alsnog in de eter te geraken.Echter opnieuw materiaalgekrakeel in de hel van het Noorden met Geert Sioen en Bart als voornaamste slachtoffers.Ervaringsdeskundige Rambo kon via een vakkundige tussenkomst deze keer het oponthoud tot een minimum te beperken.

Een stofferig peloton bereikte gezwind de eindmeet te Heule.Prachtige rit die ons confronteerde met de grauwheid van de hel van het Noorden.Een slijtageslag voor mens en machine.Merci président voor deze unieke ervaring!

88 km tegen 27 gemiddeld.Tot zondag 7u30 voor een uit de kluiten gewassen bergrit!

Red Philippe

3 opmerkingen:

Carl Berteele op de motor zei

Toen ik begon bij de BRT Radio bestonden in de Tour nog 2 nevenklassementen. Die van Pechvogel en die van Beste Ploegmaat. Awel ze zouden dat weer moeten invoeren. Pechvogel gisteren was uiteraard Rambo die aan zijn wit product nog niet veel plezier beleefde, en die mens is al niet gezegend door moeder Natuur. Ploegmaats van de dag zijn de Tinekesvrienden die zijn voorwiel herstelden terwijl Rambo druk bezig was zijn achterband naar de knoppen te helpen. Van vrienden gesproken!!!

Een ontroerde Patrick Lefevere zag en zei

Eendracht maakt macht en dat werd overduidelijk gedemonstreerd in de Hel van het Noorden!Eén voor allen,allen voor één,geen loos begrip in deze club!Het werd zelfs op de gevoelige plaat vastgelegd.Quick-Step werd opnieuw aangenaam verrast!

pantani zei

Vanuit Italie volg ik het doen en laten van de club.
Tword tijd dat er vanuit de clubkas wat geld vrijgemaakt word voor degenen die geen deftig materiaal kunnen kopen.Misschien kan dit wel met het geld van Patricks transfer.Zonnige groeten.
Heb intussen al eerste ritje in toscane achter de rug.