contact

verslag van de rit van 14 maart 2010

De thermometer wees 8 graden meer aan dan vorige week en dat liet zich merken in het aantal renners aan de start.
Maar liefst 20 in de witgroene Tentekleuren getooide Tinekesvrienden gaven present voor een rit richting het "land" van Daerden en co,minutieus uitgestippeld door fondateur-gps-parcoursbouwer Mark.
Een meerderheid van de hartslagmeters kleurden roodwit gezien de cruciale voetbalavond die in het verschiet lag.
Roodgroen was zoals altijd sterk in de minderheid iets wat ook duidelijk af te lezen valt uit het Tinekesklassement en de vaderlandse voetbalklassering.
Nu de voetbaldampen opgedroogd zijn en de resultaten in al hun glorie geboekstaafd werden,kunnen we hieromtrent enkel de onverkort van kracht blijvende uitspraken van Ijzeren Briek in herinnering brengen: "'t es aan de mete da't telt en 't es elk vo zin skelle".
In het materiaallokaal bleek er evenmin enig spoor te bekennen van de "Streuvelsvijanden" die hiermee hun steile ambities voor een straf seizoen kenbaar maakten : lange slapen en weinig rijden doet menig moederhart verblijden.
Sportdirecteur was niemand minder dan Geert Depoortere die zelfs nieuw materiaal liet aanrukken om op alles voorbereid te kunnen zijn.
We mochten eveneens een gloednieuwe en stijlvolle Tinekesvriend verwelkomen maar na 2 jaar inactiviteit op de fiets bleek het volume van zijn benzinetank dermate geslonken dat zelfs Touring Assistance hem niet ging kunnen helpen.
Onder het motto "bluven trainen" verwachten we het vers bloed opnieuw volgende zondag.
Ook een opgemerkte rentree van onze voorzitter,net zoals van Rumsas en Bart.
We bereden redelijk vlug de Waalse paden die zich lieten kennen als politiek stiefmoederlijk behandelde snelwegen met dijken van putten tot gevolg.
Of hoe het belastingsgeld ginder in rook en familiale revisorsbureau's opgaat.
Voor het eerst in de geschiedenis slingerde ons peloton zich langgerekt in een fameuze draaikolk die iets weghad van een kermisattractie.Sporza was jammer genoeg niet van de partij want dit zouden unieke en schitterende beelden geweest zijn.
Een geprikkelde voorzitter zette op de eerste kasseistrook van het seizoen de gashendel helemaal open en reet zo het deelnemersveld volledig aan flarden.
Sluimerende mietjesgeruchten werden hierdoor meteen ferm ontkracht en verwezen naar het rijk der fabels.
De longen van Pantani doen er nog pijn van.
De weinige hellingen waren een kolfje naar de hand van de jeugdigen onder ons die als door een wesp gestoken gretig in de aanval trokken.Ringo weerde zich als een Duvel uit een flesje maar moest toegeven dat schuimend zaterdagavondvocht niet de beste voorbereiding is op een zondagse fietsvoormiddag.
Halfweg serveerde Geert welkome suikerwafels waarvoor dank.
Hij stond als sportdirecteur meermaals in bewondering voor de Waalse natuurpracht annex verkeersborden en liet zich daarbij enkele keren uit de wielen rijden.
Na de hervatting vertoonde de gps van Mark een storing met de satellietverbinding wat bijna voor een hoop schroot had gezorgd.Guy,Mark en de voorzitter probeerden een lambada uit op 2 wielen maar bleven als echte circusacrobaten toch overeind.Een staaltje rijmanskunst van de bovenste plank.
De finale in Heule bleef - gezien de prilhied van het seizoen - vrij rustig.
Opnieuw schitterend werk van parcoursbouwer Mark.
70 km tegen 25 gemiddeld.
Tot zondag!

Red Philippe

3 opmerkingen:

President zei

originele rit van de Fondateur met zelfs 2 spiralen, een unicum in de geschiedenis van de club net als het feit dat we meermaals moesten wachten op de volgwagen die ons tempo niet kon volgen!!

Proficiat Marc

De Meteo was er weer boenk op , er hing t'een en t'ander tussen de kader op de terugweg

Anoniem zei

'Zal volgende week eens iets anders proberen: de zaterdagavond isostar, en de zondagmorgen Duvel in mijn bidon. Ringo

pantani zei

Nog ne goeie raad aan alle autoliefhebbers.
Koop nooit ne Ford,want da ga nie vooruit.