contact

Verslag van de rit van 21 maart 2010

Eerste lentedag en meteen 22 renners aan de start!
Het deelnemersveld zwelt week na week aan hetgeen bewijst dat deze club springlevend is en de benen kriebelen als nooit tevoren.
De weergoden vonden het nochtans nodig ons te herinneren aan de winter want wind,regen en kou waren alomtegenwoordig.
Gelukkig duurt de lente maar tot 21 juni en kunnen we vanaf dan eindelijk de benen laten bruinen onder een loden zon.
Ten koetshuize was voor de gelegenheid herschapen in een KVK-SVZWforum waarbij - hoe kan het ook anders - KVK opnieuw als overwinnaar uit de bus kwam.De voorzitter dribbelde de schatbewaarder-penningmeester dat het een lieve lust was en gelegenheidsrenner Pieter kopte de voorzetten van vader glansrijk tegen de touwen.
Sportdirecteur Johan Cottem,schepper van Petra,begeleidde onder een grijs wolkendek de reis richting Harelbeke waar voor het eerst in de geschiedenis deelgenomen werd aan de Konstrukt rally onder het goedkeurend oog van keeperlegende Jean-Marie Pfaff en topper Johan Museeuw.Gesneden brood dus voor de Tentebrigade.
Pantani ontsnapte in het begin maar net aan een vreselijke botsing met een paaltje : in een onbewaakt moment zoefde hij rakelings naast zo'n exemplaar.Zijn voorseizoen lag bijna aan diggelen en we mogen niet denken aan de toestand waarin zijn atletisch been zou verkeerd hebben.
De hemelssluizen gingen langzaam maar zeker open en in echte Flandrienstijl kromden de ruggen zich en werden de kilometers opgevreten met de blik op oneindig.Doffe ogen,grauwe gezichten,als dwangarbeiders op de weg zagen we onze zondagvoormiddag opgaan in apocalyptische weersomstandigheden.De president en Pieter bepaalden het tempo tot op het moment dat Garmin het noorden verloor en Pantani en Dirk aan het kanon verschenen.
Don Felipe de Rambo kraaide van de pret vanwege het hoge tempo en ontbood Pantani op zijn bureau om te onderhandelen over gemiddelde snelheden en tempoversnellingen.
De Kortrijkzanen onder ons kregen heelwat binnenpretjes bij het binnenrijden van Boeregem waar de voetbalstress zo van de weg te scheppen viel.De traktorrijders en boerderijbewoners bleken ons evenwel niet goed gezind want even verderop kregen we wegen bezaaid met uitwerpselen en voorhistorische modderbaden voorgeschoteld die onze racemachienen herschiepen in krakende en piepende vehikels uit grootmoeders tijd.De kampioen vond even verderop dat het welletjes was geweest en zwierde zijn drinkbus uit pure frustratie te midden het peloton.Fondateur Mark kon ternauwernood het gevaarte ontwijken.Franky loodste de kampioen terug in het peloton waar Tchmil als een echte Keizer de kopmannen onder controle hield.Pure klasse!
SG Jacques onderhandelt intussen nog altijd verder met zijn werkgever over de ecofietsbonus en zolang dit hangende blijft,berijdt hij de Vlaamse paden met zijn energieverslindende Merckx ipv met zijn hoogtechnologisch Wiliertje.
Opschudding in de slotfase toen de kampioen met Keizerlijke ambities het niet wijkend achterwiel van Jacques viseerde om vervolgens met een klap op het asfalt terecht te komen.Zonder blikschade en met lichte lichamelijke hinder kon hij zijn weg vervolgen.
In de straten van Heule kregen we nog eens een ouderwetse finale met de president,Pieter,Dirk en Tim in de hoofdrol.
Geslaagde rally ondanks de helse weersomstandigheden.
67 km tegen 25 gemiddeld.
Tot zondag om 8 u!

Red Philippe

Nvdr: vandaag verneem ik van Philippe dat onder lichte lichamelijke hinder een gescheurd ligament en een gebroken beentje in zijn hand moet worden verstaan. Dinsdag operatie onder volledige verdoving. Gevolg: 2 maanden fiets aan de kant en keizerambities aan diggelen. Uit naam van de club wens ik onze kampioen een spoedig herstel

8 opmerkingen:

President zei

Geen echt succes deze rally , misschien ook door de weersomstandigheden. En het ongeval van de kampioen is helemaal een domper op de feestvreugde. Mijne velo is nog nooit zo vuil geweest na de passage langs boeregem. Proficiat aan de boeresupporters trouwens. Zo uit de bol gaan na een nederlaag, en dat noemt zich winners??????

pantani zei

Ik lees en verneem dus nu net in het verslag dat onze kampioen het asfalt van dichtbij heeft gezien.
Ik wens hem bij deze een spoedig herstel toe.

pantani zei

Ik lees en verneem dus nu net dat onze kampioen het asfalt van dichtbij heeft gezien,met een kwetsuur tot gevolg.
Ik wens hem bij deze een spoedig herstel toe.

Anoniem zei

Van pech gesproken zei Don Felipe de Rambo. Zo'n knullige ontmoeting met moeder aarde!!! Maar twas in Boeregem zekers!!!!Maar ge ziet toch de klasse van een Wilier hé. Geen schram heb ik begrepen. Jammer dai gij nie uit wulgenout gekapt zit Red. Veel sterkte. PS. Ge keunt nog alsan metnoto rien de zundag!!! Te ma ne tip hé

Anoniem zei

Moh, kwist niet dat hij gevallen was? Aan 't Rattekasteel misschien? Sterkte aan den kampioen. Ringo

Schatbewaarder zei

Jammer van onze kampioen.
Na het succes van kampioenenploeg-
zulte-boeregem toch een smet op dit
prachtig weekend.
Spoedig herstel gewenst en hopelijk kan hij de toppers bljven volgen. het wordt spannend.

MM zei

Ge ziet, een ongeluk is rap gebeurd. Fluppe wie gaat er nu die verslagen schrijven. Als ge de ritten volgt met den auto krijgt ge u punten en kunt ge de verslagen ook schrijven en doei toch mee om keizer te worden!!!Veel sterkte en spoedig herstel gewenst.

Red Philippe zei

Allemaal bedankt voor de riemen onder het hart! Ik roei nu een tijdje met gehalveerde riemen maar de vechtlust is intact gebleven.Ingreep is achter de rug,alles zal vlot herstellen.Autorijden gaat een tijdje niet en eigenlijk is er maar 1 klassement hé : dat van een kampioen op 2 wielen ipv op 4 wielen. ik volg jullie "stoten" natuurlijk van dichtbij en zal dan hier terug te vinden zijn.Proficiat aan de weinige SVZW-ers in de club met de PO 1...alhoewel...euforie na een nederlaag : du jamais vu!Ge moet niet schoon zijn om sjanse te hebben...

Groeten,