contact

verslag van de rit van 7 maart 2010

Onder Siberische omstandigheden boden 18 moedigen zich aan onder bevroren bomen bij de nieuwe startplaats.Het kwik blijft stapelverliefd op de winter en klokte af op -2.
Opvallend was dat de renners meer weg hadden van eskimo's dan van atleten pur sang,de pardessus' draaiden net niet in de wielen,opa's lange onderbroeken bleken van zolder gehaald en de bovenkamers waren warm ingepakt ten einde de grijze massa's niet te laten kristalliseren tot ordinaire ijskegeltjes.
Petra en Dirk gaven forfait wegens op vakantie zodat er ook geen bh met lange mouwen kon gespot worden.
Even bleek er in het materiaallokaal een verbroedering plaats te grijpen tussen de Streuvelsvrienden en de Tinekesvrienden maar de koele handdrukken tussen hun éénmansbestuur en onze bestuursdelegatie laten vermoeden dat er nog lang geen fusie in de lucht hangt.
Alvorens onder impuls van Joost mag het weten en Geert uit Madurodam het Avelgemse voorgeborgte van de Vlaamse Ardennen te gaan verkennen,kregen we eerst de traditionele verzekering bescherming ongevallen aangeboden door de plaatselijke zieleherder.Het ondanks de aanwezige duivelse weergoden toch vloeibare wijwater stortte zich als een benjispringer op onze bolides die evenwel geen krimp gaven.
Rambo Deprimo moest zeer tegen zijn zin de benen stilhouden om als sportdirecteur de wedstrijdtactiek in de gaten te houden en bij te sturen waar nodig.
De eerste helling van de dag werd ter hoogte van Otegem op een Devolderiaanse wijze bestormd door Tim die zich duidelijk warm wou rijden.Ringo keek,zag dat het goed was om vervolgens als topstrateeg Tim in extremis de eerste bergprijs te ontfutselen.
Even verderop maakte Kevin met een pijnlijke knie rechtsomkeer.Hopelijk niet te erg want we hebben zo geen 3 klassebakken in de ploeg.
Ondertussen vergaapten velen zich aan het nieuwe Wiliermateriaal dat stilaan maar zeker de Merckxkaders naar de achtergrond aan het fietsen is.
Het juweeltje van de SG staat nog noodgedwongen op stal want bij de FOD Financiën is er een zware discussie aan de gang over het al dan niet toekennen van ecopremies en/of belastingsaftrek wegens "Willier goed voor het milieu en de wegentoestand".Wordt vervolgd.
Op de 2de en laatste helling van de dag stal Tim opnieuw de show maar werd ditkeer gecounterd door een messcherpe Gerd die duidelijk een goede winter in de benen heeft.Voor Tim ligt er nog wat werk voor de boeg in het krachthonk.
De conditie van de Tentebrigade blijkt al redelijk mee te vallen want in de finale langs het kanaal werden er al snelheden opgemeten van 50 (!) km/u.
Sterk zo vroeg op het seizoen en tevens het bewijs dat het hier over atleten gaat die zich tijdens de winter blijven verzorgen.
Pittige rit zo vroeg op het seizoen,met dank aan parcoursbouwer Joost.
65 km tegen 25,5 gemiddeld.
Tot zondag,nu om 8u.

Red Philippe

3 opmerkingen:

President zei

Dank aan de kampioen voor het metaforisch en atmosferisch verslag. zondag ben ik er terug bij. PS: vanavond heb ik het genoegen gehad de hand te mogen drukken van Zjorge Leekens. een echte klasbak

Anoniem zei

Heb je ook tegen de Zjorge gezegd da je aan de leiding staat van de mietjeslijst?
Da zal wel nie zeker.

President zei

Man, man, man, gene paniek. er zijn nog 29 ritten te gaan. net zoals Briek zei: tis aan de mete dat telt. (en ik onderteken mijn reacties) zondag 55 X 12