contact

verslag van de rit van 28 februari

Eerste rit van het gloednieuwe seizoen en meteen maakten we kennis met maartse buien in februari.

De meest professionele club onder de wielertoeristen pakte tevens uit met een gloednieuw lokaal als vertrekplaats : “Ten Koetshuize” in Heule,locatie gelegen recht tegenover het statige stadhuis van toen Heule nog een zelfstandige gemeente was. De sleutel van het materiaallokaal annex WC werd plechtig overhandigd aan de regerende kampioen in de veronderstelling dat hij voor de 3de opeenvolgende keer nu in Keizerlijk ornaat opnieuw de hoogste trede van het podium zal bestijgen. Het valt nog af te wachten of hij zomaar een vrijgeleide krijgt naar eeuwige roem in het wielerterrorismerijk.15 leden van de Tenteploeg vonden probleemloos de weg naar de nieuwe startplaats,de andere helft gaf de voorkeur aan een (hopelijk) dampend wind-en regenloos bed in gezelschap van moeder de vrouw die manlief voor zoveel trouw wel eens in de pistolets zou mogen zetten. Naar verluidt overweegt een meerderheid van het bestuur om hiervoor een “mietjesprijs” in het leven te roepen die eveneens zou uitgereikt worden op de kampioenenviering. Benieuwd wie het mietje van 2010 wordt…

Kevin was de fiere bezitter van de eerste premature lekke band die hij opliep tussen woon-en vertrekplaats. Het belette hem evenwel niet klokvast aan de start te verschijnen wat hem meteen de prijs van de meest strijdlustigste opleverde.Overhandiging eveneens op de kampioenenviering op…27/11/2010.

Van het aangekondigde nieuwe aluminium –en carbonmateriaal bleek weinig te zien want de weergoden deden de bezitters van de nieuwe rijtuigen teruggrijpen naar hun oude stalen ros dat geen krimp gaf in deze hectische weersomstandigheden. Uitzondering op de regel was niemand minder dan Don Felipe de Rambo die het nieuwe materiaal aan een grondige en geslaagde test onderwierp.

Good old fondateur Mark,beter bekend als dé gps van de club,troonde een gehalveerd peloton mee richting Komen. Onder een striemende regen en een geselende wind werden de nog stijve kuiten warmgedraaid. Kevin en Ringo gaven meteen blijk van een ijzersterke conditie terwijl youngster Tim de benen wijselijk stil hield na een virusaanval die hem tijdens de voorbije week 5 kg aan lichaamsgewicht kostte.

Murphy besloot dat de jarige Guy een lekke band verdiende die onze sportdirecteur Yvan meteen uit zijn winterslaap deed ontwaken. De sportdirecteur met de pet zette alle zeilen bij zodat het oponthoud tot een minimum beperkt bleef. Even verderop kreeg Kevin het opnieuw aan de stok met een willoze binnenband die het deze keer evenwel moest stellen met wat gebakken lucht.

Bernard testte nog even de gladheid van een riooldeksel en kreeg hiervoor bijna de prijs van 1e pechvogel van het seizoen. Zijn stuurmanskunst kon evenwel een dodelijk tuimelperte in extremis vermijden.

Het werd een rustige finale in het centrum van Heule. De demonische weersomstandigheden hadden de Tinekeshelden dermate afgepeigerd dat niemand nog zin had in een demarrage.

Verkleed als waterkiekens werd de thuishaven bereikt.

15 renners maalden 60 km af tegen een gemiddelde snelheid van 24 km/uur.

Tot zondag!

2 opmerkingen:

president zei

proficiat aan de 15 dapperen. de apocalyptische omstandigheden druipen van het lyrisch verslag. ik heb mij laten vangen aan de onheilstijdingen van frank deboosere, moest beter geweten hebben. en volgende week moet ik ook al forfait geven wegens banket wijngilde op zaterdagavond.

pantani zei

de zogezegde mietjes waren de weergoden te snel af, en hadden op zaterdag al 70 km afgehaspeld in droog weer.