contact

Verslag van de rit van 7 augustus 2011

Opnieuw werden we aan de start geklopt door een horde Streuvelsvijanden die er een sport van maken het vipdorp telkens in te nemen voor onze aankomst. In een opwelling van transferwoede rijpte het idee hun kopmannen een Tinekescontract aan te bieden maar een scherpe MM oordeelde al dan niet terecht om het transferbudget onaangeroerd te laten vanwege meer buik dan kop en benen bij de tegenpartij. Door omstandigheden onafhankelijk van Hans’ wil,draafde Red Philip op als een afgeslankte en verjongde versie van Lomme Driessens. Of hoe je bij deze club kampioen kunt worden in een zetel en zonder een pedaalstoot extra te moeten geven. Pantani was terug van weggeweest met gebronzeerde kuiten en een drinkbus vol bolognesesaus . Vooruitziend als we zijn werden nog vlug even de binnen-en buitenmaten van de volgwagen opgemeten om zeker te zijn dat ook fondateur en bolide in geval van nood eventueel zouden kunnen vervoerd worden in de matchboxvolgwagen.

Op het programma een etappe uit het middengebergte met de senioren MM en de SB/PM aan het roer. Deze gestelde lichamen verrastten opnieuw door hun sprankelende fysieke paraatheid. Misschien moeten we de reden hiervan eens opvragen aan hun respectievelijke echtgenotes om dit vervolgens als best practice te verspreiden. Het dient trouwens vermeld dat de bestuurstop integraal deel uitmaakte van een compact peloton. De voorbeeldfunctie werd hiermee pedaalsgewijs in de verf gezet.

De panoramische vergezichten eigen aan de Westhoek ontrolden zich als pittoreske taferelen voor onze ogen. Een volop genietende president maakte de volgwagen wijdarms attent op deze natuurlijke pracht en praal. O.a. hiervoor offeren we met plezier onze zondagmorgen op en komen we ’s middags stressloos en parelhoenfris toe bij onze echtgenotes die ons telkens weer als een geschenk uit de hemel en met open armen verwelkomen.

Met de temperatuur (van 14 naar 18 graden in amper 60 minuten tijd) steeg ook het steeds dreigender ogende berglandschap. Dirk,David en Gerd gingen er even voor de Zwarte Berg likkebaardend vandoor en bestormden deze heuvel van de zijkant tegen een rotvaart. David perste de laatste jus uit zijn benen en verovert opnieuw de bolletjestrui voor Dirk en Gerd! Ter hoogte van (T)entekamp Dranouter kreeg de etappe “Tourkaravaanallures”. Een hectische doortocht richting Monteberg deed de adrenaline stijgen,de volgwagen werd omgeleid en de sportdirecteur was nog nipt getuige van een ontketend en kwijlend peloton dat de flanken van deze berg verorberde als betrof het zachtgekookt kiekevlees. Een welverdiende vitaminetankbeurt volgde even na deze spectaculaire wielerexploten.

Tijdens de pitstop werden de Garmins overgeschakeld van snelwegen naar binnenwegen.

Aan kilometerpaal 86 weergalmden de eerste pechkreten doorheen de wedstrijdradio. Bergkoning David bleek het slachtoffer van een klassieke doorstuik die evenwel met bekwame spoed microscopisch doorgelicht en chrurgisch verwijderd werd. Even verderop sloeg het noodlot opnieuw toe toen Gerd zijn dérailleur in gruizelementen reed. Atleet en vehikel werden afgevoerd richting Heule,bakermat van het wielerterrorisme.

Heerlijke rit in een dito landschap en onder leiding van een duo dat maar niet tussen de kader wou hangen. Bedankt Willy en Geert!

103 km,26,7 gemiddeld,18 deelnemers.

Tot zondag 7u30!

Red Philip

4 opmerkingen:

President zei

Mooi verslag opnieuw. Mooie originele rit, langs routes nationales, de Menenpoort, het gevang en Folk Dranouter. Sterke kopmannen niettegenstaande hun pensioenleeftijd, proficiat.

$G zei

Wat die goede conditie betreft van de kopmannen van zondag : een gepensioneerde heeft uiteraard veel tijd om te trainen, en een van de post, ja dat zegt genoeg zeker ?? En voor deze keer heeft de gps ons niet op het verkeerde pad gezet, zou het dan toch een bruikbaar instrument zijn ? Weeral prachtig verslag van de champ in spe, en nogmaals bedankt voor spijs en drank !!

Red Philip zei

Graag gedaan en het is weeral bewezen dat werken bij bpost aanleiding geeft tot een schitterende fysieke conditie! het is zoals in 't voetbal : hoe zwaarder de trainingen,hoe beter de conditie. In bpostjargon : hoe zwaarder de job,hoe beter de fysieke paraatheid...

Brica zei

Ten e niet van in uwe zetle te bluven zitten daie goe rit, moar van heel de weke te vroetn,up u werk of up de velo.

Merci an de chauffeur voar tetn en drank up de zwartn berg.