contact

Nog een verslag van de regenrit 3 juni 2012

Een 10-tal KZK-supporters (moet niet altijd KVK zijn!) meldden zich, voor wat is aangekondigd als een verrassingsrit. Moeder natuur zegent de aanwezige tinekesvrienden met volle emmers water over onze fietsbeschermende hoofddeksels. Een eerste grote verrassing is er eigenlijk niet: De ex-MM en de huidige PM stuurden ipv hun kat, hun zoon  (fietscollega) in de richting van het Koetshuis. De PM is sinds zijn pensioen niet enkel z'n fiets- maar ook zijn andere pedalen kwijt! Talrijke brasspartijen, bluesoptredens, decandente weekendjes en andere geneugten krijgen steevast voorrang op het zondagse fietsvertier...

Aan de start: enkele trois ballonsvaarders (ringo, david, gerd, bjorn en pantani) die nog eventjes de scherpe kantjes er af willen trainen in functie van hun fietsexploot komende zaterdag. Sommigen totaal overbodig aanwezig wegens reeds te goed of al bewezen er meer dan klaar voor te zijn. Anderen misschien nog met een lichte twijfel omtrent hun fysieke staat van paraatheid. Ronny, trouw op post en op kampioenenkoers, ready to hit the road and the rain. Flandrien Ivan, zijn titel meer dan waardig. Kersverse papa Matthijs (geen problemen meer om vroeg uit de veren te zijn) in het bijzijn van de apetrotse opa Bart. Niels is opnieuw vergezeld door de immer sympathieke sportdirectrices id volgwagen. Later zou ook blijken dat dit tevens de beste plaats was om te vertoeven: de volgwagen! Bedankt Peggy en Kimberly voor de korte, morele steun. Hopelijk krijgen jullie deze week nog iets anders voorgeschoteld dan wat niet geconsumeerd kon worden tijdens de rit.

Bij het aankondigen van de tweede verrassing: niet 80 maar 100km en tegenwind op de terugweg kon je onmiddellijk alle sympathie samen met het overvloedige vocht naar het afvoerputje zien vloeien. Met de moed (of is het al een halve liter water???) in de schoenen besluiten we om de rit 180 graden om te zwieren en een 2-tal uurtjes baantjes te zwemmen rond de deure . In een waterovergoten Heule keert de eerste verstandige tinekesvriend huiswaarts.  De vogezenmannen, die hopelijk zaterdag met vriendelijke weergoden op pad gaan, besluiten wijselijk om hun gezondheid niet langer op het spel te zetten en geven er ook snel de b(r)ui aan. In mollegat en omstreken verdwijnen er in het zog vd gelegenheidskopmannen onopgemerkt en geluidsloos nog enkele pedaalridders. Nieuwkomer Simon pikt aan vanuit z'n droge garage en ook hij is na de volle 500-meter meepeddelen het zop uit z'n.......!  Volledig gesopt en verzopen (en niet van gerstenat!) beslissen de resterende waterstampers om in Moorsele Heulewaarts te keren en andere vochtige oorden, douche en apéritief, op te zoeken. En verder houden we het bij: nat, een beetje natter, nattigst, nog meer nat en  het meest nat!


Kevin


PS: We wensen onze moedige ploegmakkers een deugddoende, veilige en schitterende 3-ballons toe vol fietsvreugde!

3 opmerkingen:

President zei

Meer verslagen dan afgelegde kms blijkbaar.
Heel mooi werkstukje van Kevin onder druk van zijn vegeterende sedentaire papa.
Veel succes gewenst aan de Grandballonvaarders van nu zaterdag!!!

Skatbewaarder zei

Wat een luxe zeg. Zoveel dichters en schrijvers in de ploeg. Ik wist zelf niet dat mijn zoneke zo'n lang verslag kon schrijven. Ik dacht dat da kleintje van hem was, maar blijkbaar is het kleintje van Pantani.


P.S. Zondag rit Doomkerke. Hopelijk komt den doom niet uit ons oren.

Red Philip zei

Pakkend en schitterend verslag,de regen druipt van mijn scherm!