contact

Verslag van de rit van 10 juni 2012 Ruiselede


Verslag rit  10 juni

Op deze feestdag van alle vaders meldden zich slechts 15 leden aan bij de start. Het sportieve kruim van onze club ontbrak want deze waren dezelfde nacht nog maar thuis gekomen van een ritje genaamd les trois ballons. Blijkbaar moet hun ballon sterk leeggelopen zijn daar niemand van deze moedigen zich aan de start meldde. Niemand behalve plichtsbewuste Pantani die het laatste greintje energie uit zijn lijf geperst had om de nodige aanwezigheidsstreepjes te plaatsen om zich dan vlug weer naar de bedstee te begeven om aldaar de nodige dankbetuigingen nav vaderdag te mogen ontvangen.
De sfeer in de groep samengesteld uit vaders, grootvaders, mensen die alle dagen oefenen om vader te worden, was ontspannen en vrolijk en daar waren meerdere redenen voor. Allereerst was er de aanwezigheid van de vrouwelijke sportdirecteur Amy. Dergelijke frisse verschijning midden het mannelijk gezelschap is altijd een opsteker. Daarbij kon zij stevige referenties voorleggen: levensgezellin van lid Simon en dochter van bestuurslid Willy. Het is slechts weinigen gegeven. Daarnaast konden we eindelijk ook de zon verwelkomen die er op stond om de papa’s toch enige momenten van troost aan te bieden in deze grijze regentijden.
Voor de start werd ook nogal wat commentaar geleverd op de foto’s van onze voorzitter die verschenen waren op onze website. Sommigen, vooral werknemers van Bpost, meenden dat dit geen foto’s waren van de vakantie maar gewoon foto’s waren van zijn werk. Eén zaak staat echter vast: het wordt opnieuw een bruingebakken first man die binnen twee weken onze troepen zal vervoegen.
Plichtsbewust had iedereen zich de week ervoor mentaal voorbereid op  een rit naar Steenstraete en sommigen waren ook verschillende keren het parcours gaan verkennen. Deze voorbereiding bleek echter totaal overbodig: Willy kwam met de mededeling dat het opnieuw een ‘verrassingsrit’ zou worden.
Wie zegt ‘Willy op kop’ weet dat naast hem onvermijdelijk Geert zal plaatsnemen en aldus geschiedde ook deze keer. Stilaan wordt onze Colnago-Pinarellotandem een Siamese tweeling waar meer dan één chirurg zal nodig zijn om ze nog fysisch te scheiden.
De rit verliep met een gunstige rugwind gezwind richting noorden en voor we het wisten waren we aan de bevoorrading die doorging op de parking van ‘Radio De Molen’ in Ruiselede. Onmiddellijk spoedden een aantal leden zich naar de plaatselijke DJ om een plaatje aan te vragen. Simon vroeg voor zijn Amy ‘You are the first, the last, my everything”, Rambo vroeg en kreeg het plaatje ‘worstjes op mijn borstjes’ en Ronny bestelde voor de maand oktober alvast het liedje ‘we are the champions’. Tijdens dit muzikaal intermezzo mochten wij nog op een mooi banket rekenen aangeboden door Amy-Simon & Nils. Bedankt !
Er vielen ook twee bandbreuken te noteren van Willy: dit komt ervan als je meer achteruit toekijkt of de dochter en de schoonzoon hun manieren houden dan dat je vooruit kijkt. Omwille van het uitstippelen van deze mooie rit werden deze foutjes echter met de mantel der liefde bedekt.
Met dezelfde flair en soepelheid werd de terugweg aangevat en bleken de goedgetrainde leden zelfs geen hinder te ondervinden van de tegenwind. Komt daarbij ook dat iedereen verlangde naar huis om aldaar de vele gelukwensen vergezeld van de nodige kussen, de goeie aperitief, de dampende kroketten en de heerlijke wijn te mogen in ontvangst nemen op deze vaderdag.
In het zicht van Heule konden enkelen het niet laten er nog een stevige lap op te geven waardoor de groep in licht verspreide orde aankwam in onze vertrouwde aankomstplaats.
10 juni 2012 staat voortaan in de annalen van de club als een mooie rit die weliswaar niets met Steenstraete te maken had maar die dank zij het voortreffelijk voorbereidend
werk van Willy opnieuw borg stond voor een mooie voormiddag. Een leuke vlakke rit van 94 km aan een gemiddelde van 26.6 km/u, dit  in afwachting van steviger kost de volgende weken met name Gent-Wevelgem en de rit op verplaatsing in Geraardsbergen.



3 opmerkingen:

President zei

Briljant verslag van Yvan. Leuk om te lezen vanuit het zonnige zuiden. Mijn herstel verloopt vlot, al een goeie 2000 hoogtemeters achter de kiezen over 3 ritjes.

Brika zei

Ei gezien wik een pompe da ta es. Tis jeine met nen hartslag metre

Old daddy zei

Je wordt ouder papa,geef het maar toe,je wordt ououder papa!Deze hit raasde heel de voormiddag door de huiskamer!